در حاشیه رونمایی از نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل عنوان شد

رصد رخدادهای فرهنگی سیستان و بلوچستان توسط ۵۰۰۰ دانشگاه معتبر دنیا در اسکوپوس

سردبیر نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل گفت: ۵ هزار دانشگاه معتبر دنیا رخدادهای فرهنگی استان را از طریق این نشریه در اسکوپوس رصد می‌کنند.

حسین سرحدی دادیان امروز سه‌شنبه ۷ اسفند در حاشیه آیین رونمایی از اسکاپوسی شدن نخستین نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل تحت عنوان نشریه مطالعات سیستان‌وبلوچستان(JSBS) که با حضور اعضای هیئت رئیسه، اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه در زابل برگزار شد، در گفت وگو با ایسنا، گفت: نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل که تحت عنوان مجله مطالعات سیستان‌وبلوچستان در وب‌گاه اسکوپوس نمایه شده، بدلیل ماهیت علمی و دانشگاهی که دارد باعث شده تا حداقل ۵ هزار دانشگاه معروف دنیا به این مجله رجوع می‌کنند.

سردبیر نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل با بیان اینکه مجله مطاعات سیستان‌وبلوچستان بر معرفی فرهنگ، ‌تمدن و تاریخ سیستان‌وبلوچستان در جنوب شرق ایران، تمرکز دارد، اظهار کرد: منطقه سیستان‌وبلوچستان یکی از مناطقی‌ است که شاید برای خیلی از پژوهشگران به علت همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان، جذابیتی برای کار نداشته باشد، اما این مجله با کار علمی و فرهنگی،‌ می‌تواند آن خلع را پر کند یعنی حداقل تحقیقات و مطالعاتی که در این منطقه انجام می‌شود را به زبان انگلیسی منتشر می‌کند و دراختیار مردم دنیا قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: مجله مطالعات سیستان‌وبلوچستان بدلیل ماهیت علمی و دانشگاهی که دارد و براساس نمایه‌ای که در پایگاه اسکاپوس شده است باعث می‌شود تا حداقل ۵ هزار دانشگاه معروف دنیا به این مجله رجوع ‌کنند و خود این موضوع کانالیست تا بتواند خلع ایجاد شده در حوزه معرفی و انتشار رخدادهای فرهنگی در منطقه سیستان‌وبلوچستان که در گذشته وجود داشته به زبان انگلیسی در اختیار مردم دنیا قرار دهد.

عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه زابل گفت: با توجه به اینکه در بسیاری از سایت‌های گردشگری دنیا حتی سازمان جهانی گردشگری سیستان‌وبلوچستان منطقه زون قرمز برای ورود گردشگر محسوب می‌شود، اگر این خلع فرهنگی باشد آن‌ها به زون قرمز و نقشه‌ها استناد می‌کنند، حال آن‌که نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل از طریق وب‌گاه اسکوپوس می‌تواند واقعیت‌های فرهنگی منطقه سیستان‌وبلوچستان  را به حق و به بهترین شکل ممکن معرفی کند، خیلی از باستان‌شناسان دنیا معتقدند که سیستان‌وبلوچستان نقش و جایگاه ویژه‌ای را در ساخت تکمیل و تکامل فرهنگ و تمدن ایرانی داشته است.

سرحدی‌دادیان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص توجه ویژه به مردم سیستان‌وبلوچستان، گفت: با این نشریه ما می‌توانیم واقعیت‌هایی را که در سیستان‌وبلوچستان اعم از آثار تاریخی، مردم شناسی بسیار خوب، نوع پوشاک،‌ نوع غذا، مراسمات مختلف وجود دارد به مردم دنیا معرفی کنیم.

رئیس دانشگاه زابل نیز بیان کرد: حوزه فعالیت این مجله علاوه بر پرداختن به مسائل علمی، به مسائل فرهنگی در حوزه عظیم سیستان‌وبلوچستان نیز می‌پردازد که این موضوع خود، یک باب جدیدی برای ترویج و ارائه اطلاعات مناسب از فرهنگ غنی منطقه می‌باشد که در نوع خودش یک کار بسیار بی‌نظیری است

