به گزارش ایسنا، قائممقام بنیاد بوعلیسینا با ذکر این مطلب گفت: به مناسبت بیستمین سالگرد تأسیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست حکمت سینوی با سخنرانی اساتید دانشگاه از سوی بنیاد بوعلی و با همکاری مجمع فلاسفه ایران در تهران و در محل این مجمع برپا میشود.
در این آیین از ساعت ۱۴ تا ۱۸؛ نجفقلی حبیبی با مقاله گزارشی از تصحیح القانون، نصرالله حکمت با مقاله ابنسینا در متن تعلیقات، محمد ذبیحی با مقاله ابنسینا فیلسوف، عالم یا متکلم، انشاءالله رحمتی با مقاله ابنسینا و فلسفه عرفان، محمد امین شاهجویی با مقاله فلسفه و ایدئولوژی: مطالعه موردی «حکمت سینوی»، امیر عباس علیزمانی با مقاله احتجاب الهی از منظر ابنسینا (نقد برهان احتجاب الهی شلنبرگ از منظر ابنسینا)، سید حسین موسویان با مقاله ترجمه فارسی کهن از تعلیقات ابنسینا (احتمالاً از خیام) و محسن ناصری با مقاله ابنسینا و تجربیات پایه و بالینی سخنرانی خواهند کرد.
توکل دارائی اضافه کرد: این بنیاد با مساعدت و راهنمایی وزیر محترم فرهنگ و رئیس هیئت امنا و سایر اعضا به ویژه استاندار محترم همدان، درصدد است برنامههای علمی و پژوهشی خود را گسترش دهد و نشستهای فصلی در تهران همدان و سایر شهرستانها برگزار کند.
همچنین مقرر شده که همایشهایی در سطح ملی و بینالمللی با همکاری دانشگاههای بوعلیسینا، علوم پزشکی همدان و وزارتخانههای فرهنگ و میراث و سایر مؤسسات علمی همکار با حضور ابنسیناپژوهان خارج از کشور برگزار شود.
معاون پژوهش و نوآوری بنیاد بوعلیسینا افزود: از نظر آورده فرهنگی و علمی برای استان همدان، بنیاد بوعلیسینا نهادی تخصصی و پژوهشی است که در کنار سایر داشتههای تمدنی و تاریخی، نقش ویژهای در معرفی مفاخر و میراث هگمتانه ایفا میکند. خوشبختانه مسئولان ارشد استان و کشور بر این باورند که ابنسینا به عنوان آفتاب درخشان سپهر علم و دانایی جهان و چهره تابناک، فلسفه و حکمت در دیپلماسی فرهنگی و رفت و آمد علمی بین ایران از یک سو و کشورهای آسیای مرکزی، ترکیه و خاورمیانه پرچمدار معرفی این سرزمین باستانی است.
دارائی با بیان فضیلتهای علمی و علایق ویژه رئیس پیشین این بنیاد، مرحوم آیت الله طهمحمدی به حکمت و میراث سینوی؛ یاد و نام ایشان را گرامی داشت و گفت: همدان شهر و پایگاه حکمت و دانایی است و بنیاد بوعلی در کنار آرامگاه، مروج میراث علمی آن حکیم یگانه و فرید اعصار است.
معاون پژوهش و نوآوری بنیاد بوعلیسینا در پایان با تشکر از اعلام حمایت اساتید و مراکز دانشگاهی از انتصاب دکتر رحمتی به ریاست این بنیاد، اظهار امیدواری کرد با همکاری اساتید، صاحب نظران و علاقهمندان گفتگوهای فلسفی و حکمی درباره میراث و مکتب سینوی رونق بگیرد و در زمینه طب و پزشکی حکیم بوعلی نیز با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی؛ تحقیقات و پژوهشهای، میراثس طبی شیخالرئیس به نحو شایسته معرفی میشود.
انتهای پیام