بهنام هوایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از رسالتهای آب منطقهای بررسی و شناسایی نقاط حادثهخیز حوزه استحفاظی است که در یک سال گذشته همکاران ما بیش از ۸۰ نقطه حادثهخیز را در سطح شهرستان اردستان شناسایی کردند.
وی با اشاره به اینکه شناسایی نقاط حادثهخیز پای دیگر دستگاههای اجرایی شهرستان را به میان میآورد، افزود: معتقدیم باید در شهرستان برای هر حادثه آمادگی برای اسکان و ساماندهی داشته باشیم که این موارد در گذشته در این شهرستان وجود نداشته است، اما اکنون شهرداریهای اردستان، زواره و مهاباد دارای توصیفی نظاممند برای وقوع سیل و حوادث غیرمترقبه هستند.
رئیس اداره آب منطقهای اردستان در پاسخ به این سؤال که چه تعداد دستگاه اجرایی موارد حادثهخیزی که تذکر داده شده است را برطرف کردهاند، ادامه داد: بعضی موارد از عهده اداره شهرستان خارج است و نیاز به تدابیر استان و حتی تدابیر ملی دارد. پنج طرح نقاط حادثهخیز مربوط به اداره آب منطقهای میشد که در حال برطرف کردن آن هستیم.
هوایی با اشاره به اینکه یکی دیگر از وظایف شرکت آب منطقهای استان اصفهان بررسی مسائل و مشکلاتی است که در بخش خشکسالی و فرونشست زمین اتفاق میافتد، گفت: بر اساس بررسیهای فنی که برای دشت اردستان صورت گرفته از ۳۰ سال گذشته دشت اردستان به عنوان دشت بحرانی و ممنوعه و منطقهای که درگیر فرونشست زمین بوده شناسایی و اعلام شده است.
وی خاطرنشان کرد: با بررسیهای صورت گرفته و بازدیدهای میدانی از محدوده شهر زواره تا مهاباد درگیر فرونشست زمین است و گاهی خبرهایی به ما میرسد که کارگری در زمان آبیاری و کشاورزی و یا خودرویی در حفرهای فرو رفته است و این مسئله شوخیبردار نیست.
رئیس اداره آب منطقهای اردستان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه مانند تعدیل و اصلاح پروانههای بهرهبرداری، نصب کنتورهای هوشمند و پرکردن چاههای غیرمجاز تصریح کرد: یکی از مواردی که در سالهای اخیر بسیار در این بخش کمک کرده است رعایت مصرف و فرهنگسازی کشاورزان منطقه بوده است.
هوایی بیان کرد: با مجموعه اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر سطح کاهش آب زیرزمینی در شهرستان اردستان از ۸۰ الی ۱۱۰ سانتیمتر کاهش به ۲۸ سانتیمتر رسیده است. این موضوع به جز با رعایت فرهنگسازی و همکاری مردم و کشاورزان میسر نمیشد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: با تلاش همکاران ما امسال ۱۲ حلقه چاه غیرمجاز با حکم قضایی پُر شده است و بیش از ۲۳۰ چاه کشاورزی و ۳۰ حلقه چاه صنعتی در شهرستان مجهز به کنتور حجمیِ هوشمند شده است.
انتهای پیام