یک مدرس امداد و نجات:

بی‌توجهی به سرمازدگی می‌تواند مرگبار باشد 

یک مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی به علائم و نشانه‌های سرمازدگی اشاره کرد و گفت: آگاهی از نکات حیاتی ارائه شده، می‌تواند در شرایط اضطراری جان افراد را نجات دهد. 

«میثم عزیزی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سرمازدگی یک بیماری عمومی است که به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به همهٔ اندام‌ها و اختلال کارکرد آن‌ها می‌شود، این وضعیت در صورت پیشرفت و عدم درمان می‌تواند باعث مرگ موجود زنده شود. 

این مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی گفت: سرمازدگی مربوط به آسیب در سطح پوست و انتشار آن به بافت‌های زیرین است و در این حین دمای مرکزی بدن طبیعی است، اما سرمازدگی زمانی رخ می‌دهد که دمای مرکزی بدن به زیر ۳۵ درجه سلسیوس کاهش یابد. اگر دمای مرکزی بدن به زیر ۲۵ درجه سلسیوس برسد مرگ به‌ احتمال‌ قوی بدون بازگشت، اتفاق می‌افتد. 

عزیزی افزود: عمدتاً قرارگرفتن طولانی در هوای سرد یا غوطه‌وری در آب سرد از علت‌های سرمازدگی است. 

وی به علائم سرمازدگی اشاره کرد و گفت: تغییر وضعیت روانی، نخستین نشانهٔ ایجاد سرمازدگی است، نمونه‌های آن نداشتن آگاهی از زمان و مکان، کرختی، بی‌تفاوتی و پرخاشگری غیرعادی است، همچنین احساس سرما در بدن، گزگز کردن، رنگ‌پریدگی و بی‌حسی انگشتان و لرزش از دیگر علائم سرمازدگی است. 

عزیزی با اشاره به اینکه نخستین و مهم‌ترین واکنش بدن در برابر پایین آمدن دما لرز است، افزود: اگر دمای شکم فرد سرمازده خنک‌تر از پشت‌دست فرد ارزیابی‌کننده باشد سرمازدگی اتفاق افتاده است. 

این مدرس امداد و نجات و فوریت‌های پزشکی در خصوص روش‌های لازم برای مواجه با این شرایط گفت: انتقال فرد سرمازده به مکان گرم، گذاشتن دست‌ها در زیر بغل، پوشاندن مصدوم با پتو و البسه، مصرف نوشیدنی‌های گرم، گذاشتن دست یا پای فرد سرمازده در آب گرم از اقدامات اولیه و فوری در این مصدومیت است، همچنین در صورت خیس بودن لباس‌های مصدوم، آن‌ها را از تنش خارج کنید. 

عزیزی تأکید کرد: لازم است بدانید ماساژدادن اندام سرمازده و مالش دست‌ها اشتباه است، همچنین از سریع گرم‌کردن عضو و گذاشتن در نزدیکی منبع حرارتی جلوگیری کنید و باید از دادن مایعات الکلی به فرد سرمازده خودداری شود. 

وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه نیز گفت: مدیریت زمان، هنگام حضور در محیط سرد، استفاده از البسه گرم مثل دستکش، کلاه و شال، مصرف نوشیدنی‌های گرم، استفاده از وازلین و روغن برای چرب کردن دست و پاها از اقدامات پیشگیرانه و مناسب است. 

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403120502951
  • خبرنگار : 50469