اختلاف در اتحادیه اروپا بر سر ارسال نیروی حافظ صلح به اوکراین

روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا» روز سه‌شنبه در گزارشی نوشت که کشورهای اتحادیه اروپا اخیرا در نشستی غیررسمی در پاریس نظرات متفاوتی را درباره اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین ابراز کردند.

به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در روز دوشنبه میزبان نشست غیررسمی رهبران اروپایی در پاریس بود تا در خصوص مسئله اوکراین و امنیت اروپا گفت‌وگو کنند.

این نشست که پس از تماس تلفنی «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» روسای‌جمهور آمریکا و روسیه انجام گرفت، سه ساعت به طول انجامید و بدون صدور هیچ‌گونه بیانیه مشترکی به پایان رسید.

برخی کشورهای اتحادیه اروپا ازجمله فرانسه، انگلیس و برخی کشورهای حوزه بالتیک و اسکاندیناوی آمادگی خود را برای اعزام نیرو به اوکراین ابراز کردند؛ درحالی کشورهایی همچون اسپانیا، لهستان، آلمان و ایتالیا به مخالفت با این طرح پرداختند.

«جورجیا ملونی» نخست‌وزیر ایتالیا طرح اعزام نیرو به اوکراین را «راه‌حلی ناکارآمد» خواند و «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اعلام کرد که این گفت‌وگوها «نابهنگام و نامناسب» است.

به گزارش روزنامه کوریره دلا سرا، کشورهای اتحادیه اروپا در این نشست نظرات متفاوتی را نیز در رابطه با آمریکا و دولت جدیدش ابراز کردند. ملونی در این نشست عنوان کرد «بدون آمریکا، اروپا امنیت نخواهد داشت» که با حمایت آلمان و انگلیس مواجه شد.

واشنگتن پست روز دوشنبه به نقل از برخی مقامات گزارش داد که کشورهای اروپایی درحالی بررسی اعزام ۲۵۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰ نیرو به اوکراین هستند.

سرویس اطلاعات خارجی روسیه تخمین زده که غرب می‌تواند بیش از ۱۰۰۰۰۰ نیرو را در قالب نیروهای حافظ صلح برای تقویت توانایی‌های رزمی اوکراین به این کشور اعزام کنند.

«دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین گفته که اعزام این نیروها تنها با موافقت تمامی کشورهای اروپایی امکان‌پذیر خواهد بود و هرگونه گفت‌وگو بر سر ارسال صلح‌بانان به اوکراین نابهنگام است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403113022681
  • خبرنگار : 71621