نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد

تربیت عمومی و خصوصی؛ دو رویکرد مهم در فرآیند تربیت

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان امروز در دیدار با مربیان، معاونین پرورشی و مشاوران مدارس قطب زاهدان که به مناسبت گرامیداشت روز امور تربیتی برگزار شد، اظهار کرد: هدف نهایی ارسال پیامبران الهی، تربیت انسان است و این تربیت باید جامع و متوازن باشد. انسان موجودی چندبعدی است و رشد نامتوازن در هر یک از ابعاد، آسیب‌زا خواهد بود.

آیت الله محامی در این دیدار با بیان اینکه تربیت دارای عرصه‌های مختلفی همچون تربیت عقلانی، اخلاقی، عبادی، سیاسی، خانوادگی و عاطفی است، گفت: اگر در وجود انسان تنها یک بُعد رشد کند و سایر ابعاد رشد نکنند، این خود نوعی آسیب است همان‌طور که در بدن انسان رشد نامتناسب اعضا اختلال ایجاد می‌کند، در روح و روان انسان نیز چنین است و تربیت باید به‌گونه‌ای باشد که همه ابعاد وجودی انسان رشد متوازن پیدا کنند.

وی تربیت را به دو بخش عمومی و خصوصی تقسیم کرد و بیان کرد: تربیت عمومی تلاشی است که پیامبران و اولیای الهی برای هدایت و تربیت عموم مردم انجام داده‌اند این تربیت همه افراد جامعه را مخاطب قرار می‌دهد و هرکس به اندازه استعداد و ظرفیت خود بهره می‌برد اما در کنار این تربیت عمومی، تربیت خصوصی نیز وجود دارد که ویژه افراد خاص با استعدادهای برجسته است پیامبران و ائمه تلاش می‌کردند این افراد را شناسایی کرده و تربیتی خاص و ویژه برای آنان فراهم کنند تا به عنوان انسان‌های تأثیرگذار و آینده‌ساز جامعه تربیت شوند.

آیت‌الله محامی خطاب به مربیان و معلمان حاضر در جلسه تأکید کرد: مربیان و معلمان باید توجه داشته باشند که در کنار ارائه آموزش و تربیت عمومی به همه دانش‌آموزان، لازم است استعدادهای برتر را شناسایی کرده و برای آنان برنامه تربیتی ویژه‌ای داشته باشند این افراد آینده‌سازان جامعه خواهند بود و سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها، اثربخشی تربیتی را دوچندان خواهد کرد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با تأکید بر اهمیت "محاسبه نفس" به عنوان یکی از اصول مهم تربیتی گفت: محاسبه نفس یکی از مهم‌ترین دستورهای تربیتی است انسان باید هر روز عملکرد خود را بررسی کند، نکات مثبت را تقویت و خطاهای خود را اصلاح کند این اصل در عرصه‌های سازمانی نیز کاربرد دارد مجموعه‌های تربیتی و آموزشی باید عملکرد خود را به‌طور مستمر ارزیابی کنند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و در مسیر بهبود گام بردارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به نقش تربیت شاخص‌ها در پیشبرد اهداف جامعه گفت: در فضای تربیتی، آنچه اهمیت ویژه دارد تربیت افراد شاخص و تأثیرگذار است. همان‌طور که انقلاب اسلامی ایران با تربیت نسل انقلاب و افراد شاخصی همچون شهید سردار قاسم سلیمانی و شهید محسن حججی توانست تحولات بزرگی ایجاد کند و نمونه دیگر این تربیت شاخص شهید سید حسن نصرالله است و ایشان در پیشبرد اهداف جبهه مقاومت نقش مهمی داشت و با مدیریت قوی و راهبردی بسیاری از فضاها را مدیریت می کرد و شهید هاشم صفی الدین هم به عنوان نفر دوم حزب الله یک شخصیت ویژه بودند و امروز نیز مربیان باید تلاش کنند با شناسایی و تربیت استعدادهای برتر، نسل آینده‌ساز کشور را پرورش دهند و محصول کار عمومی و خصوصی خود را بررسی کنند.

آیت‌الله محامی با اشاره به اهمیت ارزیابی عملکرد فعالیت‌های تربیتی، اظهار کرد : آمار و ارقام ارائه‌ شده در حوزه‌های مشاوره، کارگاه‌های آموزشی و سایر فعالیت‌ها ارزشمند است، اما باید توجه داشت که این آمار باید با نیازهای واقعی جامعه مقایسه شود و صرف برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌ها کافی نیست؛ خروجی و ثمربخشی این فعالیت‌ها اهمیت دارد و باید بررسی شود که چه میزان از نیازهای آموزشی و تربیتی جامعه تأمین شده و چه تأثیری بر تربیت متوازن و جامع دانش‌آموزان داشته است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403120402506
  • خبرنگار :