رئیس شبکه بهداشت شهرستان:

میانگین رشد جمعیت در نهاوند از میانگین استانی پایین‌تر است

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند، گفت: متأسفانه میانگین رشد جمعیت در شهرستان نهاوند حتی از میانگین استانی نیز پایین‌تر است.

محمد منصوری‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنامشکل جوانی جمعیت را یک معضل کشوری دانست و با اشاره به افزایش ناباروری تاکید کرد: متأسفانه حدود ۲۰ درصد از جمعیت شهرستان نابارور هستند و ۸۰ درصد باقی‌مانده نیز تمایلی به باروری ندارند و کاهش تمایل به ازدواج در جوانان، افزایش سن باروری و عدم تمایل به فرزندآوری از دیگر دلایل کاهش جوانی جمعیت در شهرستان نهاوند است.

وی ادامه داد: اخیرا مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) در محل طبقه دوم کلینیک تخصصی امام خمینی(ره) شهر نهاوند افتتاح شد و هدف از افتتاح این مرکز این است که نقش موثری در مقابله با بحران‌های جمعیتی، کاهش سقط غیرقانونی و ترویج ارزش‌های خانواده در شهرستان داشته باشد.

منصوری‌نژاد خاطرنشان کرد: مرکز نفس با بهره‌گیری از تجربه موفق سایر مراکز کمک شایانی به فرهنگ‌سازی و تقویت سلامت در جامعه شهرستان خواهد کرد و در این مرکز کارشناس مامایی و مراقب سلامت جهت مشاوره و آموزش حضور دارند و لازم است پزشکان و ماماهای بخش خصوصی و دولتی نسبت به ارجاع افراد متمایل به سقط جهت مشاوره و سایر موارد به این مرکز اقدام کنند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نهاوند در ادامه با اشاره به نقش و اهمیت مصرف نان کامل در سلامتی افراد جامعه، گفت: سرانه مصرف نان در سبد غذایی ما بسیار حائز اهمیت است.

به گفته وی؛ نان کامل که از سبوس کامل تهیه می‌شود منبع غنی از فیبر و مواد مغذی بوده و نقش موثری در پیشگیری از سوءتغذیه و اختلالات گوارشی ایفا می‌کند اما متاسفانه سفره مردم از این نعمت خالی است.

دکتر منصوری‌نژاد یادآور شد: تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه سه وعده غلات کامل می‌تواند ۲۲ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی را در جامعه کاهش دهد و سوال اینجاست که چرا این نان مغذی در سبد غذایی خانوارها جایگاه ویژه‌ای ندارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند در ادامه با بیان اینکه تأمین نیروی انسانی متخصص یکی از چالش‌های اصلی در حوزه بهداشت و درمان  این شهرستان است، اضافه کرد: باوجود تلاش‌های انجام شده متأسفانه زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای ماندگاری این نیروها در شهرستان فراهم نیست.

منصوری‌نژاد تصریح کرد: تأخیر در پرداخت حقوق و کارانه‌ها که گاهاً به ۹ ماه می‌رسد و همچنین نبود زیرساخت‌های مناسب برای نیروهای حوزه زنان، از جمله مسائلی هستند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای مبذول داشت.

وی با تأکید بر ضرورت توجه مسئولان به جذب و اسکان پزشکان متخصص و دانشجویان در شهرستان، تاکید کرد: اخیرا بر اساس نیاز شهرستان با پیگیری‌های نماینده مردم شهرستان در مجلس  و مدیریت این شبکه ۱۰ پزشک متخصص از سوی ریاست دانشگاه علوم پزشکی همدان به شهرستان معرفی شدند که در بیمارستان‌های این شهرستان مشغول به کار خواهند شد.

وی ادامه داد: از مجموع این پزشکان یک متخصص جراح مغز و اعصاب، یک متخصص اعصاب و روان، یک متخصص کلیه و مجرای اداری، دو متخصص داخلی، بک جراح عمومی، یک متخصص چشم و سه متخصص زنان و زایمان برای این شهرستان جذب شدند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان نهاوند از نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی خواست تا با پیگیری مجدانه، زمینه جذب پزشکان متخصص را برای بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی شهرستان فراهم آورد.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403120704777
  • خبرنگار : 50471