رایزن فرهنگی اندونزی در ایران در گفت‌وگو با ایسنا:

اندونزی می‌خواهد تعداد مسافران ایرانی را بیشتر کند

بیش از ۹ هزار نفر ایرانی در سال گذشته میلادی به اندونزی سفر کرده‌اند، که ۲۸ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بوده است. پیش از کرونا نیز سفر حدود ۱۰ میلیون و ۴۴۰ نفر از ایران به اندونزی ثبت شده است. مقامات دو کشور نیز در سال گذشته تلاش‌هایی را برای افزایش حجم سفر بین ایران و اندونزی انجام داده‌اند. با این حال نبود پرواز مستقیم و هزینه بالای بلیت هواپیما مانع بوده است. مهم‌ترین چالش بر سر راه برقراری این پروازها، تحریم‌های سیاسی و مشکل تامین سوخت اعلام شده است.

کوین مارول (Kevin Marvel)، رایزن فرهنگی اندونزی در ایران با بیان این‌که تعداد گردشگران ایرانی که از اندونزی دیدن می‌کنند سال به سال رو به افزایش بوده است، به ایسنا گفت: در سال ۲۰۲۴، تعداد گردشگران ایرانی اندونزی، ۹.۲۳۰ نفر بود که ۲۸ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۳ که تعدادشون ۷.۱۷۷ نفر بود، رشد داشته است.

او در ادامه اظهار کرد: پیش از همه‌گیری کووید این آمار حدود ۱۰ هزار و ۴۴۰ نفر بود و ما امیدواریم دوباره از این عدد عبور کنیم. در این راستا اقداماتی را درنظر داریم انجام دهیم. نخست، آشناسازی است که سال گذشته یک تور آشناسازی برای دفاتر مسافرتی و توراپراتورهای ایران برگزار کردیم و اجازه دادیم تا با مقامات دولتی در بالی و لومبوک دیدار کنند و همچنین با توراپراتورها و دفاتر مسافرتی محلی دیداری داشتند و بر آن اساس می‌توانند با یکدیگر همکاری‌هایی داشته باشند. تورهای آشناسازی این امکان را فراهم می‌کند تا هتل‌ها و رستوران‌ها، خدماتشان را براساس نیازها تنظیم کنند.

رایزن فرهنگی اندونزی در ایران در پاسخ به این پرسش که در گذشته بالی هرچند مقصدی لوکس است اما سفر بین دو کشور رایج‌تر بود، درحال حاضر با توجه به گرانی نرخ پرواز و هزینه‌های سفر، چه تاثیری بر تعاملات گردشگری دو کشور ایجاد شده و اندونزی برای برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور آیا اقدامی در دست اجرا دارد؟ گفت: اتفاقا تعداد گردشگران ایرانی افزایش پیدا کرده است و به نظرم مردم ایران حالا بیشتر با کشورهای جنوب شرق آسیا آشنا شده‌اند. من متوجه شده‌ام مالزی نسبت به اندونزی شناخته‌تر شده است، ما هم تلاش داریم بیشتر دیده بشویم. می‌دانم که بالی برای ایرانی‌ها شناخته‌شده‌ترین مقصد است اما می‌خواهیم تنوع بیشتری ایجاد کنیم.

او ادامه داد: درباره پرواز مستقیم خیلی تلاش کردیم تا برای این مشکل راه‌حلی پیدا کنیم و پرواز مستقیم برقرار شود اما متاسفانه هنوز قادر به راه‌اندازی پرواز مستقیم نشده‌ایم.

مارول افزود: چند کشور در جنوب شرق آسیا پرواز مستقیم به ایران داشتند، مثل تایلند که به بانکوک و پوکت از تهران پرواز داشت و فکر می‌کنم مالزی هم دوباره به فکر راه‌اندازی دوبارۀ پرواز مستقیم باشد.

رایزن فرهنگی اندونزی در ایران درباره مشکل راه‌اندازی پرواز مستقیم بین ایران و اندونزی توضیح داد: مساله به سیاست‌ بر می‌گردد و باید در سطوح بالا حل شود. البته وزیر امورخارجه ما موافق است اما لازم است چند خط هوایی و دفتر خدمات مسافرتی برای این کار متقاعد شوند و همکاری کنند.

او همچنین گفت: مهمترین مساله پروازها، تأمین سوخت است. به هر حال تلاش می‌کنند این مشکل حل شود.

رایزن فرهنگی اندونزی سپس به مقاصد متنوع اندونزی برای گردشگری اشاره کرد و افزود: فکر می‌کنم تنوع زیادی در مقاصد توریستی اندونزی وجود داشته باشد، وقتی شما به این کشور سفر کنید هزینه‌ها خیلی مناسب و ارزان است. من می‌دانم که پرواز خیلی پرهزینه و گران است اما همین‌که وارد اندونزی شوید همه چیز ارزان‌تر خواهد شد.

مارول درباره حجم سفر اندونزیایی‌ها به ایران و میزان آشنایی آنها با این کشور، اظهار کرد: در اندونزی هم خبرها و اطلاعات نادرست زیادی درباره ایران در رسانه‌ها وجود دارد که افکار مردم را تحت‌تاثیر قرار می دهد، هرچندما به‌عنوان سفارت اندونزی در ایران، سفارت ایران در جاکارتا و بخش فرهنگی سفارتخانه‌ها در این زمینه فعالیت زیادی را آغاز کرده‌ایم تا آن تفکر را تغییر دهیم و ایران تبلیغ شود.

رایزن اندونزی در ایران درباره اینکه چرا رفت و آمد حجاج اندونزی که از زمانی از مسیر ایران به حج می‌رفتند، متوقف شده است و در این‌باره آیا اندونزی همچون گذشته تمایلی به برقراری مسیر حج از طریق ایران دارد؟ گفت: حاجی‌های اندونزی سال‌های قبل، در راه حج خیلی به ایران سفر می‌کردند اما خیلی سال است این اتفاق دیگر نمی‌افتد. فکر می‌کنم مهمترین علت آن نبود پرواز مستقیم بین ایران و اندونزی است. اگرچه شنیده‌ام سال قبل تعدادی از اندونزی به ایران آمده‌اند و از آنجا به کربلا رفتند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403113022359
  • خبرنگار : 71021