بهرام سرمست امروز چهارشنبه یکم اسفند در دیدار سفیر جدید کشورمان در برلین، افزود: واحدهای تولیدی فعال خوبی در زمینه فولاد و خودرو وجود در استان ما دارد که می توانند همگرایی خوبی با صنایع آلمان داشته باشند.
وی اضافه کرد: ایران جزو ۱۰ کشور برتر فولاد جهان و آذربایجان شرقی قطب آن در ایران بوده و از صنایع غذایی گرفته تا صنعت فرش این خطه از سابقه دیرینه برخوردار است.
وی با اشاره به مزیت اصلی استان در حوزه های مس، چرم و کفش اضافه کرد: اتاق بازرگانی ما به لحاظ قدمت و ارتباطات تاریخی با آلمان، زمینه خوبی برای عمل به عنوان دروازه ارتباط با این کشور اروپایی دارد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه استان میتواند به پایلوت توسعه ارتباطات با آلمان تبدیل شود، تشریح کرد: دیپلماسی اقتصادی و تجاری استانهای مرزی در استان ما کلید زده شده و سند پشتیبان آن تدوین شده است.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی به لحاظ تاریخی، ارتباطات گستردهای با آلمان داشته و تجار مجربی در استان داریم که میتوانند در تحقق دیپلماسی اقتصادی و تجاری با خارج از کشور از جمله آلمان نقش آفرینی کنند.
سرمست بیان کرد: بیش از ۹۴ درصد اقتصاد استان مربوط به بخش خصوصی است که میتواند فارغ از تعاملات دولتها، در تعمیق ارتباطات اقتصادی با کشورهای مختلف از جمله آلمان تاثیرگذار باشد.
وی یادآوری کرد: تنها شهرک سرمایه گذاری خارجی کشور در استان ماست که به طور بالقوه مزیت نسبی قابل توجهی برای توسعه مناسبات تجاری با کشورهای خارجی محسوب میشود.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: هم استانی های ما در آلمان، ظرفیت مهمی برای تسهیل توسعه مناسبات ایران با این کشور هستند.
وی با بیان اینکه همایش سرمایه گذاری خارجی نیز سال آینده در استان برگزار می شود، افزود: در زمینه انتقال دانش و مباحث فناورانه در سایه توسعه و تعمیق با کشورهای خارجی نیز می توان گامهای مهمی برداشت.
سرمست اضافه کرد: صنایع دستی، فرش و خشکبار استان، قابلیت بالایی برای صادرات به آلمان دارد. با این نگاه، مبادله هیاتهای تجاری زمینه کاری مهمی برای سفارت کشورمان در آلمان به شمار میرود.
وی یادآوری کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، تبریز بیشترین قرابت با شهرهای آلمان برای توسعه مناسبات دوجانبه را دارد.
مجید نیلی، سفیر جدید کشورمان در برلین نیز در این دیدار اعلام کرد که آذربایجان شرقی قطب صنعت و هنر ایران بوده و جامعه آذری های آلمان، ظرفیت بزرگی برای کمک به توسعه مناسبات دوجانبه به شمار میرود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی با بیان اینکه ۴۰۰ هزار ایرانی مقیم در آلمان رقم کوچکی نیست، افزود: در زمینه کشاورزی، دارو، تجهیزات پزشکی و فرش، زمینه های همکاری خوبی بین دو کشور وجود دارد و آذربایجان شرقی یکی از استانهای هدف ما در توسعه ارتباطات با آلمان است.
انتهای پیام