به گزارش ایسنا، محمدحسین امیدخدا رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی امروز در نشست خبری اولین رویداد ملی ایده پردازی که در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزارش شد، اظهار کرد: ابتدا از حوزه پژوهشگاه فرهنگ اسلامی تشکر میکنم که این فرصت را فراهم آوردهاند تا کار ارزشمندی در حوزه قرآن انجام دهیم. به نظر میرسد دانشگاههای ما با چالشهای متعددی مواجه هستند و یکی از مسائلی که میتواند به کاهش این چالشها کمک کند، ترویج فرهنگ قرآنی در دانشگاههاست.
وی افزود:اگر بتوانیم فرهنگ قرآنی را در دانشگاهها ترویج دهیم، هویت فردی و اجتماعی دانشجویان به طور طبیعی شکل بهتری خواهد یافت. همچنین، اخلاق و معنویت در فضای دانشگاه تقویت شده و بینش توحیدی و معرفتی ارتقا خواهد یافت. این امر میتواند انگیزههای علمی و نوآوری را افزایش دهد و در تقویت هویت ملی، که امروزه موضوعی بسیار جدی است، مؤثر باشد. همچنین، ترویج فرهنگ قرآنی میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقای سبک زندگی دانشجویی کمک کند.
به گفته وی، با توجه به نزدیک شدن ایام مبارک رمضان و فضای قرآنی حاکم بر آن، لازم است که توجه بیشتری به قرآن داشته باشیم و بتوانیم یک فضای گفتمانی در دانشگاهها در این حوزه ایجاد کنیم. در ادامه، سعی میکنم مسائل اجرایی این رویداد را خدمت عزیزان بیان کنم و در بخش بعدی نیز اگر سوالاتی وجود داشته باشد، پاسخگو خواهم بود.
وی با اشاره به محوره ای این رویداد بیان کرد:محورهای ایدهپردازی که برای رویداد ملی "قرآن و دانشگاه" انتخاب شدهاند، شامل روشهای نوین ترویج قرآن در میان دانشجویان، نقش فناوریهای روز در توسعه فرهنگ قرآنی،قرآن و سبک زندگی دانشجویی، راهکارهای کاربردی برای انس بیشتر با قرآن و نقش قرآن در توسعه فناوریهای نوین است.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی در ادامه بیان کرد: این پنج محور، محورهای اصلی این رویداد هستند. علاوه بر ایدهپردازی، یک بخش تجربهنگاری نیز در این رویداد لحاظ شده است؛ زیرا در حال حاضر کانونهای مختلفی در دانشگاهها در حوزه قرآنی فعالیت دارند و این فعالیتها باید دیده شوند و جمعآوری شوند. هدف ما این است که کارهای موفق را بررسی کرده و آنها را در یک بسته جامع ارائه دهیم.
وی افزود:یکی از اهداف اصلی ما از ورود به این حوزه، طراحی یک مسیر مشخص و یک بسته جامع برای آینده است. عزیزان ما در اداره کل فرهنگی اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری نیز دبیرخانه قرآن و اصلاح دانشگاه را مدیریت میکنند تا این سیاستهای راهبردی به مرحله اجرایی برسند.
امیدخدا عنوان کرد: آغاز رویداد ما تقریباً در ایام ماه مبارک شعبان شروع شد و تبلیغات از آن زمان آغاز گردید. تا به امروز، حدود ۴۰۰ گروه ایدههای خود را در سامانه ما ثبت کردهاند و این فرصت تا بیست و پنجم اسفند ۱۴۰۳ تمدید شده است. عزیزان میتوانند از این فرصت استفاده کرده و ایدهها و تجارب خود را در حوزه برنامههای قرآنی اعلام کنند. در این مرحله، داوری این ایدهها نیز آغاز شده است و ما بهترین ایدهها و تجربیات را شناسایی خواهیم کرد.
وی افزود:در مرحله بعد، قرار است که بین بیستم تا سیویکم فروردین ماه، گروههای منتخب دعوت شوند تا در یک فضای بوت کمپی حضور یابند. در اینجا سعی خواهیم کرد با استفاده از روشهای موجود، ایدههایی که جذاب هستند، عملیاتی کنیم. یکی از اهداف مهم ما این است که علاوه بر داشتن یک بسته سیاستی راهبردی، به بچههایی که میخواهند فعالیتهای قرآنی مؤثری انجام دهند، کمک کنیم تا این اتفاق عملیاتی شود.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی بیان کرد: در این رویداد، پس از ارائه ایدهها، داوری اصلی نیز انجام خواهد شد و قرار است به تعدادی از این عزیزان جوایزی اهدا شود. برای مقام اول ۱۵ میلیون تومان، برای مقام دوم ۱۲ میلیون تومان و برای مقام سوم ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام