به گزارش ایسنا، علی نصیری گزارشی در خصوص برگزاری تمرین سراسری زلزله در کلانشهر تهران در بوستان ولایت در جلسه امروز شورای شهر تهران ارائه داد و در این رابطه اظهارکرد: هر سال یک تمرین بزرگ در پایان سال برگزار کردهایم و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تحت عنوان تمرین امداد هوایی و سال گذشته نیز تحت عنوان تمرین اسکان برگزار شد. سال ۱۴۰۲ در مساحت ۲ هکتاری کار کردیم و امسال در مساحت ۱۴ هکتار این مانور را انجام دادیم و ۱۲ هزار نفر در این مانور مشارکت داشتند.
وی ادامه داد: برای اولین بار فرماندهی میدان به خدمات شهری شهرداری واگذار شد و دستگاههای دیگر هم همکاری خوبی داشتند. ۱۱۰ دستگاه در این تمرین با هم همکاری کردند که این عدد بسیار بزرگ است. برای اولین بار دستورالعمل استانهای معین در این تمرین بررسی شد. ۵ استان همسایه استان تهران هستند که به آنها پیشتاز میگوییم و در هنگام بروز مشکلات به کمک ما خواهند آمد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: این استانها علاوه بر مدیر کل مدیریت بحران استانداری، با اورژانس و هلال احمر خودشان آمدند و واقعیتهای زلزله تهران را دیدند. استانهای مسئول پهنه هم داریم که استانهای بزرگ ما هستند که در اولویت بعدی به کمک خواهند آمد و در مجموع ۱۰ مدیرکل در کشور در این تمرین حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: طبخ غذا در خود اردوگاه انجام شد و همه پای کار آمدند. طراحی سناریو بر اساس بدترین سناریوی تهران بود؛ گسل شمال تهران میتواند زلزه ۷.۲ ریشتر تولید کند و گسل شهر ری نیز میتواند زلزله ۶.۷ ریشتری تولید کند. گسل شهر ری به دلیل مجاورت با بافت فرسوده خطرناکتر است. ما باید حداکثر آمادگی را داشته باشیم و به هر منطقه سناریوی واقعی خودش داده شده است.
نصیری با اشاره به مناطق تحت پوشش این مانور بیان کرد: در منطقه غرب با توجه به مخازن انبار نفت تمرین مربوط به این حوزه انجام شد و در تمام مناطق پایتخت با توجه به شرایط آن منطقه تمرینهای لازم انجام شد. در منطقه شرق این مانور مواجهه با ترکیدن شریانهای اصلی و قطعی آب و برق و گاز تمرین شد. نجات دادن افراد زنده، سگهای زنده یاب، انتقال خوب صحرایی و امدادهای هوایی را داشتیم. فرودگاههای مهرآباد به دلیل این مانور یک ساعت و نیم تاخیر در پرواز داشت. سه مصدوم به بیمارستان انتقال داده شد و ارزیابی هوایی نشان داد اتفاق بی نظیری در این تمرین رخ داد.
وی ادامه داد: ما به صورت فشرده برنامه یک هفته بعد از زلزله را هم تمرین کردیم. ۲۰۰ ارزشیاب دانشگاهی و آموزش دیده در این تمرین حضور داشتند و ریزترین کارها ارزیابی میشوند. ۲۰۰ مستندساز برای روایت تمرین حضور داشتند. ستاد مدیریت بحران و پدافند صدا و سیما و تمام این سازمان پای کار آمدند و در شبکههای سراسری این مانور پخش شد. همه کودکان، بارداران، بیماران دیابتی و بیماران خاص و معلولان در این تمرین حاضر بودند و به آنها امدادرسانی شد. برای اولین بار تجهیزات مخصوص معلولان را به کار گرفتیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین در پایان گفت: ۲۵۰ نفر مددکار اجتماعی، روانشناس، جامعه شناس، فیزیوتراپ و کاردرمان در قالب تیمهای بازروانی و ۱۰۰ افسر HSE در مانور حضور داشتند. امسال خداراشکر مصدومیت در حوزه ایمنی نداشتیم و هر پهنه نیز برای خودش فرماندهی لازم خودش را داشت. این دوره مدیریت شهری با افتخار یکی از مدیریت بحرانی ترین دورههاست. در آغاز این دوره ۴۹ پایگاه مدیریت بحران داشتیم و امروز این عدد به ۱۰۹ پایگاه رسید. ایمنسازی شهر در اولویت قرار گرفته و ۸۵ گود پر خطر ایمن و ۶۰۰۰ ساختمان ناایمن پایش و ارزیابی سازهای شد. ساختمانهای زیادی در حال مقام سازی است و ۱۱۰۰ تخت جدید بیمارستانی به این شهر اضافه خواهد شد؛ به طول مثال بیمارستان حضرت رسول در حال نوسازی است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه تاکید کرد: باید ۵۱۲ مخزن در سطح شهر داشته باشیم. ۲۰۵ مخزن ساخته شده که ۱۰۰ مخزن بدون آب است، ۳۳ مخزن شیر آب دارد و به شبکه متصل میشود.
وی با بیان اینکه ۹ کشور سیستم هشدار سریع زلزله دارند، گفت: اگر ایران این سامانه را راه اندازی کند، دهمین کشور خواهد بود. چهار سیستم اولیه را ژاپنیها به ما آموزش دادهاند. تعدادی زیادی شتاب نگار خریداری شده و ۲۴ شتاب نگار در مناطق سخت و صعب العبور نصب شده است. امروز نصب ۵۰ شتاب نگار به پایان رسیده و سیستم نرم افزاری آن تکمیل شده است.
نصیری با بیان بر اینکه اختلافات علمی در این زمینه وجود داشت، اما ما بر مبنای قانون اقدام خواهیم کرد، گفت: با مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در حال تعامل هستیم و امیدواریم به نتیجه برسیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: هزار و ۲۲۰ بوستان شناسنامه دار شدند اما در بوستان های بالای هشت هزار مترمربع، امکان استقرار کمپ وجود دارد. ما باید چادر تهیه کنیم که در این مواقع در بوستان ها نصب شود.
وی همچنین عنوان کرد: ۱۲۵۰ نیروی دوام در تمرین مذکور حضور داشتند، خاطرنشان کرد: امروز ۵۰ هزار نیروی دوام در تهران آموزش دیده اند که در رسته های مختلف فعالیت می کنند.
نصیری با بیان اینکه اتصال بیمارستان ها به خطوط مترو در نظر گرفته شده است، گفت: در خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مطالعات پدافندی انجام شده و اتصال بیمارستان های بزرگ و مهم از همان ابتدا برای این خطوط پیش بینی شده است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تأکید بر اینکه مدیریت متوفیان مورد آموزش قرار گرفت، یادآور شد: برای دفن اجساد برنامه مطالعاتی با همکاری سازمان بهشت زهرا (س) و مرکز مطالعات در حال انجام است. در این زمینه تشخیص هویت نیز انجام می شود.
انتهای پیام