نادر نوروزی با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، در تشریح آخرین وضعیت پروژه تجاری اداری فیروزه که سالهاست احداث آن متوقف شده، اظهار کرد: این پروژه با زیربنای ۵۷ هزار متر مربع از حدود یک دهه پیش متوقف شده است.
وی با بیان اینکه شهرداری در این پروژه شریکی دارد که حدود ۱۵ درصد آن سهم این شریک است، به برخی از مشکلات این پروژه اشاره کرد و افزود: از حدود سه سال پیش که من به شهرداری کرمانشاه آمدم، مشغول رفع برخی مشکلات پروژه بودم. از طرفی برای این پروژه وامی نیز از بانک شهر گرفته شده بود که هر سال سود آن زیاد میشد که این وام را نیز تسویه کردیم.
نوروزی اضافه کرد: همچنین لایحهای به شورای شهر کرمانشاه ارسال شده بود تا این پروژه فروخته شود، در حالیکه فروختن پروژه در شرایط کنونی به ضرر خواهد بود و البته خریداری هم برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برای خروج این پروژه از رکود رایزنیهایی با سرمایه گذاران مختلف شده، عنوان کرد: یکی از این سرمایه گذاران هلدینگ بانک شهر است که به آنها پیشنهاد دادهایم سهم ۱۵ درصدی شریک پروژه را خریداری کنند و از طرفی پروژه را نیز تکمیل کنند و در ازاء آن، بخشی از پروژه را به آنها بدهیم.
شهردار کرمانشاه خاطرنشان کرد: با این اقدام پروژه فیروزه شهر کرمانشاه پس از سالها از بلاتکلیفی خارج خواهد شد.
وی افزود: فیروزه در یکی از خیابانهای اصلی شهر کرمانشاه واقع شده و از آنجایی که بازار کرمانشاه دیگر اشباع شده، احداث این پروژه تجاری و اداری که دارای پارکینگ نیز هست، میتواند به رونق بیشتر بازار ما کمک کند.
نوروزی در ادامه روی این نکته هم تاکید کرد که باتوجه به گذشت حدود یک دهه از توقف ساخت این پروژه با پیشرفت حدود ۳۰ درصدی، اکنون باید پایداری سازه آن نیز مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد که این کار هم در دستورکار قرار دارد.
وی گفت: امیدواریم سال آینده عملیات اجرایی این پروژه مجددا از سر گرفته شود.
جابجایی ضایعاتیها در دستور کار است
شهردار کرمانشاه در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص انتقال میدان بار و مشاغل مزاحم به خارج از شهر کرمانشاه هم با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین مشاغل مزاحم در شهر کرمانشاه مغازههای بازیافت هستند، عنوان کرد: عمده مغازههای بازیافت در شهر کرمانشاه در محلههای جعفرآباد، روبروی چمن و حکمت آباد متمرکز شدهاند.
شهردار کرمانشاه اضافه کرد: برای حل این معضل زمینی را در خارج از شهر کرمانشاه پیدا کردیم تا شهرک بازیافت را در آن احداث کنیم. یک سالی هم پیگیریهایی برای اخذ مجوزهای محیط زیستی آن ادامه داشت و در نهایت به مرحله تغییرکاربری رسیدیم، اما مبلغ تعیین شده برای تغییرکاربری زمین به حدی بالا بود که سرمایه گذار از اجرای پروژه منصرف شد.
وی ادامه داد: با توجه به انصراف این سرمایه گذار، زمین دیگری را انتخاب کردیم که با توجه به اینکه در حریم شهر قرار داشت، معاونت عمرانی استانداری با آن مخالفت کرد.
نوروزی یادآورشد: در حال حاضر زمینی ۷۰ هکتاری که متعلق به خود شهرداری است را در خارج از شهر کرمانشاه در نظر گرفتهایم تا شهرک بازیافت را در آنجا احداث کنیم.
وی با بیان اینکه تعداد مغازههای بازیافتی در شهر کرمانشاه بسیار بالاست، عنوان کرد: از این تعداد تنها ۱۷۷ مغازه مجوز دارند، لذا از دادستان کرمانشاه خواستهایم که مغازههای غیرمجاز را پلمب کنند.
