دفتر گروه «صلح اندیشان تبرستان» در دانشگاه علمی کاربردی آمل افتتاح شد

آیین افتتاح دفتر گروه صلح اندیشان تبرستان با حضور چهره‌های شاخص علمی و فرهنگی شهرستان آمل در دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر آمل برگزار شد.

محمد منصورنژاد رئیس گروه صلح و دین انجمن علمی مطالعات صلح ایران شامگاه ۳ اسفند در آئین افتتاحیه دفتر گروه صلح اندیشان تبرستان در آمل با اشاره به اینکه زمان مونولوگ به پایان رسیده و باید به سمت دیالوگ برویم، اظهار کرد: صلح از همین نقطه شروع می‌شود یعنی دریچه صلح گفت‌وگو است.

وی افزود: از زمان تشکیل سازمان ملل تا کنون و حتی در نسل اولیه انسان‌ها نیز اختلافاتی وجود داشته و دارد که نیازمند به تفکر است تا به پاسخ برسیم؛ باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا علیرغم اینکه منابع علمی و ادبی سرشار از صلح داریم اما جامعه درگیر اختلافات و مشکلات زیادی هست.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در آماری که هفته گذشته از طریق مراجع رسمی منتشر شده در بین جوانان استان تهران از هر ۱۰ ازدواج ۵ ازدواج به طلاق منجر می‌شود و شاید علت اصلی این مشکلات صرفا توجه به مشترکات و عدم توجه به مفترقات است که به بن‌بست ختم می‌شود.

منصورنژاد با اشاره به گسست نسلی بوجود آمده در جامعه، یادآور شد: اگر این گروه بتواند پاسخی برای این مسائل پیدا کند ارزشمند خواهد بود.

 رئیس گروه صلح و دین انجمن علمی مطالعات صلح ایران با اشاره به اینکه بزرگترین صلح در تاریخ قدیم و جدید ایران در خطه تبرستان رخ داده است ایجاد اولین دفتر استانی انجمن علمی مطالعات صلح ایران در شهر آمل را تقارن زیبایی دانست و ابراز امیدواری کرد و گفت: با اهتمام صلح اندیشان تبرستان در سطح ۳ استان گیلان، گلستان و مازندران به نتایج خوبی برسیم.

منصورنژاد یادآوری شد: بر اساس ابلاغ دکتر نعمت الله فاضلی رئیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران عباس افرازیده به عنوان نماینده انجمن علمی مطالعات صلح ایران در تبرستان (دبیر اجرایی گروه صلح اندیشان تبرستان) تعیین شدند.

در ادامه محمدرضا یوسفی‌مهر رئیس جهاددانشگاهی مازندران نیز در سخنانی به بحث صلح از دیگاه‌های مختلف پرداخت و تصریح کرد: صلح بین افراد به دلیل عدم رعایت حقوق شهروندی در شهرها کاهش یافته اما در روستاها صلح را بیشتر می‌توان یافت.

رئیس جهاددانشگاهی مازندران افزود: برای رسیدن به صلح نیازمند به توسعه فردی هستیم و تا زمانی که توانمندسازی فردی صورت نگیرد رسیدن به صلح نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

یوسفی‌مهر با اشاره به فعالیت‌های شاخص علمی جهاد دانشگاهی در سطح جهانی تاکید کرد: برای اینکه امید در جوانان شکل بگیرد باید نگرش مثبت ایجاد و آن را توسعه دهیم.

روح الله افراه رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر آمل نیز، اظهار کرد: با همکاری اندیشمندان تبرستان و انجمن علمی مطالعات صلح ایران فعالیت‌های گروه مورد حمایت قرار می‌گیرد.

عباس مرزبند استاد دانشگاه در رشته ادبیات فارسی نیز یادآور شد: تفکر و اندیشه‌ای که بر مبنای صلح پایه گذاری شده؛ می‌تواند برای بهبود و پیشرفت سیاسی و اجتماعی موثر باشد و همچنین برنامه ریزی مناسبی برای موضوعات مختلف جامعه طراحی کند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: ادبیات ما سرشار از اندیشه‌های بلند است و یکی از بزرگترین این اندیشه‌ها، اندیشه شاعر نام آوازه ایران جناب حافظ است.

این استاد دانشگاه با اشاره به بحث صلح، آشتی و مهرورزی در سروده‌های اشعار حافظ فراوان به چشم می‌خورد، ابراز امیدواری کرد: با همکاری اندیشمندان، باید بتوانیم قدمی هر چند کوچک برای ایجاد فضای همدلی در استان برداریم.

حسین نورانی از دیگر اساتید دانشگاهی در رشته ادبیات فارسی نیز بیان کرد: صلح بر پایه مدارا است و مدارا هم بر پایه تفکرات فلسفی؛ اصل این تفکر، تفکر کثرت گرایی است.

وی افزود: اندیشه‌های کثرت گرایی نیاز به تبیین دارد که این گروه می‌تواند در این زمینه نقش موثری ایفا کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مدارا در اندیشه‌های مولوی و استقبال از آن در جامعه نشان از صلح طلبی ملت ماست.

عاطفه قدیری نژاد از اساتید دانشگاه در رشته حقوق نیز یادآور شد: هر چه رشته حقوق به سختی با مسائل جامعه برخورد می‌کند اما ادبیات و دیدگاه‌های فلسفی در خصوص صلح و سازش به نرمی در مورد موضوعات صحبت می‌کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در حقوق بین الملل همیشه مفهوم صلح در کنار امنیت و عدالت مطرح می‌شود، بیان کرد: بعد از تجربه‌های تاریخی جامعه جهانی در جنگ‌ها، سازمان ملل متحد تشکیل شد و در مقدمه منشور سازمان تماما به بحث صلح می‌پردازد.

قدیری نژاد به تغییر رویکرد حقوق بین الملل از جنبه نظامی به جنبه انسانی اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا از پیشگامان این حوزه و یک نظام حقوقی کارآمد است چون هم قوانین خوبی در این زمینه دارد و هم به خوبی قوانین را اجرا و با متخلفان عدم اجرا نیز برخوردهای حقوقی می‌شود در عین حال تضمینات حقوقی بشر نیز رعایت می‌شود.

این استاد دانشگاه ابراز امیدواری کرد: با پژوهش‌هایی که صورت می‌گیرد می‌توان از این ساختار الگو برداری و از این تجربه‌های موفق استفاده کرد.

حسین حیدرزاده یکی از فعالین اجتماعی نیز با اشاره به اینکه پرداختن به صلح از جنبه فردی و اجتماعی می‌تواند برای ما مفیدتر باشد چون اختلافات زمانی بوجود می‌آید که هر کسی خودش را محق بداند، خاطرنشان کرد: بنابراین احترام گذاشتن به حق حیات انسانی باید در اولویت باشد و نادیده گرفتن این حق موجب بروز اختلافات می‌شود.

 این فعال اجتماعی اظهار کرد: ما باید یک معیار به عنوان حق حیات انسانی را ایجاد کنیم تا بخش عمده مشکلات جامعه حل شود.

حیدرزاده با اشاره به دیدگاه عارفان در مورد خاموشی، سرپوشی و زهر نوشی گفت: خاموشی به معنی شنیدن افکار دیگران، سرپوشی یعنی گذشتن از بدی‌های دیگران و زهرنوشی یعنی اگر چیزی بر ضد ما هست با جان و دل بپذیریم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403120402052
  • خبرنگار :