«عاطفه رشیدیفرد» محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در نشست آموزشی با عنوان «تغذیه گل نرگس» در شهرستان درهشهر اظهار کرد: میزان تولید گل نرگس در استان ۱۶۷ میلیون شاخه گل نرگس در کل استان ایلام است که توسط ۵۰۵ بهرهبردار تولید میشود.
وی مشکلات گلکاران در شهرستان دره شهر و استان را خطر سرما، عدم پوشش بیمه و فاصله تا محل فروش بیان و خاطرنشان کرد: یکی از قطبهای تولیدکننده این محصول خوشرنگ و بو محسوب میشود.
این محقق تشریح کرد: گل نرگس از دسته مارچوبهای است که شهرت بسیار زیادی دارد، این گل دارای پیازچههای درشتی است که میتوان آن را بهراحتی پرورش داد، شهرت و محبوبیت این گل علاوه بر زیبایی و بوی خوش، به دلیل خواص مختلفی است که در خود دارد.
رشیدیفرد توضیح داد: توجه به شرایط تغذیهای و خاک مناسب برای کشت گل نرگس اهمیت زیادی در تولید گل دارد، خاک مناسب کشت گل نرگس باید عمیق، حاصلخیز و دارای بافت متوسط تا سبک باشد، استفاده از ۲۵ تن در هکتار کود حیوانی قبل از کشت برای تولید گل اهمیت ویژهای دارد زیرا باعث حاصلخیزی خاک شده و از طرفی در نفوذپذیری آب و زهکشی خاک نقش مهمی دارد، زیرا اگر خاک بیش از حد مرطوب باشد، گیاه به سمت تولید برگ رفته و گل تولید نمیکند.
وی بیان کرد: نیاز تغذیهای گل نرگس، ۵۰ گرم کودآلی گرانوله به همراه ۱۰۰ گرم کود ۱۰.۵ در هرمترمربع بهطور مساوی قبل از کشت، زمان رشد و پس از گلدهی الزامی است.
گل نرگس تولیدشده در استان ایلام علاوه بر عرضه به بازارهای داخلی به خارج و به ویژه کشورهای همسایه نیز صادر میشود.
انتهای پیام