مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

اعمال مدیریت صحیح و کنترل پروژه‌ها تنها راه حفظ مرتع است

مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برای حفظ و بهبود کیفیت منابع پایه و حمایت از بهره‌برداران، دستورالعملی تحت عنوان مدیریت منابع طبیعی به سازمان‌های مربوطه ابلاغ و به استان‌ها ارسال شد.

«ترحم بهزاد» امروز چهارشنبه یکم اسفندماه ۱۴۰۳، در کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ استان ایلام افزود: اهمیت اقدام‌ها در زمینه مدیریت منابع طبیعی بر کسی پوشیده نیست و پس از ۳۹ سال، به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها راهکار مؤثر برای جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی، اعمال مدیریت صحیح و کنترل پروژه‌ها است.

مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: این پروژه‌ها می‌توانند در حفظ تنوع زیستی، افزایش تولید و کاهش فرسایش خاک و سیلاب‌های مخرب مؤثر باشند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی، حفظ منابع پایه و افزایش بازدهی تولیدهای دامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید تلاش شود تولید در مراتع افزایش یابد تا این موضوع تأثیر بسزایی بر وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور داشته باشد.

بهزاد با اشاره به کوچ عشایر تأکید کرد: کوچ این اقشار باید متناسب با شرایط جوی و اعلان‌های کارشناسان هواشناسی باشد و ادارات امور عشایر و منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌ها باید برای مدیریت کوچ عشایر با هماهنگی اداره‌کل هواشناسی استان‌های مقصد و مبدأ هماهنگ باشند و کارشناسان پیش‌بینی هم اطلاعات مربوط به بارندگی و شرایط جوی را به موقع اعلام کنند.

وی بر اهمیت افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی مسئولان و بهره‌برداران در زمینه مدیریت منابع طبیعی تأکید و اضافه کرد: انتظار می‌رود استان‌ها با همکاری ادارات مختلف، جلسات آموزشی برگزار کنند تا مشارکت بهره‌برداران در اجرای قوانین و مقررات افزایش یابد و با توجه به اقدام های انجام شده و اصلاح شیوه‌نامه‌ها، امید است که در آینده نزدیک نتایج مثبت این تلاش‌ها حاصل شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403120100311
  • خبرنگار : 71299