نتایج اولیه اجرای پایلوت طرح ودیعه گذاری بر بطری‌های پلاستیکی

مجری طرح ودیعه گذاری بر بطری های پلاستیکی با اشاره به اجرای پایلوت این طرح گفت: نتایج اولیه نشان می‌دهد که مکانیزم بازیافت بر مبنای ودیعه موفق‌تر از بازیافت بر مبنای جایزه و این دو موفق‌تر از بازیافت داوطلبانه هستند.

به گزارش ایسنا، رویداد ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها با هدف معرفی بیشتر طرح ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها با حضور مهمانان شاخص داخلی و بین‌المللی و با شرکت بیش از ۱۵۰ نفر در دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران  برگزار شد.

این رویداد پس از اولین همایش ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها در تیرماه ۱۴۰۱ و اجرای پایلوت طرح ودیعه‌گذاری بر بطری‌های فلزی و پلیمری (اسفند ۱۴۰۲ تا اسفند ۱۴۰۳) سومین نقطه مهم در فعالیت‌های این حوزه در کشور است.

در این رویداد احسان هوشفر رئیس همایش و معاون پژوهشی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران در خصوص مفهوم ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها و فرایند آن توضیحاتی دارد و گفت: این روش  تنها روش کاهش پسماند حاصل از بسته بندی یکبار مصرف در نوشیدنی ها، نظام ودیعه‌گذاری است.

مهندس درویش پژوهشگر و فعال محیط زیست نیز به بیان مشکلات آلودگی های پلاستیکی در شهرهای بزرگ پرداختند و از ایده ودیعه‌گذاری بر بطری‌ها به عنوان یک ابزار موثر در مقابله با آلودگی پلاستیکی یاد کردند.

مهدی داراب دبیر همایش و مسئول پایلوت طرح ودیعه‌گذاری بر بطری‌های پلیمری و فلزی در کشور نیز در این رویداد  با مرور وضعیت جهانی، به دستاوردهای داخلی در موضوع مورد بحث پرداخت و نتایج طرح پایلوت ودیعه‌گذاری را ارائه کردند و یادآور شد: نتایج اولیه نشان می‌دهد که مکانیزم بازیافت بر مبنای ودیعه موفق‌تر از بازیافت بر مبنای جایزه و این دو موفق‌تر از بازیافت داوطلبانه هستند.

مریین تینخا، زیست شناس، ورزشکار و فعال مشهور زیست محیطی از کشور هلند بود که به همراه همسر خود برای حضور رویداد ودیعه‌گذاری به ایران سفر کرده‌ بود،  ضمن تشریح فعالیت‌های خود در حوزه ودیعه به نتایج بسیار موفق این طرح در مقابله با آلودگی پلاستیکی و افزایش نرخ بازیافت پرداخت.

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403120100373
  • خبرنگار : 30057