رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان به بیش از ۴۰۰۰ هکتار رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان را چهار هزار و ۱۰۹ هکتار عنوان کرد و گفت: سالانه ۲۴ هزار و ۴۸۰ تن انواع گیاهان دارویی در استان برداشت و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

علیرضا دهمرده در گفت‌وگو ایسنا افزود: سیستان و بلوچستان دارای بیش‌از ٢٠٠ گونه گیاهی زراعی، باغی، جنگلی و مرتعی است.

وی ادامه داد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا، چای ترش، نیل یا وسمه، گل محمدی، سیر و زیره سبز، رازیانه و سیاهدانه قرار دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و تداوم کم بارشی و خشکسالی‌های اخیر در این استان توسعه کشت گیاهان اقتصادی و کم آب بر و نیز تقویت صنایع تبدیلی با هدف افزایش درآمد کشاورزان و حفظ ماندگاری در منطقه بسیار حیاتی و ضروری است.

وی بیان کرد: ارتفاعات قله تفتان در خاش، ارتفاعات کوه بیرک در سراوان و ارتفاعات بزمان در شهرستان ایرانشهر مهمترین کانون‌های رویش گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان است.

دهمرده خاطرنشان کرد: پرورش گیاهان دارویی از جمله چای ترش، حنا، بومادران، موره، رازیانه، چریش و ده‌ها گیاه دارویی تنها گوشه‌ای از قابلیت‌های فراوان این منطقه در زمینه تولید گیاهان دارویی بوده که توجه نکردن به آن از طریق روش‌های صنعتی سبب می‌شود از این ظرفیت بسیار مهم و اساسی آن گونه که شایسته است استفاده نشود.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان توسعه کشت گیاهان دارویی است، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه این استان در حوزه گیاهان دارویی سرآمد است اما نقش گیاهان دارویی در توسعه استان اندک است و برای پررنگ تر کردن این نقش، می‌توان از ظرفیت دانشگاهی استفاده کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403120402032
  • خبرنگار :