وال استریت ژورنال: اوکراین بدون حمایت آمریکا نیمی از انبار تسلیحات خود را از دست می دهد

روزنامه آمریکایی به نقل از مقام‌های سابق و کنونی غربی گزارش داد: اوکراین بدون کمک نظامی ایالات متحده، تنها تا تابستان آینده سلاح کافی برای ادامه جنگ با سرعت فعلی خود دارد.

به گزارش ایسنا، مقام‌های فعلی و پیشین غربی می‌گویند که اوکراین بدون کمک نظامی آمریکا، سلاح کافی برای ادامه جنگ با سرعت فعلی خود را تا تابستان دارد. پس از آن، کی‌یف ممکن است کمبود مهمات پیدا کند و قادر به استفاده از پیچیده‌ترین تسلیحات خود نباشد.

حملات تند «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در روزهای اخیر، کی‌یف را بر آن داشته است تا با پیامدهای از دست دادن پشتیبانی نظامی ایالات متحده مواجه شود، حمایتی که در طول سه سال جنگ برای اوکراین ضروری بوده است تا بتواند در برابر حملات نیروهای روس بایستد.

«سلست والاندر» یکی از مقامات ارشد سابق پنتاگون گفت که محموله‌های بزرگ تسلیحاتی که دولت بایدن در ماه‌های پایانی خود ارسال کرده یا برای آنها قرارداد بسته است، می‌تواند به اندازه کافی باشد تا اوکراینی‌ها بتوانند با سرعت فعلی خود حداقل تا اواسط سال جاری (میلادی) به جنگ ادامه دهند.

به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، برخی از تحلیلگران اوکراینی می‌گویند که کشورشان ممکن است بتواند این تسلیحات را حتی برای مدت طولانی‌تری به تدریج استفاده کند.

«مایکولا بیلیسکوف»، تحلیلگر ارشد در Come Back Alive، یک موسسه خیریه اوکراینی که پهپادهای ارتش را تامین می‌کند، اظهار داشت: ما می‌توانیم نیم یا یک سال دیگر را دوام بیاوریم تا به اروپا یک سال دیگر فرصت دهیم تا هر نوع مهماتی را که می‌تواند، تولید کند. ما ممکن است متحمل ضررهایی شویم، شاید برخی از قلمروها را از دست بدهیم. اما با وجود مشکلات، چاره‌ای جز مبارزه نداریم.

یکی از دستیاران ارشد زلنسکی گفت که پایان دادن به کمک‌های نظامی ایالات متحده بدترین سناریو است و به این معناست که اوکراین باید تولیدات نظامی خود را افزایش دهد و تسلیحات بیشتری از اروپایی‌ها دریافت کند.

اروپا در حال آماده شدن برای جبران این کمبود است. مقامات اروپایی می‌گویند که در سال ۲۰۲۴، اتحادیه اروپا، انگلیس و نروژ در مجموع حدود ۲۵ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کردند که به گفته این مقامات، بیشتر از ارسال کمک‌های آمریکا در آن سال بود. این قاره به میزان قابل توجهی تولید گلوله‌های توپ را افزایش داده است و بحث‌هایی در اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به ۳۰ میلیارد دلار در سال جاری وجود دارد.

به گفته زلنسکی، از زمان شروع جنگ روسیه و اوکراین، ایالات متحده نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار کمک نظامی ارسال کرده است. موسسه «کیل برای اقتصاد جهانی» نیز اعلام کرد که این رقم بیش از مجموع کمک‌های سایر متحدان غربی کی‌یف است.

در این میان، اوکراین هم صنعت تسلیحات خود را گسترش و ظرفیت تولید مهماتش را افزایش داده است. کی‌یف در حال حاضر حدود ۵۵ درصد از سخت‌افزار نظامی خود را می‌سازد یا تأمین مالی می‌کند. به گفته یکی از مقامات غربی، آمریکا حدود ۲۰ درصد تامین می‌کند در حالی که اروپا ۲۵ درصد آن را تامین می‌کند.

وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: اما جایگزینی برخی از تجهیزات ایالات متحده، از جمله سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌های بالستیک سطح به سطح، سیستم‌های ناوبری و توپخانه موشکی دوربرد در کوتاه‌مدت غیرممکن خواهد بود. اروپا به سادگی آنها را تولید نمی‌کند یا در برخی موارد اصلا تولید نمی‌کن‌د.

به گفته مقامات و تحلیلگران، زمانی که این تدارکات ایالات متحده تمام شود، توانایی اوکراین برای انجام حملات دوربردتر و محافظت از مواضع خود آسیب خواهد دید.

«توماس کوپچنی» فرستاده دولت جمهوری چک در امور بازسازی اوکراین گفت: داشتن شریکی که با بالاترین کیفیت فن‌آوری‌های نظامی را در اختیار شما قرار می‌دهد، در برخی زمینه‌ها غیرقابل جایگزین است.

اما باتوجه به رویکرد رئیس جمهور ایالات متحده و دستیارانش درخصوص جنگ اوکراین و تلاش او برای دستیابی به یک توافق صلح با مسکو به نظر می‌رسد که پایان کمک‌های واشنگتن به کی‌یف، به‌رغم تلاش‌های «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا برای تضمین ادامه آن در روزهای پایانی فعالیت خود در کاخ سفید نزدیک باشد.

در نتیجه این تلاش‌های بایدن، ترامپ اختیار ارسال بیش از ۳.۸ میلیارد دلار تسلیحات به اوکراین را از ذخایر پنتاگون بدون تأیید کنگره به ارث برده است، اگرچه مقامات دولت احتمالاً از قانونگذاران می‌خواهند که در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، انبارهای ایالات متحده را دوباره پر کنند.

رهبران اروپایی در هفته گذشته مجموعه‌ای از نشست‌ها را برای برنامه‌ریزی چگونگی حمایت از اوکراین در صورت توقف پشتیبانی ایالات متحده برگزار کرده‌اند. این قاره همچنین برخی از موثرترین تسلیحات اوکراین، از جمله بسیاری از توپخانه‌های مدرن، دفاع هوایی میان برد و موشک‌های کروز را تامین کرده است. با این حال، تحلیلگران توانایی اروپا برای پر کردن کامل شکاف ایجاد شده توسط منابع از دست رفته ایالات متحده را زیر سوال می‌برند.

«میخایلو ساموس» مدیر «شبکه تحقیقاتی ژئوپلیتیک جدید»، یک اندیشکده مستقر در کی‌یف، گفت: این امکان وجود دارد که ایالات متحده بتواند ارسال کمک را متوقف کند اما همچنان به اروپا اجازه دهد از طرف اوکراین تسلیحات آمریکایی خریداری کند.

او افزود: این واقعاً مساله کمک نیست، بلکه درباره این است که آیا ترامپ در تولید تسلیحات برای اوکراین مشارکت خواهد کرد یا خیر. در غیر این صورت، این یک ضربه قطعی به اوکراین و اروپا خواهد بود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120704740
  • خبرنگار : 71443