نوروزی به وضعیت نامناسب زباله گردها و فروش زبالهها به ضایعاتیها اشاره کرد و گفت: راهکار برون رفت از معضل کنونی در گام اول احداث شهرک بازیافت و در گام دوم تفکیک زباله از مبداء و راه اندازی شرکتی برای خرید زبالههای بازیافتی از خود مردم است.
شهردار کرمانشاه در خصوص جابجایی میدان بار کرمانشاه که از سالها پیش مطرح بوده نیز گفت: گفت: برای میدان بار زمینی را در خارج از شهر کرمانشاه پیدا کردهایم، اما خود صنف هم باید برای جابجایی همکاری کنند.
احداث پیاده راه از میدان شهرداری تا میدان آیت الله کاشانی در دست بررسی است
وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص تبدیل خیابان مدرس به پیاده راه که در سالهای گذشته مطرح بود، اظهار کرد: خیابان مدرس یکی از خیابانهای اصلی شهر کرمانشاه است که بخشی از بار ترافیکی شهر را برعهده دارد و اگر بخواهیم این خیابان را به پیاده راه تبدیل کنیم، بار ترافیکی چند برابری به خیابانهای اطراف وارد میشود و از طرفی خود کسبه این خیابان هم به پیاده راه سازی آن رضایت ندارند.
شهردار کرمانشاه اضافه کرد: باتوجه به اهمیت وجود پیاده راه در بحث گردشگری، اکنون طرح احداث پیاده راه از میدان شهرداری تا میدان آیت الله کاشانی را روی میز داریم که حدود ۴۵۰ متر طول دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حال انجام مطالعات کارشناسی هستیم که آیا با احداث پیاده راه در این مسیر با مشکل ترافیکی شدیدی مواجه خواهیم شد، یا خیر.
تله کابین تاق بستان هنوز بلاتکلیف است
نوروزی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص آخرین وضعیت پروژه تله کابین تاق بستان هم گفت: تله کابین مطالبه ۲۰ ساله مردم شهر کرمانشاه است، اما تاکنون برای اجرا با موانع میراثی روبرو شده است.
وی ادامه داد: سه حوزه در وزارت میراث فرهنگی شامل اداره کل میراث فرهنگی استان، اداره کل پایگاههای جهانی و ملی وزارتخانه و پژوهشگاه میراث فرهنگی وزارتخانه روی این پروژه نظر میدهند و هر سه این حوزهها طی ۲۰ سال گذشته نظرات متفاوتی دادهاند.
شهردار کرمانشاه گفت: از حدود دو سال پیش پیگیریهایی را برای به سرانجام رساندن این پروژه داشتیم و حتی به همراه آقای مصری نماینده مردم کرمانشاه با وزیر میراث فرهنگی دیدار کردیم و بدنبال آن مدیر پایگاههای جهانی و ملی وزارتخانه هم به کرمانشاه آمد و برای ایشان توضیح دادیم که مسیر تله کابین هیچ ربطی به اثر تاریخی تاق بستان دارد و حدود سه کیلومتر با یکدیگر فاصله دارند.
وی تاکید کرد: این پروژه هیچ تاثیری روی منظر تاق بستان ندارد و حتی وقتی گفته شد که در محدوده محوطه پارینه سنگی قرار گرفته، ما آن محدوده را از پروژه کم کردیم. هرکاری مسئولین میراث فرهنگی تاکنون گفتهاند، انجام دادهایم، اما هنوز پاسخی نگرفتهایم.
نوروزی افزود: مسئولین میراث فرهنگی میگویند مسیر پروژه را باید عوض کنید. اگر قرار بر این بود که مسیر پروژه را عوض کنیم که نیازی به نظرخواهی از آنها نداشتیم. ما روی این مسیر تاکید داریم، چراکه منطقهای گردشگر پذیر است.
به گفته شهردار کرمانشاه، تمام اقدامات و کارهای مربوط به احداث تله کابین در کرمانشاه انجام شده و اگر مجوزهای لازم را بدهند، در کوتاهترین زمان راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام