هادی باقری امروز در جلسه بررسی پیشرفت طرح ملی جهش تولید در شالیزارهای استان مازندران با اشاره به اهمیت افزایش سطح زیر کشت برنج و جهش تولید در استان، اظهار کرد: این طرح با محوریت استفاده از فناوریهای نوین کشاورزی، تامین به موقع نهادهها مانند بذر مرغوب، کود شیمیایی، آموزش کشاورزان برای بهرهوری بالاتر، نقش کلیدی در تامین امنیت غذایی کشور و کاهش وابستگی به واردات خواهد داشت.
این مسئول با تاکید براینکه استان مازندران به عنوان قطب اصلی تولید برنج ایران، مسئولیت خطیری در این زمینه برعهده دارد، بیان کرد: هماهنگیهای نهایی برای انتخاب شهرستانهای پایلوت، روستاهای هدف، تخصیص منابع مالی، اجرای برنامههای آموزشی-ترویجی، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی انجام شده است.
باقری اضافه کرد: این اقدامات نه تنها افزایش تولید در واحد سطح را به همراه دارد، بلکه به کاهش هزینههای تولید و بهبود معیشت هزاران خانوار روستایی منجر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران به اهمیت طرح جهش تولید برنج در امنیت غذایی ملی، اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد جمعیت و چالش تغییرات اقلیمی، افزایش سطح زیر کشت و بهرهوری برنج، ضامن پایداری منابع غذایی کشور است.
این مسئول با بیان اینکه در اجرای طرح جهش برنج، اقتصاد مقاومتی هم مورد توجه قرار گرفته است، یادآور شد: خودکفایی در تولید برنج از خروج ارز برای واردات جلوگیری کرده و اشتغالزایی در مناطق روستایی را تقویت میکند.
باقری با اشاره به اینکه در طرح جهش برنج، فناوریهای نوین رویکرد اصلی است، افزود: استفاده از بذرهای پربازده، آبیاری هوشمند، ماشین آلات مدرن، الگویی برای کشاورزی پایدار در سایر استانها خواهد بود.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، حفظ محیط زیست از دیگر موضوعاتی است که در طرح جهش تولید برنج مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آموزش روشهای کشت کم آب، کاهش مصرف سموم، توازن بین تولید و اکوسیستم را حفظ میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، باقری در پایان تاکید کرد: اجرای موفق این طرح در مازندران، الهام بخش سایر استانهای برنج خیز کشور خواهد بود. ما مصممیم با همکاری همه جانبه نهادها و کشاورزان، رکورد تاریخی تولید برنج ایران را در سال جاری جشن بگیریم.
انتهای پیام