محمد رکوعی در خصوص اهمیت این نشریه بین‌المللی با عنوان مطالعات سیستان‌وبلوچستان، ضمن قدردانی از مدیرمسئول، سردبیر و هیئت تحریریه این نشریه علمی و فرهنگی، اظهار کرد: ‌درسنوات اخیر فعالیت در حوزه نشریات در دانشگاه زابل به شکل مناسبی پیگیری شده و نتیجه آن شکل‌گیری ۴مجله کاملا فعال و قرار گرفتن همین تعداد مجله در ذیل مراحل ارزیابی، بوده است، نخستین مجله بین‌المللی دانشگاه زابل تحت عنوان مطالعات سیستان‌وبلوچستان، در حوزه فرهنگ و هنر در دانشکده هنر و معماری به ثبت رسیده و توانسته نمایه بین‌المللی اسکوپوس را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: حوزه فعالیت این مجله علاوه بر پرداختن به مسائل علمی، به مسائل فرهنگی در حوزه عظیم سیستان‌وبلوچستان نیز می‌پردازد که این موضوع خود، یک باب جدیدی برای ترویج و ارائه اطلاعات مناسب از فرهنگ غنی منطقه می‌باشد که در نوع خودش یک کار بسیار بی‌نظیری است که تا کنون به سرانجام رسیده و امیدواریم موقعیتی حاصل شود تا در سنوات پیش‌رو بتوانیم به تعداد مجلات با این‌گونه رویکردها اضافه کنیم و همین‌طور مجلات‌مان را نیز بتوانیم به گونه‌ای پیش بریم تا ارتقای رتبه بگیرند.

معاون دفتر سیاستگذاری و پژوهشی وزیر علوم هم بیان کرد: نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل بهترین و قوی‌ترین ضریب تاثیر را در پایگاه اسکاپوس کسب کرد.

مرتضی طاهری گفت: نشریه بین‌المللی دانشگاه زابل با توجه به ضریب تاثیری که در پایگاه استنادی اسکوپوس کسب کرده، بهترین، قوی‌ترین و با رتبه‌ترین نشریه در کل کشور قرار گرفته است.

طاهری  اظهار کرد: باعث افتخار وزارت علوم است که در حوزه هنر و معماری ما توانستیم نشریه‌ای دیگر در این موضوع را به پایگاه استنادی اسکوپوس اضافه کنیم.

وی ادامه داد: جالب است که بگوییم در کل دانشگاه‌های کشور در این حوزه موضوعی کمتر از انگشتان یک دست، ما نشریه اسکوپوسی داریم و نکته دیگر این‌که این نشریه با توجه به ضریب تاثیری که در پایگاه استنادی اسکوپوس کسب کرده، در زمره بهترین، قوی‌ترین و با رتبه‌ترین نشریه در کل دانشگاه‌های کشور قرار گرفته است.

عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه تهران ادامه داد: نشریه بین‌المللی مطالعات سیستان‌وبلوچستان(JSBS) دانشگاه زابل، توانسته یک نشریه با کیفیت خیلی بالا از حیث دستاوردهای علمی را تدارک ببیند که جای افتخار برای همه ارکان وزارت علوم و همینطور کشور دارد.

طاهری اضافه کرد: وزارت علوم در راستای تحقق اهداف مرجعیت علمی و بین‌المللی سازی نشریات، افزایش و ارتقای سطوح مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی، بدنبال حمایت از نشریاتی این‌ چنینی است، امروز ما با دوستان در دانشگاه زابل وعده کردیم که این دانشگاه بتواند نشریات دیگری را داشته باشد و ما هم با اعطای مجوز شاهد نمایه شدن نشریات دیگری بجز این نشریه در آتیه نه چندان دور باشیم.

وی تصریح کرد: ما در کل کشور تا قبل از سه سال گذشته ۱۰۱ نشریه اسکوپوس داشتیم که در این سه سال ۱۰۳ نشریه یعنی بیش از ۱۰۰ درصد رشد را در زیست بوم نشریات علمی کشور شاهد بودیم که که این اتفاق یک اتفاق مبارکی است که می‌تواند ارتقای مراودات و تعاملات و همکاری‌های علمی و بین‌المللی را برای کشور و پژوهشگران ما به ارمغان داشته باشد و این مهم با اسکوپوسی شدن نشریه سیستان‌وبلوچستان در دانشگاه زابل توانست به موفقیت‌های قبلی وزارت علوم بیفزاید.

معاون دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: نوید دیگری که به همکاران‌مان در دانشگاه زابل داریم این است که کرسی‌هایی را در کمیسیون نشریات وزارت علوم به همکاران علاقمند از دانشگاه زابل خواهیم داد تا بتوانیم این تفکر را به سیستم نشریات کشور تزریق کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403120704570
  • خبرنگار : 30105