رئیس حوزه هنری خراسان رضوی:

جشنواره «سیمرغ» عرصه‌ای برای معرفی ایران حماسی به جهان است

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: هدف اصلی این جشنواره بین‌المللی، معرفی ایران و ایرانی با نگاه و رویکرد حماسی به جهانیان است که در واقع نیاز امروز کشور و آینده آن را رقم خواهد زد.

مجید عسگری امروز، شنبه چهارم اسفند، در نشست خبری اولین جشنواره بین‌المللی «سیمرغ» که در محل فرهنگسرای بهشت برگزارشد، اظهار کرد: اولین جشنواره بین‌المللی سیمرغ با محوریت تولید فکر و محتوا پیرامون هویت ایرانی و ارزش‌های ملی، با الهام از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.

وی افزود: این جشنواره با تاکید بر جمله کلیدی رهبر انقلاب درباره حکیم ابوالقاسم فردوسی، به دنبال ارائه راهبردی یک‌خطی برای معرفی ایران و مقابله با هجمه‌های بین‌المللی و داخلی است.

عسگری گفت: برگزاری این جشنواره بستری را فراهم می‌آورد تا نوجوانان و جوانان کشور با بهره‌گیری از هنر نقالی، پرده‌خوانی به ویژه پرده‌خوانی‌های رضوی، دینی و عاشورایی، شاهنامه‌خوانی و سایر قالب‌های هنری، به بیان هویت، تاریخ و نیازهای امروز ایران بپردازند.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: برگزارکنندگان جشنواره با تاکید بر اهمیت ادبیات و هنر حماسی، این رویداد را ذیل مفاهیمی چون حماسه‌های دینی و عاشورایی، ادبیات حماسی شاهنامه، ایران اسلامی و حماسه‌های معاصر (مدافعان حرم و انقلاب اسلامی) طراحی کرده‌اند.

وی هدف اصلی این جشنواره را معرفی ایران و ایرانی با نگاه و رویکرد حماسی به جهانیان برشمرد و گفت: این در واقع رویکردی است که هم نیاز امروز کشور و هم آینده آن را رقم خواهد زد و دبیرخانه هنر حماسی حوزه هنری، خودآگاهی و هویت‌بخشی به مردم ایران و همچنین بازگو کردن رویای بزرگ ایرانی را از جمله اهداف اساسی این جشنواره می‌داند.

عسگری از جمله اقدامات شاخص این جشنواره را معرفی محتواهای مرتبط با حماسه‌های دینی، ایرانی - تاریخی و معاصر عنوان کرد و ادامه داد: این محتواها در سایت و کانال‌های اطلاع‌رسانی جشنواره گنجانده شده است تا نوجوانان و جوانان بتوانند از این منابع در آثار خود بهره ببرند. همچنین مراجع تولید محتوا مانند انتشارات سوره مهر و حوزه هنری شناسایی شده و آثار آن‌ها به زودی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: جشنواره سیمرغ با گردآوری و ارائه محتواهای ارزشمند مرتبط با هنر و ادبیات حماسی شامل پرده‌های نقالی، متون مکتوب و طومارهای نقالی گامی مهم در جهت معرفی و ترویج این میراث غنی برداشته است. این اقدام فارغ از تعداد شرکت‌کنندگان از جمله دستاوردهای مهم و برکات این جشنواره محسوب می‌شود.

امیدوارم بعد بین‌المللی جشنواره «سیمرغ» با کمک وزارت امور خارجه رونق یابد

محمد جهانپا، دبیر اجرایی نخستین جشنواره بین‌المللی سیمرغ در ادامه این نشست اظهار کرد: رهبر انقلاب در خصوص شخصیت حکیم توس فرمودند «نمی‌دانم شما آقایان چقدر با شاهنامه مأنوسید؛ من با شاهنامه مأنوسم. حکمت شاهنامه، حکمت حکیم ابوالقاسم فردوسی، حکمت اوستایی نیست؛ حکمت قرآنی است. اگر کسی به شاهنامه دقت کند، خواهد دید که فردوسی ایران را سروده است، اما با دید یک مسلمان».

وی برگزاری این رویداد فرهنگی را فرصتی مغتنم برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان علاقه‌مند به ادبیات حماسی و ایران دانست و گفت: امیدواریم با کمک وزارت امور خارجه بُعد بین‌المللی این رویداد نیز رونق یابد و با حضور فارسی‌زبانانِ هند، پاکستان و افغانستان که شیفته ادبیات فارسی و شاهنامه هستند، این جشنواره غنای بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120402544
  • خبرنگار : 50549