مدیرکل بنادر و دریانوردی استان:

نقشه راه مدیریت مناطق ساحلی خوزستان تهیه می‌شود

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: مطالعات طرح تدقیق سواحل استان خوزستان به عنوان آخرین حلقه از زنجیره مدیریت سواحل کشور در حال انجام است و انتظار می‌رود با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی متولی، فرآیند آن تسریع پیدا کند.

ابوطالب گرایلو امروز ۵ اسفندماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شش استان از هفت استان ساحلی کشور طرح تدقیق سواحل را انجام داده و به مرحله تثبیت رسیده‌اند و استان خوزستان نیز به عنوان آخرین حلقه از این زنجیره در حال تکمیل اطلاعات است.

وی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی رکن اساسی در توسعه اقتصاد دریامحور است و در حال حاضر مهم‌ترین سندی که می‌تواند به عنوان یک نقشه راه در این امر باشد، سند تدقیق سواحل است که در توسعه استان نقش اساسی دارد. بنابراین ضرورت دارد در راستای بهره‌مندی استان از مزایای طرح مطالعات آن تسریع شود.

به گزارش ایسنا، مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: هرچند بخشی از این اطلاعات در داشبورد استانداری موجود است اما این گزینه فقط به صورت موازی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و داده‌های این طرح باید توسط دستگاه‌های اجرایی تهیه و تایید شود.

گرایلو افزود: طرح تدقیق سواحل استان خوزستان یک برنامه بلندمدت است و در دو بعد اقتصاد دریا به خشکی و خشکی در شعاع ۴ تا ۱۵ کیلومتری سواحل، زنجیره خدمات اقتصادی، ملاحظات محیط زیستی و توسعه اجتماعی را در نظر می‌گیرد که می‌تواند باعث فعال شدن سواحل ‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در اصل این سند به دنبال توسعه متعادل و متوازن به عنوان برنامه راهبردی بلندمدت در یک محدوده تعریف شده است.

گرایلو گفت: با اجرای این طرح، کسب و کارهای کوچک و بزرگ در سواحل سازماندهی می‌شوند و در مرحله اجتماعی آن می‌توان جامعه محلی را با ایجاد کسب و کارهای پایدار فعال‌تر کرد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی (ره) بیان کرد: قطعا اگر دستگاهی در این مرحله داده‌های مورد نیاز خود را ارائه ندهد در طرح‌های توسعه‌ای آتی دچار مشکل خواهد شد.

طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) در سواحل استان خوزستان که از ابتدای سال جاری آغاز شده، آخرین قطعه از پازل مدیریت مناطق ساحلی کشور است. این طرح به عنوان پشتوانه راهبردی توسعه اقتصادریامحور دارای وجوه متعدد اجتماعی، اقتصادی، پدافندی و محیط زیستی است که پهنه کاربری‌های مختلف از جمله صیادی، گردشگری، سکونتگاهی و صنعتی در آن مشخص شده و می‌تواند در توسعه شهرهای ساحلی نقشی موثر داشته باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403120503156
  • خبرنگار :