مدیرکل انتقال خون استان:

مشارکت جوانان چهارمحال و بختیاری در اهدای خون بسیار پایین است

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نهادینه کردن فرهنگ اهدای خون ضروری است، گفت: در سال جاری نسل جوان بسیار کمتر به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند و تنها ۲۲ درصد مشارکت‌کنندگان از جوانان هستند.

حسین هاشمی امروز دوشنبه ۶ اسفندماه در نشست با خبرنگاران استان با بیان اینکه هر کیسه خون جان سه نفر را نجات می‌دهد، اظهار کرد: متاسفانه وجود برخی باورهای غیر علمی از جمله ترس از کم خونی، آنمی و نداشتن توانایی در اهدای خون از جمله دلایل استقبال نکردن از اهدای خون است.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پلاکت تنها تا سه روز انقضا دارد و طی سه روز مصرف می‌شود، گفت: زمانی‌که فرد اهداکننده خون (زن یا مرد) به پایگاه انتقال خون مراجعه می‌کند، ابتدا معاینه و مصاحبه پزشکی و پس از آن آزمایش تعیین مقدار هموگلوبین برای اطمینان از آنمی نبودن اهدا کننده انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نهادینه کردن فرهنگ اهدای خون ضروری است، بیان کرد: در سال جاری نسل جوان کمتر به مراکز اهدای خون مراجعه کردند و تنها ۲۲ درصد مشارکت‌کنندگان از جوانان هستند.

هاشمی با بیان اینکه بانوان می‌توانند بدون هیچ نگرانی و ترسی با اهدای خون خود در نجات جان یک هم‌نوع مشارکت جدی داشته باشند، افزود: در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۳.۷ درصد کاهش اهدای خون را داشتیم به طوری‌که سال گذشته ۲۷ هزار واحد و امسال تاکنون ۳۰ هزار و ۳۰۰ نفر به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند و ۲۵ هزار و ۳۷۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه از  ۲۵ هزار و ۳۷۷ نفر تنها ۱۶۵۳ خانم به مراکز اهدای خون مراجعه کردند و تنها ۱۰۰۹ نفر موفق به اهدای خون شدند، تصریح کرد: متاسفانه چهار درصد اهداکنندگان خون چهارمحال و بختیاری به بانوان اختصاص یافته است.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ذخایر خونی استان ۵.۴ روز است که لازم است این میزان به ۸ روز برسد، گفت: خون هیچ جایگزینی ندارد و باید با فرهنگ‌سازی مشارکت را بالا برد.

وی تاکید کرد: از هر سه فرد روی کره زمین در طول عمر خود، یک نفر به خون و فرآورده‌های خونی احتیاج پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه تاکنون چهار مرکز انتقال خون در  شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، فارسان و بن ایجاد شده است، تصریح کرد: یک مرکز نیز در شهرستان لردگان احداث شده که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تامین تجهیزات باقی مانده است.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ایجاد مرکز انتقال خون در دیگر شهرستان‌ها نیز ضروری است که می‌طلبد همه مشارکت کنند و همچنین در تامین یک اتوبوس خونگیری سیار مشارکت و همکاری کنند.

وی بیان کرد: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد اهدای خون زنان هیچ مشکلی برای سلامت آنان به دنبال ندارد و از نظر علمی و پزشکی نیز ثابت شده همان‌طور که مردان هر سه ماه یک بار امکان اهدای خون دارند زنان نیز می‌توانند هرچهارماه یک بار اقدام به اهدای خون کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403120603979
  • خبرنگار : 50975