سرهنگ محمد حیدری امروز (سهشنبه هفتم اسفند) در نشست خبری مشترک با معاون حملنقل و ترافیک شهرداری کرمانشاه، با بیان اینکه حودث ترافیکی و تبعات ناشی از آن یکی از مسائلی است که سلامت جسمی و روحی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد، اظهار کرد: سال گذشته مجموعاً ۲۰ هزار نفر در حوادث ترافیکی درون و برونشهری در کشور جان خود را از دست دادند که حدود ۴۵۰ نفر از این افراد مربوط به استان کرمانشاه بوده است.
وی افزود: بیشترین جانباختگان حوادث ترافیکی بصورت میانگین سنی بین ۲۵ تا ۴۵ سال داشتهاند که بخشی از آنها سرپرست خانوار بوده و هزینههای مادی و معنوی زیادی به خانوادههایشان وارد شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۲۳ دستگاه در بحث کنترل حوادث ترافیکی نقش دارند، تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم میزان حوادث ترافیکی را کاهش دهیم، علاوه بر فرهنگسازی، باید یک انسجام و همکاری بین این دستگاهها وجود داشته باشد، اما گاهی جزیرهای عمل میشود.
وی اضافه کرد: از طرفی پارهای از عوامل همچون رفتار کاربران ترافیکی، ایمنی خودروها، وضعیت زیرساختها، مراقبتهای درمانی بعد از تصادفات، میزان استفاده از فناوریهای نوین، میزان اثر بخشی جرائم، میزان هماهنگی و هم افزایی دستگاهها و ... نیز در میزان آمار حوادث ترافیکی اثرگذار است.
حیدری با بیان اینکه طی چندسال اخیر برای کاهش آمار حوادث ترافیکی در کرمانشاه همکاریهای خوبی بین پلیس راهور و شهرداری صورت گرفته، گفت: یکی از این اقدامات مهم، هوشمندسازی معابر شهر کرمانشاه بویژه بزرگراهها بوده، بگونهای که در حال حاضر ۱۳۰ نقطه از شهر با کمک دوربینهای پایش و ثبت تخلف تحت کنترل پلیس راهور قرار دارد و حدود ۳۰ درصد از اعمال جریمهها توسط این دوربینها انجام میگیرد.
وی ادامه داد: از طرفی طی یکی دوسال اخیر اقدامات خوبی در زمینه احداث معابر و تقاطعها در شهر کرمانشاه انجام شده که از جمله آنها میتوان به احداث معبر سرابیان، مهدیه و شهرکهای پردیس و صدرا و تقاطع میدان سپاه اشاره کرد. همچنین کارهای خوبی نیز برای تقویت ناوگان حملونقل عمومی شهر انجام شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه گفت: هرچند که طی چندسال اخیر کارهای خوبی با مشارکت شهرداری برای مدیریت حوادث ترافیکی در شهر کرمانشاه انجام شده، اما هنوز کم و کاستیهایی وجود دارد که بدنبال رفع آنها نیز هستیم.
وی با تأکید براینکه یکی از اولویتهای ترافیکی مهم در کرمانشاه کاهش آمار جانباختگان ناشی از حوادث ترافیکی است، افزود: طبق هدفگذاری انجام شده امسال باید ۱۰ درصد کاهش آمار جانباختگان حوادث ترافیکی را در استان داشته باشیم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه بااشاره به کاهش ۱۱ درصدی آمار جانباختگان حوادث درون شهری در کرمانشاه طی یازده ماهه امسال، ادامه داد: سال گذشته جمعاً ۱۲۳ نفر در استان در حوادث ترافیکی درون شهری جان خود را از دست دادند که این آمار در سالجاری به ۱۰۹ نفر کاهش یافته است.
به گفته این مسئول، طبق هدفگذاری انجام شده باید آمار مجروحین حوادث ترافیکی درون شهری کرمانشاه برای سالجاری نیز حدود پنج درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد.
وی در ادامه گفت: حدود ۸۰ درصد از جانباختگان و مجروحان ناشی از حوادث ترافیکی در سطح استان مربوط به شهر کرمانشاه است که بیشترین تمرکز جمیعتی را در استان به خود اختصاص داده است.
