نامزد پیروز انتخابات آلمان: اروپا باید از آمریکا استقلال پیدا کند

نامزد پیروز انتخابات پارلمانی آلمان در سخنرانی پس از انتخابات گفت معتقد است که دولت دونالد ترامپ به همان اندازه دولت روسیه با اروپا ضدیت داشته و می‌خواهد از یک مسیر جدید اروپا را در کنترل بگیرد.

به گزارش ایسنا، «فردریش مرتس»، نامزد احزاب راست‌ میانه‌روی اتحاد دموکرات مسیحی و اتحاد سوسیال مسیحی که در انتخابات پارلمانی زودهنگام آلمان در روز یکشنبه جایگاه نخست را کسب کردند، در سخنرانی خود پس از اعلام پیروزی انتخاباتی تاکید کرد که ائتلاف ۸۰ ساله اروپا و ایالات متحده به گذشته پیوسته است.

مرتس که حالا در مسیر تبدیل شدن به رهبر جدید آلمان قرار دارد تاکید کرد دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اهمیتی به اروپا نداده و همراستا با روسیه است. او هشدار داد رهبران قاره اروپا باید با فوریت طی ماه‌های آینده بخش دفاعی خود را تقویت کرده و حتی یک جایگزین برای ناتو پیدا کنند.

به نوشته نشریه پالتیکو، این اظهارات مرتس حاکی از وقوع یک نقطه عطف تاریخی بوده و فاش می‌سازد که ترامپ تا چه میزان بنیان‌های سیاسی اروپایی که از سال ۱۹۴۵ تاکنون وابسته به تضمین‌های امنیتی آمریکا بوده را به لرزه در آورده است.

 این نشریه معتقد است که مرتس چنانچه بعد از تشکیل دولت جدید آلمان در هفته‌های آینده به وعده‌هایی که داده عمل کند در آن صورت اروپا را وارد یک مسیر اساسی جدید در برهه‌ای حساس برای امنیت اوکراین و کلیت منطقه می‌کند.

نامزد اصلی انتصاب به عنوان صدر اعظم جدید آلمان با دادن این وعده که استقلال اروپا از ایالات متحده را در اولویت خود قرار خواهد داد، بیان داشت: «اولویت مطلق من این خواهد بود که اروپا را در سریع‌ترین زمان ممکن تقویت کرده تا ما واقعا بتوانیم گام به گام از ایالات متحده آمریکا استقلال پیدا کنیم.»

او در مصاحبه خود که با یک برنامه تلویزیونی انجام داد، گفت: «هرگز فکر نمی‌کردم روزی چنین حرفی را در یک برنامه تلویزیونی بزنم. اما دست کم بعد از مشاهده اظهارات هفته گذشته ترامپ واضح شده که آمریکایی‌ها یا دست کم این بخش از آمریکایی‌ها، یعنی این دولت کنونی، تا حد زیادی نسبت به آینده اوکراین بی‌تفاوت است.»

مرتس که سالهای زیادی را به عنوان یک وکیل برای شرکت‌های آمریکایی کار کرده به این بسنده نکرد و در حالی که ائتلاف ناتو قرار است در اواسط سال جاری میلادی نشستی را برگزار کند گفت اروپا باید یک ساختار دفاعی جدید را برای آنکه جایگزین ناتو کند تاسیس کند.

مرتس خاطرنشان کرد: «من با احتیاط بسیار نظاره‌گر تحولات پیش از برگزاری اجلاس بعدی ناتو در خاتمه ماه ژوئن خواهم بود. ممکن است ما یا همچنان به صحبت درباره ناتو در شکل کنونی آن بپردازیم یا اینکه مجبور به ایجاد یک ساختار دفاعی توانمند اروپایی در مدت زمان خیلی سریع‌تری شویم.»

پالتیکو ارزیابی کرد که این اظهارات استثنایی از سوی رهبر احتمالی بعدی بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا، پاسخی محکم‌تر از تمامی دیگر سران دولت‌های اروپایی به تصمیمات جنجالی رئیس جمهور آمریکا در ۱۰ روز گذشته علیه اروپا و اوکراین محسوب می‌شود.

مرتس روز جمعه نیز گفته بود زمان آن رسیده که همکاری هسته‌ای فرانسه، بریتانیا و آلمان با هدف آنکه آنها جایگزینی برای به اصطلاح «چتر هسته‌ای» آمریکا ارائه کنند مورد بررسی قرار بگیرد.

نتایج منتشر شده از انتخابات زودهنگام روز یکشنبه آلمان نشان داده‌اند که ائتلاف محافظه‌کار مرتس حائز بیشترین کرسی‌های پارلمان شده اما همچنان نیاز به تشکیل یک ائتلاف با دست کم یک حزب چپ میانه رو برای تشکیل دولت درهفته‌های آینده دارد.

مرتس در اظهارات خود بعد از پیروزی در انتخابات تا آنجا پیش رفت که تاکتیک‌های دولت دوم دونالد ترامپ را با تاکتیک‌های روسیه مقایسه کند.

او انتقادات شدیدی را از «ایلان ماسک»، مشاور میلیاردر ترامپ و کارآفرین حوزه فن‌آوری به خاطر اینکه قبل از انتخابات از حزب راست افراطی آلمان (آلترناتیو برای آلمان) ابراز حمایت کرده و در انتخابات کشورش مداخله کرد، به زبان آورد.

مرتس یکشنبه شب در مناظره تلویزیونی گفت: «من مطلقا در قبال اتفاقاتی که از سمت آمریکا رخ می‌دهند دچار توهم نیستم. فقط به مداخلات اخیر ایلان ماسک در کارزار انتخاباتی آلمان نگاه کنید- یک رخداد منحصر به فرد است. این که واشنگتن چنین مداخلات انتخاباتی انجام دهد قرار نیست کمتر از انجام چنین مداخلاتی از سمت روسیه، نامطلوب، وخیم و ناراحت کننده باشند. ما تحت یک فشار عظیم از هر ۲ سمت قاره خود قرار گرفته‌ایم و اولویت مطلق من حالا این است که واقعا در اروپا وحدت ایجاد کنم.»

فردریش مرتس همچنان گفت «ته مانده امیدی» دارد که کنگره آمریکا و کاخ سفید اوکراین را کاملا از هر گونه مذاکرات صلح بیرون نگذارند. او گفت: «مطمئن نیستم که موضع دولت آمریکا درباره این جنگ در هفته‌ها و ماه‌های آینده چطور خواهد بود. احساس من در چند روز گذشته این بوده که روسیه و آمریکا دارند با عبور از اوکراین و بنابر این با عبور از اروپا، به سراغ یکدیگر می‌روند.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120603972
  • خبرنگار : 71415