به گزارش ایسنا، بیژن ایرانی در یادداشتی در سایت الف نوشت: در روزهای اخیر و پس از موضع گیری قاطعانه رهبر انقلاب مبنی بر اینکه مذاکره ایران با آمریکا در شرایط کنونی، نه عاقلانه و نه شرافتمندانه است (با توجه به تجربیات گذشته نظیر مساله برجام) و متعاقبا اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امضای یک یادداشت ریاست جمهوری که بر پایه آن باید زمینه برای تشدید فشارهای اقتصادی و البته تعطیل شدن برنامه موشکی، هسته ای و به طور کلی خلع سلاح ایران فراهم شود، شاهد اوج گیری فضای تنش میان ایران و آمریکا بوده ایم. جالب است که برخی چهره های نزدیک به ترامپ به صراحت می گویند که شرط مذاکره با ایران، تعطیل شدن برنامه اتمی کشورمان است!
این در حالی است که جدای از رهبر انقلاب، رئیس جمهور کشورمان مسعود پزشکیان و همچنین سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز در موضع گیری هایی هرگونه مذاکره با آمریکا در شرایط غیرمحترمانه و توام با تهدید و فشار را رد کردهاند. با این همه، به تازگی رهبر معظم انقلاب اسلامی یک موضع گیری قابل تامل دیگر را با محوریت راهبریِ هوشمندانه تقابل با جریان های رقیب و دشمن خارجی کشورمان مطرح کرده اند.
ایشان تصریح کرده اند که "بایستی در مقابل تهدید نرم افزاری دشمن، تولید محتوا و اندیشه کنیم". مخاطب ایشان طیف های مختلف نظیر صاحبان فکر، هنر و دانش و رسانه و جوانان و مسوولان بوده اند. این تذکر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حداقل از 2 منظر باید به مثابه گزاره ای راهبردی و بسیار مهم در نظر گرفته شود.
اولا، دشمنان ایران در طی سال ها و دهه های اخیر در موارد مختلفی نشان داده اند که برای توجیه سیاست های نامشروع و غیرمنطقی خود علیه کشورمان، در ابتدا تمرکز جدی را بر جوسازیهای روانی و تبلیغاتی معطوف میکنند. در واقع، آن ها با روایت سازی سعی می کنند فضایی سیاه را علیه ایران ایجاد کنند و سپس به منافع و امنیت ملی کشورمان ضربه بزنند. این در حالی است که ایران از ظرفیت های زیادی در حوزه قدرت نرم افزاری و به طور خاص قدرت نرم خود برخوردار است که بایستی از آن ها در مواجهه با تحرکات خصومتآمیز جریان های رقیب و دشمن با خود استفاده کند.
در سال های اخیر در قالب رویدادهایی نظیر مذاکرات اتمی با غرب یا عملیات های وعده صادق علیه رژیم اشغالگر قدس به عینه شاهد آشکار شدن جلوه هایی تازه و معنادار از تمرکز ایران بر قدرت رسانه ای و نرم خود بوده ایم. البته به تازگی در پاسخ به اقدام ترکیه در تاسیس کانال فارسی شبکه تی آر تی، شاهد راه اندازی بخش ترک زبان شبکه پرس تی وی نیز بوده ایم.
مسائلی از این دست همه و همه این واقعیت را فریاد می زنند که در جهان کنونی، روایت ها و توان شکلدهی به آن ها و خالی نگذاشتن میدان در این حوزه، از جایگاهی مهم در منظومه منافع و امنیت ملی ایران برخوردار شده است. روندی که باید آنطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند، با توجه به احتمال بالای تشدید تنش ها علیه ایران از سوی ترامپ و ترامپیست ها، با قدرتتر از همیشه دنبال شود.
نکته دوم اینکه تذکر اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد ضرورت توجه به مساله تولید محتوا و اندیشه و مقابله با تهدیدات نرم افزاری دشمن، حاکی از نگاه ترکیبی ایشان به مقوله و مفهوم "قدرت" است. در حقیقت، موضع گیری اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی نشان می دهد که ایشان نگاهی به روز و دقیق به مفهوم قدرت دارند و ظرفیت ها و هم چهارچوب هایی که ایران با آن ها رو به رو است را به خوبی می شناسند.
ایران از ظرفیت های قابل توجهی در حوزه قدرت سخت برخوردار است. این ظرفیت ها بدون فعال سازی ظرفیتهای قدرت نرم و البته ترکیب دو قدرت مذکور در قالب قدرت هوشمند، چندان نمی توانند کارآمد باشند. از این رو، آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیرا فرموده اند، می تواند همسو با مقتضیات جهان آینده و روندهای آتی قدرت و سیاست در منطقه خاورمیانه، برای کشورمان قدرتسازی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام