سردار حمید هداوند، روز دوشنبه ششم اسفند در آیین افتتاح مرکز مشاوره آرامش غرب استان البرز در شهر مهستان شهرستان ساوجبلاغ گفت: پلیس علاوه بر حفظ امنیت و آرامش در سطح جامعه در دوایر اجتماعی کلانتری ها و مراکز مشاوره نیز از مشاوران برای ارتقای سلامت روان آحاد مردم جامعه استفاده کرده است که بر اساس اطلس آسیبهای روانی اجتماعی و تحلیلهای انجام شده در این رابطه ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی بیش از پیش مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: هدف اصلی از راهاندازی حوزه مشاوره و مددکاری کمک به تحکیم بنیان خانواده و بسط و گسترش سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است که در این راستا در ۱۱ ماهامسال قریب به ۲۵ هزار خدمات مشاورهای در مراکز مشاوره و دوایر اجتماعی کلانتریها به مردم ارائه شده که با ایجاد مصالحه و رسیدگی به بیش از ۱۹ هزار پرونده باعث کاهش بار قضایی و انتظامی شده است.
این مقام ارشد انتظامی در پایان گفت: ارائه مشاوره به مراجعهکنندگان تنها کاری نیست که مشاوران مستقر در کلانتریها و مراکز مشاوره انجام میدهند بلکه آنها با برگزاری بیش از هزار و ۷۰۰ جلسه مشاوره فعال و بهداشت روان در ۱۱ ماهه امسال نسبت به ارائه خدمات مشاوره ای و روانشناختی در مدارس و مساجد و ارگانهای دولتی و غیر دولتی و جلسات بهداشت روان برای کارکنان کادر و وظیفه کلانتریها در راستای کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی و آموزش مهارتهای ضروری زندگی نیز اقدام میکنند و تردیدی نیست که خداوند متعال دوستداران صلح و دانش و مهربانی را یاری خواهد.
ارجاع بیش از یک میلیون پرونده به دوایر مددکاری کلانتریها
سردار سعید منتظرالمهدی، معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا هم در این مراسم گفت: این شصتمین مرکز مشاوره و مددکاری پلیس در کل کشور است و هزار و ۱۱۴ دایره مشاوره و مددکاری در کلانتریهای سطح کشور داریم که در حال فعالیت و ارائه خدمات مشاورهای به هموطنان مشغول به کارند.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از یک میلیون پرونده به دوایر مددکاری کلانتریها و مراکز مشاوره ارجاع داده شده و با اقداماتی که همکاران من انجام دادهاند چیزی در حدود ۶۹ درصد پروندهها منجر و منتج به صلح شده و از دایره قضایی خارج شده است.
این مقام ارشد انتظامی گفت: بیشتر این پروندهها مربوط به منازعات خانوادگی بوده و شاید علت این موضوع این باشد که فرصت گفتوگو در بین اعضای خانواده کم است.
وی ادامه داد: ما به همکاران خود در مراکز مشاوره و دوایر مددکاری کلانتریها گفتهایم افرادی که بعنوان مراجعهکننده میآیند، فرصت صحبت کردن را به آنها بدهند تا بتوانند راحت مطالب خود را با مشاور در میان بگذارند.
سردار منتظر المهدی اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد مشکلات درون خانوادهها اگر از طریق گفتوگوی درست مطرح شود، حلشدنی است و این موضوع نیازمند آموزشهای بیشتر از طریق روانشناسان و مشاوران مجرب با حضور در مدارس، ادارات و ... است.
وی افزود: در میان گروههایِ مختلف مددکاری جامعه، مددکاران پرتلاش نیرویانتظامی نقشآفرینی ویژهتری دارند؛ این گروه صبور و حمایتگر در کلانتریها و مراکز مختلف مشاوره و مددکاری پلیس افزون بر کارکردهای مرسوم و تعریف شدهی خاص نقش خویش ، به مداخله حرفهای در تنشها و تعارضات بین فردی شهروندان، به ویژه زوجها میپردازند.
انتهای پیام