مشکلات یک صدراعظم

آمریکایی که روزی اروپا آن را دوست اول خود می‌نامید این روزها در حال یک جانبه گرایی در پرونده اوکراین است که بدون توجه به منافع اروپا صورت می‌گیرد. در همین حال آمریکا در حال اعمال تعرفه‌های اقتصادی علیه کالاهای اروپایی است که بر وضعیت بحرانی اقتصاد اروپا دامن می‌زند. اکنون صدراعظم جدید آلمان دوران سخت سیاست خارجی را با محوریت اتحادیه اروپا، جنگ اوکراین، آمریکا در پیش رو دارد که خروج از این بحران‌ها کار چندان ساده‌ای نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، سید مهدی لنکرانی در یادداشتی نوشت:

سرانجام پس از مدت‌ها چالش سیاسی، انتخابات زودهنگام پارلمانی آلمان برگزار شد. انتخاباتی که از مدت‌ها قبل تحت تاثیر دیدگاه‌های راست افراطی و البته مداخلات آشکار آمریکا در امور داخلی آلمان قرار گرفته بود. با اعلام نتایج انتخابات مشخص شد که حزب راست میانه اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان از جناح راست میانه به رهبری فردریش مرتس با ۲۸.۶ درصد آرا، پیروز انتخابات آلمان شد و حزب شولتز صدراعظم آلمان بدترین نتیجه از زمان جنگ جهانی دوم را به دست آورد و با دورانی تلخ از قدرت خارج شد. با توجه به این نتایج صدراعظمی فردریش امری قطعی شده است.  این امر در حالی صورت می‌گیرد که شواهد امر بیانگر مجموعه بزرگی از چالشها و مشکلات است که دورانی سخت را پیش روی صدراعظم جدید آلمان قرار خواهد داد.
ترکیب آرای انتخاباتی نشان می‌دهد که حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) با ۲۰.۸ درصد از آرا، ۱۵۲ کرسی را به خود اختصاص داد که حزبی برگرفته از دیدگاه‌های راست افراطی است. هر چند که بسیاری از جریان‌های سیاسی عنوان کرده‌اند که با این حزب ائتلاف دولت تشکیل نخواهند داد اما ظرفیت های اجتماعی و میزان کرسی‌های این حزب در پارلمان می‌تواند چالشی بزرگ بر سر راه دولت جدید آلمان باشد بویژه اینکه جریان‌های راست افراطی در بسیاری از کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا توانسته‌اند جایگاهی قابل توجه کسب نمایند. نکته دیگر وضعیت نابسامان اقتصادی آلمان است که در کنار رکود داخلی اقتصاد نشات گرفته از هزینه‌های جنگ اوکراین است. صدر اعظم جدید آلمان نیز همان رویکردهای جنگ افروزانه در اروپا را دنبال می‌کند و این به معنای استمرار و حتی تشدید وضعیت نامناسب اقتصادی آلمان خواهد شد. در عرصه سیاست خارجی نیز آلمان‌ها با چند چالش بزرگ مواجه هستند. از یک سو اتحادیه اروپا دوران پر تنش و اختلاف را سپری می‌کند که چندان مطلوب آلمان‌ها نمی‌باشد در همین حال جنگ اوکراین نیز چالشی بی بازگشت برای برلین شده است بویژه آنکه کشورهایی همچون آلمان، فرانسه و انگلیس بقای سیاسی و اقتصادی خویش را در ادامه یافتن این جنگ می‌دانند.
نکته مهم آن است که آمریکایی که روزی اروپا آن را دوست اول خود می‌نامید این روزها در حال یک جانبه گرایی در پرونده اوکراین است که بدون توجه به منافع اروپا صورت می‌گیرد. در همین حال آمریکا در حال اعمال تعرفه‌های اقتصادی علیه کالاهای اروپایی است که بر وضعیت بحرانی اقتصاد اروپا دامن می‌زند. اکنون صدراعظم جدید آلمان دوران سخت سیاست خارجی را با محوریت اتحادیه اروپا، جنگ اوکراین، آمریکا در پیش رو دارد که خروج از این بحران‌ها کار چندان ساده‌ای نخواهد بود.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403120704554
  • خبرنگار :