دلایل کم‌شدن صادرات‌ از مرز مهران چیست؟

مدیرکل گمرکات استان ایلام دلایل کم‌شدن صادرات غیرنفتی از مرز مهران را تغییرات کشور عراق در سامانه مرزی زرباطیه و ابلاغیه‌های جدید عراق اعلام کرد که باعث رویگردانی تجار عراقی از فعالیت در این مرز شده است.

«سهراب کمری» با بیان این مطلب به ایسنا اظهار کرد: کم‌شدن صادرات از مرز مهران دلایلی نظیر الکترونیکی شدن سامانه و سیستم ترخیص کالا در گمرک زرباطیه عراق، الکترونیکی شدن مانیفست صادره در عراق، اخذ عوارض ۶ یا ۷ برابری روی میلگرد و اعمال استانداردهایی که قبلاً بر روی کامیون‌های با تناژ بیش از ۲۰۰ تن اعمال می‌شد، روی همه کامیون‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: این عوامل باعث شد تجار عراقی قید واردات از مرز زرباطیه را بزنند و به مرزهای دیگر بروند.

مدیرکل گمرکات استان ایلام افزود: گمرگ مهران نخستین مرز صادراتی کالاهای غیرنفتی زمینی کشور است که از نظر تردد زائر نیر رتبه نخست را داراست، این گمرک ظرفیت کافی را برای تبدیل شدن به یک اداره‌کل دارد.

وی تشریح کرد: مرز تجاری مهران با انبارها و مکانی که عراقی‌ها در زرباطیه ساخته‌اند، همخوانی ندارد و مرز تجاری باید به ضلع جنوب غربی پایانه مرزی مهران منتقل شود؛ در آنجا زمین کافی برای ساخت انبار و سردخانه و محوطه گمرکی وجود دارد.

مدیرکل گمرکات استان ایلام از صادرات یک میلیون و ۸۶۰ تن انواع کالا در هشت ماهه سال جاری از مرز بین‌المللی مهران خبر داد.

کمری، ارزش دلاری این مقدار صادرات انواع کالا از مرز بین‌المللی مهران را یک میلیارد و ۵۲ میلیون دلار عنوان کرد.

وی گفت: عمده کالاهای صادراتی از مرز مهران شامل انواع محصولات کشاورزی، محصولات پتروشیمی، تجهیزات نیروگاهی، مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، مصنوعات فلزی و پلاستیکی است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403112921218
  • خبرنگار : 71299