آماده‌باش دامپزشکی سیستان و بلوچستان در طرح نظارت بهداشتی ماه مبارک رمضان و نوروز

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی در نوروز و ماه مبارک رمضان در سطح استان خبر داد.

غلامرضا سرگزی در گفت وگو با ایسنا، افزود: با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده‌های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، به منظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقاء سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی از ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ تشدید می‌شود.

وی بیان کرد: در زمان اجرای این طرح کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان در قالب اکیپ‌های ویژه نظارت بهداشتی و شرعی، کار نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی، سردخانه‌ها، کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز عرضه، رستورانها و .... را بر عهده دارند.

در ادامه، وی عنوان کرد: در مدت زمان اجرای این طرح تعداد ۶۱ اکیب ثابت و سیار و ۱۰۴ نفر در قالب بازرس بهداشتی و ۲۵ نفر ناظر شرعی به صورت دو شیفت صبح و عصر وظیفه نظارت بر مراکز عرضه را انجام می دهند؛ این طرح با همکاری دستگاههایی چون تعزیرات حکومتی، وزارت بهداشت، دادستانی، نیروی انتظامی و... اجرا می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان تاکید کرد: به شهروندان توصیه می‌شود محصولات و فرآورده‌های خام دامی مورد مصرف خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی در سطح استان تهیه و از خرید گوشت مرغ یا قطعات ران و سینه فاقد بسته بندی، گوشت قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی، گوشت از پیش چرخ شده، آلایش مرغ بدون بسته‌بندی و یا فرآورده‌های خام دامی دارای بسته‌بندی با برچسب مخدوش خودداری کنند.

وی تصریح کرد: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، وظیفه نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی اعم از شیر، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، عسل و.... از مزرعه تولید تا سفره مصرف را به عهده دارد و با هرگونه فعالیت غیربهداشتی با منشاء دامی با توجه به خطر انتقال بیماری‌های مختلف، در همه مراحل برخورد خواهد شد.

دکتر سرگزی با اشاره به دستورالعمل های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فرآورده‌های خام دامی گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از دپوی لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد اجتناب کنند. نظارت مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ‌های ثابت و سیار بر تولید، حمل و نقل و عرضه فرآورده‌های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فرآورده‌ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: بهترین بازرس خود مردم هستند. مردم می توانند از حق خود برای دستیابی به مواد غذایی سالم و بهداشتی با کیفیت استفاده کنند.

وی در پایان از شهروندان درخواست کرد تا در صورت برخورد با هرگونه تخلف بهداشتی موضوع را به ادارات دامپزشکی شهرستان ها و یا با شماره ۱۵۱۲ سامانه ارتباط مردمی دامپزشکی اطلاع تا کارشناسان این اداره کل نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403121107099
  • خبرنگار : 50339