نشست صلح اندیشان با موضوع «صلح تبرستان در تاریخ اندیشه»  برگزار شد

نشست صلح اندیشان تبرستان با موضوع «صلح تبرستان در تاریخ اندیشه» در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور برگزار شد.

 این نشست که جمعه ۳ اسفند ماه برگزار شد، قوام الدین بینایی با بیان اینکه مازندرانی‌ها در حدود ۱۵ هزار سال پیش از گردنه‌های سختی عبور کردند، گفت: ما اکنون از لحاظ زبان مازندرانی در حال از بین رفتن هستیم.

وی با اشاره به اینکه یونسکو اعلام کرد که بسیاری از زبان‌های دنیا تا ۵۰ سال دیگر از بین می‌روند، افزود: یکی از این زبان‌ها، زبان مازندرانی است و کودکان ما با زبان مازندرانی آشنا نیستند.

این پژوهشگر تاریخ و مدرس دانشگاه‌های مازندران با عنوان اینکه ترکیب بسیاری از روستاهای مازندران تغییر کرده است، خاطرنشان کرد: بیشتر شوراهای اسلامی روستاهای مازندران غیر بومی هستند و این موضوع فاجعه‌ بسیار بزرگی بوده که مازندران را در سال‌های آینده غرق خواهد کرد.

استاد پرویز مشهدی با اشاره به اینکه مازندرانی‌ها مورد تجاوزهای خونباری در طول تاریخ قرار گرفتند، تصریح کرد: آریایی‌ها حدود ۳ الی ۴ هزار سال پیش وارد این فلات شده و هخامنشیان متوجه این منطقه پررونق شدند و هجوم جمعیتی ارتفاع نشینی را افزایش داد.

وی مردم مازندران را از انسان‌های سلحشور برشمرد و گفت: داریوش در بیشتر جنگ‌های خود از سربازان مازندرانی در ازای دریافت مزد استفاده کرد و در مازندران برده‌داری رواج نداشت.

این دانش آموخته تاریخ با تاکید بر اینکه شورانگیزترین مقاومت مردم مازندران در مقابل مقدونیان بوده است، اظهار کرد: اسکندر مقدونی نتوانست این منطقه را فتح کند و با سرافکندگی مازندران را ترک کرد.

مشهدی با اظهار اینکه در دوره ساسانیان تنها تصرف در این منطقه صورت گرفته است، یادآور شد: بادیه نشینان عراق به این منطقه حملات خونباری داشتند و حدود ۴ هزار مردم رویان و کجور نور در این حملات کشته شدند.

وی با اذعان اینکه مازندران در زمان عباسیان نیز با حملات بسیاری مواجه شد، خاطرنشان کرد: در ابتدای حکومت عباسیان، طوایف علویان وارد این منطقه شده و با جمعیت ما متحد شدند.

مشهدی علت حملات پی در پی عراق به مازندران را مقاومت مداوم مردم این منطقه دانست و افزود: اما امروز روستاهای ما دچار تنش آبی که یک معضل ساده است، هستند.

این دانش آموخته تاریخ بیان کرد: زیرساخت‌های امروز مازندران نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد.

وی ادامه داد: کشاورزی مازندران رو به نابودی است و این موضوع باعث گسترش شهرنشینی شده است.

پرویز مشهدی بیان کرد: مدیریت گردشگری درستی در مازندران نداریم و ترافیک شهری مازندران ساماندهی نمی‌شود.

وی ذکر کرد: مازندران از تاریخ گذشته تاکنون دارای صلح و سازش است و انتظار می‌رود از خشونت ورزی جلوگیری شود.

این دانش آموخته تاریخ با اعلام اینکه خشونت در جامعه ما به سرعت درحال گسترش است، گفت: بحران‌های فاصله طبقاتی، مهاجرت، سرزمینی و شهری امروز امنیت ما را تهدید خواهد کرد.

همچنین منصورنژاد رئیس گروه صلح و دین انجمن علمی مطالعات صلح ایران نیز با اشاره به مشکلات زیست محیطی مطرح شده در شمال ایران، ضرورت صلح اندیشی در این خطه را اجتناب ناپذیر دانستند.

وی ابراز امیدواری کرد: با تشکیل گروه صلح اندیشان تبرستان در استان‌های شمالی ایران، گامی موثر در توسعه صلح برداشته شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403120301636
  • خبرنگار : 50617