بسته اخبار علمی و دانشگاهی

تاثیر ماه اول ریاست جمهوری ترامپ بر دنیای علم/مدرسه شدن کانکس محل تحصیل امیرمحمد خالقی

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز دوشنبه، ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

کانکس محل تحصیل امیرمحمد خالقی مدرسه می‌شود

وزیر علوم از تعیین محل احداث مدرسه‌ای به نام مرحوم امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: به انتخاب پدر بزرگوار امیر محمد، این مدرسه در محل کانکسی که او در محل زندگی‌اش درس می‌خواند، خواهد بود.

دیابت نوع ۱ با پیوند سلول معکوس شد

یک رویکرد جدید برای پیوند سلول انسولین می‌تواند درمانی برای دیابت نوع ۱ فراهم کند.

۳۰ روز اول فعالیت ترامپ چه تاثیری بر جهان علم گذاشت؟

در پی جنگ جهانی دوم، رهبران ایالات متحده این دیدگاه را پذیرفتند که پیشرفت علمی «کلید اساسی برای امنیت ما به عنوان یک ملت، برای سلامت بهتر ما، مشاغل بیشتر، استانداردهای بالاتر زندگی و پیشرفت فرهنگی ما» است و برای هشت دهه بعد، مقامات دولتی در هر دو طرف جبهه‌های سیاسی موافقت کردند که بر علم ایالات متحده سرمایه‌گذاری کنند، اما تنها یک ماه پس از آغاز دولت دوم دونالد ترامپ، رئیس جمهور جمهوری‌خواه، دانشمندان نگرانند که این اجماع طولانی مدت در حال از بین رفتن باشد.

«آتنا» به ماه می‌رود

پیش‌بینی می‌شود که شرکت «اینتوئیتیو ماشین»(Intuitive Machines) طی این هفته دومین سطح‌نشین قمری خود را به فضا پرتاب کند.

ابداع هوش مصنوعی تشخیص دهنده دیابت، اچ‌آی‌وی و کرونا از نمونه خون

یک ابزار جدید هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های دیابت، اچ‌آی‌وی و کووید را از نمونه خون تشخیص دهد.

راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان در کره جنوبی

ساخت بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان با ظرفیت عظیم ۳ گیگاوات در کره جنوبی با هدف تقویت رهبری فناوری جهانی این کشور تأیید شده است.

«مهارت‌آموزی» نخستین قدم در خلاقیت و خلق ارزش است

مدیر توانمندسازی و ارزیابی عملکرد با بیان این‌که مهارت مهارت‌آموزی نخستین قدم در خلاقیت و خلق ارزش است، گفت: با وجود شمار فراوان مهارت‌ها در دنیای کنونی دغدغه اصلی امروز این است که چه مهارتی را کسب کنیم.

مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد

مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و دکتر علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و سیدرضا شاهچراغی مدیر عامل هلدینگ تخصصی صنعت و معدن قرارگاه خاتم افتتاح شد.

تفاهم‌نامه سه جانبه در گردهمایی دریامحور امضا شد

سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی گفت: تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین معاونت توسعه فناوری سازمان تجاری‌سازی، شرکت توسعه کشاورزی و دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی به امضا رسید که هدف آن توسعه زنجیره ارزش بوده است.

فعالیت ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در زیست‌بوم دانش‌بنیان

معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی ریاست‌جمهوری با اشاره به دستاوردهای ۱۲ ساله قانون حمایت از مؤسسات دانش‌بنیان، از فعالیت حدود ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در این حوزه خبر داد و افزایش همکاری این شرکت‌ها با صنایع بزرگ را به عنوان راهی برای رشد اقتصادی معرفی کرد.

جهاد دانشگاهی ظرفیت لازم را برای ایجاد یک اکوسیستم در حوزه کشاورزی دریایی دارد

مدیر عامل مؤسسه جهاد توسعه وزارت جهادکشاورزی گفت: با توجه به ظرفیت ایجاد اکوسیستم نوآوری، باید بر روی ایجاد زنجیره ارزش تمرکز کنیم. در واقع، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تنها نیستند و نباید فقط به اقتصاد کوچک بپردازند و درگیر مجوزها شوند که منجر به توقف کارها شود. پیشنهاد من این است که در حوزه اقتصاد کشاورزی دریایی، بر روی ایجاد اکوسیستم متمرکز شویم.

افزایش بهره‌وری در مصرف آب ضروری است

رئیس دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، افزایش بهره‌وری در حوزه آب را با توجه به سیاست افزایش جمعیت و کمبود بارش امری حیاتی دانست.

اقتصاد دریایی نیازمند تامین منابع مالی است

مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: یکی از مهم‌ترین موانع و مشکلات بر سر اقتصاد دریایی تامین سرمایه با نرخ بهره مناسب است و این شرکت اقداماتی را در خصوص سرمایه‌گذاری در این بخش انجام می‌دهد.

اعضای هیات داوران چهارمین جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) معرفی شدند

دبیر علمی چهارمین جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع)، اعضای هیات داوران چهارمین دوره این جشنواره را معرفی کرد.

تمرکز بنیاد برکت بر ایجاد زنجیره آبزی‌پروری است

معاون توسعه و اشتغال بنیاد برکت، گفت: در بنیاد برکت طی دو سال گذشته تمرکز ویژه‌ای بر روی زنجیره‌ها و کمک به شکل‌گیری زنجیره‌های مختلف، از جمله زنجیره آبزی‌پروری ایجاد شده است.

گرنت ۵۰۰ میلیونی صندوق نوآوری برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیر توسعه فناوری‌های آینده صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه گرانت تحقیق و توسعه به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و فرآیند درخواست و ارزیابی آن را تشریح کرد.

در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم

معاون راهبری اداره شیلات اداره کل اوقاف و خیریه گفت: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در حوزه تکثیر ماهی موفق نبودیم.

کشور درگیر جنگ ترکیبی با محوریت امریکا و انگلیس است/دانشگاه‌ها باید در خدمت انقلاب اسلامی باشند

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) با تاکید بر اینکه باید مراقب حملات ترکیبی دشمن در قالب جنگ ترکیبی باشیم، گفت: متاسفانه وقتی صحبت از جنگ‌ می‌شود، مسؤولان و مدیران، تنها  یونیفورم‌ پوش‌های نظامی، ادوات نظامی و توپ و تانک و هواپیما و عبور از مرزهای فیزیکی را جنگ‌ می‌دانند، در حالی که جنگ‌ ترکیبی این مؤلفه‌ها را به این شکل ندارد.

تاثیر خوردن گردو در صبحانه بر عملکرد مغز انسان

نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن گردو برای صبحانه می‌تواند در طول روز عملکرد مغز افراد بزرگسال را بهبود بخشد.

تعلیق موقت ۱۷ رشته در دانشگاه یورک کانادا

سخنگوی دانشگاه یورک کانادا اعلام کرد که به دلیل کاهش ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی و فشارهای مالی، به طور موقت پذیرش جدید برای ۱۷ رشته تحصیلی را تعلیق کرده‌اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403120604264
  • خبرنگار : 71589