حیدری بااشاره به کاهش جانباختگان ناشی از حوادث ترافیکی در شهر کرمانشاه، عنوان کرد: حدود ۸۴ درصد از جانباختگان حوادث ترافیکی درون شهری در سالهای گذشته مربوط به شهر کرمانشاه بوده که با مجموعه اقدامات انجام شده این آمار در سالجاری به ۷۵ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه در سطح استان کرمانشاه ۷۳۰ هزار وسیله نقلیه با پلاک بومی وجود دارد، اظهار کرد: حدود ۶۵ درصد از این خودروها مربوط به مرکز استان است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بیشترین فراوانی تصادفات از نظر محل وقوع در شبکه بزرگراهی کرمانشاه بوده، افزود: در طول یازده ماهه امسال کاهش ۵۱ درصدی کاهش جانباختگان ناشی از حوادث ترافیکی در شبکه بزرگراهی کرمانشاه را داشتهایم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته آمار تصادفات در شبکه بزرگراهی کرمانشاه بسیار بالا بود که در ابتدا دوربینهای ثبت تخلفات در این بزرگراهها نصب شد و ۱۰۰ درصد شبکه بزرگراهی ما تحت کنترل سامانههای هوشمند قرار گرفتند، اما باتوجه به اینکه تاثیر چندانی روی کاهش تصادفات نداشتند، درگام بعدی سرعتگاهها نصب شدند که نصب همین سرعتگاهها علیرغم اینکه عدهای نسبت به آن انتقاد دارند، باعث کاهش قابل توجه آمار تصادفات در کرمانشاه شد.
حیدری در ادامه با بیان اینکه قدرالسهم هر دستگاه در وقوع تصادفات در کرمانشاه مشخص شده، گفت: در تصادفاتی که در یازده ماهه امسال رخ داده، در ۱۳۸ فقره نقش دستگاهها در وقوع تصادفات را مشخص کردیم و سهم خود رادر این زمینه پرداخت کردهاند.
وی در ادامه پلیس راهور را یکی از دستگاههایی خواند که ارتباط بسیار بالایی با مردم دارد و در ادامه افزود: طی یازده ماهه امسال ۹۵۰ هزار خدمت را به مردم ارائه کردهایم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان کرمانشاه به در پیش بودن ایام نوروز و اوج ترافیک در داخل شهر نیز اشاره کرد و گفت: امسال هم به مانند سالهای گذشته طرحهای ترافیکی را برای این ایام در نظر گرفتهایم و احتمالا علاوه بر طرح زوج و فرد برای برخی معابر محدودیتهای ترافیکی از ۱۵ اسفند ماه اعمال شود.
به گفته این مسئول، طرح نوروزی پلیس راهنمایی و رانندگی استان نیز از ۲۵ اسفند تا ۲۵ فروردین ماه اعمال میشود.
وی یادآورشد: در ا یام نوروز به منظور کاهش آمار حوادث ترافیکی میزان مبلغ جریمهها حدود یک سوم بیشتر از مواقع عادی سال خواهد شد.
حیدری با بیان اینکه اعمال قانون یکی از ابزارهای پلیس برای برخورد با رانندگانی است که نسبت به قوانین بی توجه هستند، افزود: در مدت یازده ماهه امسال بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار جریمه برای رانندگان متخلف در استان انجام شده است.
حیدری در ادامه از تشکیل بانک اطلاعاتی رانندگان پرخطر در سطح معابر کرمانشاه نیز خبر داد و گفت: حدود چهار هزار و ۲۰۰ راننده پر خطر در سطح معابر کرمانشاه داریم که فهرست آنها را تهیه کرده و تحویل دادگستری دادهایم. برای این رانندگان هرماه پیامکهای آموزشی ارسال میشود و پس از هر بار بالا رفتن آمار نمره منفی آنها شامل جریمه و محرومیت از رانندگی میشوند.
وی افزود: تاکنون ۸۱ راننده در استان به دلیل بالا رفتن نمره منفی از رانندگی محروم شدهاند و کارت گواهینامه ۱۵ نفر نیز باطل شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از تصادفات ناشی از خطاهای انسانی بوده، گفت: باید در این زمینه فرهنگ سازی انجام گیرد.
انتهای پیام