رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد

کاهش واردات موز نتیجه سیاست‌های حمایتی دولت از تولیدکنندگان داخلی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به کاهش واردات موز، گفت: واردات موز از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان ده ماهه اول، ۸۶ هزار و ۵۴ تن بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۲۵ هزار و ۹۹۱ تن کاهش یافته است. این کاهش چشمگیر (حدود ۷۰ درصد) نتیجه سیاست‌های حمایتی دولت از تولیدکنندگان داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.

علیرضا دهمرده در گفت وگو با ایسنا، افزود: در تلاش هستیم تا در سیستان و بلوچستان به خودکفایی تولید موز برسیم. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید موز گفت: در سفر اخیر مقام عالی وزارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به شهرستان چابهار، دستورات لازم جهت تهیه سند خودکفایی موز صادر شده و اقدامات اجرایی برای افزایش سطح زیر کشت آغاز شده است.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که تا سال زراعی آینده ۴۰۰۰ هکتار به سطح زیر کشت موز افزوده شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاران این طرح مشخص شده، اما اجرای موفق آن نیازمند سیاست‌های حمایتی است. پیشنهاد ما این است که بخشی از عوارض ورود موز و سایر میوه‌های گرمسیری به حمایت از این طرح اختصاص یابد.

دهمرده با بیان اینکه سالانه ۳۵ هزار میلیارد تومان ارز برای واردات موز از کشور خارج می‌شود، تصریح کرد: با اختصاص بخشی از این ارز به توسعه کشت موز، می‌توان ظرف سه سال به خودکفایی کامل در این حوزه دست یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: طی ۱۰ ماه گذشته مجموع کل صادرات، واردات و ترانزیت محصولات کشاورزی استان بالغ بر یک میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۹۶ تن با نظارت هفت مرکز قرنطینه گیاهی مستقر در مرزهای رسمی استان مرز میلک، پیشین، میرجاوه، گمشاد، چابهار، ریمدان و زاهدان بوده است.

وی به رشد صادرات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: صادرات بخش کشاورزی در ده ماهه اول سال ۱۴۰۳ به ۲۹۴ هزار و ۲۵۷ تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸ درصد رشد داشته که این افزایش نشان‌دهنده بهبود توان رقابتی محصولات کشاورزی ایران در بازارهای بین‌المللی و افزایش تقاضا برای این محصولات است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403113022002
  • خبرنگار :