معاون اجتماعی دادگستری استان خبر داد

شناسایی و جمع‌آوری ۱۰۰ درصدی اتباع خارجی غیر مجاز آذربایجان‌شرقی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی، بر شناسایی و جمع‌آوری ۱۰۰ درصدی اتباع خارجی غیر مجاز تاکید کرد و گفت: اتباع خارجی نمی‌توانند همانند استان های مرکزی کشور، وارد آذربایجان‌شرقی شوند.

احمد موقری روز شنبه ۲۷ بهمن در نشست خبری، عمده مشکل در ارائه گزارشات سامانه سجام را عدم داشتن مستند و ادله قانونی عنوان کرد و گفت: متاسفانه مردم و افرادی که در سامانه سجام اتفاقی را ارائه می‌دهند بدون ادله و مستندات اقناع کننده، است.

وی از ارسال ۵۰۴ گزارش به سامانه سجام طی سالجاری خبر داد و گفت: طی چهار سال گذشته حدود چهار هزار و ۵۰۰ گزارش در سامانه سجام ثبت شده است که در این سامانه بیشترین گزارشات مربوط به مباحث تخلفات صنفی، گران‌فروشی نانوایان، اتحادیه طلافروشان، فرار مالیاتی، شهرداری و مسائل مرتبط با آن است.

وی ضمن تاکید بر همکاری و هم‌افزایی دادگستری با سازمان های مردم نهاد،از ثبت ۲۸ سمن در سامانه مشارکت های مردمی خبر داد و افزود: سازمان های مردم نهاد(NGO) بر اساس دغدغه‌های شخصی وگروهی تشکیل شده‌اند که یک‌سری مزایا برای ارگان های مختلف از جمله بهزیستی، ورزش و جوانان و کمیته امداد دارند که در این راستا دستگاه قضایی زیرساخت و الزامات قانونی را برای آنها حل و رفع می‌کند.

وی از فعالیت هشت هزار و ۸۶۸ بنگاه ملکی در استان خبر داد و افزود: در راستای اجرای قانون جرم بودن انجام معامله پیش‌فروش با سند عادی، ما بنگاه های املاکی را ساماندهی می‌کنیم و لازمه انجام درست آن، آموزش و اتصال به سامانه یکپارچه کاتب است.

موقری با بیان اینکه دادگستری به هیچ‌وجه مماشاتی با بنگاه های غیرمجاز نخواهد داشت، گفت: یک کارگروه نظارتی برای نظارت بر روند فعالیت بنگاه های املاکی در استان راه‌اندازی کردیم که در این راستا نیز ۸۰ درصد مشاورین املاک در سامانه یکپارچه کاتب ثبت‌نام کرده‌اند.

وی از ثبت ۹۲ هزار و ۶۶۲ فقره قرارداد و ۲۸ هزار و ۵۹۷ پیش‌قرارداد طی هشت ماه گذشته در سامانه کاتب خبر داد و افزود: الزام ثبت رسمی اسناد یک قانون بوده و اجرای آن الزام قانونی دارد.

وی از نصب دوربین مداربسته در اماکن درمانی تبریز در راستای پیشگیری از سرقت خبر داد و ادامه داد: متاسفانه در مقابل چهار بیمارستان سطح شهر تبریز با آمار بالای سرقت مواجه بودیم که ضمن ساماندهی محوطه شش بیمارستان تبریز دوربین های مداربسته نیز در این اماکن نصب و تجهیز شده‌اند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ادامه داد: در راستای نصب دوربین های مداربسته، آمار سرقت از شش درصد به سه‌ونیم درصد و سرقت قطعات خودرو از ۹ درصد به سه درصد در محوطه بیمارستان ها کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: طبق ماده ۱۰۸ قانون توسعه ساختمانی، ملکی که در حال احداث است باید مسائل حفاظتی و امنیتی را رعایت کند.

موقری از اخراج بیش از دو هزار و ۲۰۰ نفر تبعه غیر مجاز در قالب های اقامت، عبوری و اشتغال از مرز های استان خبر داد و گفت: دستگاه قضایی با جدیت مسئله تبعه‌های غیر مجاز و روند جذب دانشجویان خارجی را دنبال خواهد کرد.

وی به همکاری و هم‌افزایی در قالب طرح کرامت پایگاه مقاومت در راستای حل مشکلات و نیازمندی های فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: معاونت پیشگیری از جرم دادگستری با همکاری آموزش و پرورش طرح قاضی مدرسه، را در مورد مسائل مختلف طی سالجاری در ۴۰ مدرسه اجرایی کرده‌است.

وی به ظرفیت بزرگ اصحاب رسانه در فرهنگ‌سازی تاکید کرد و گفت: نقش رسانه‌ها در پیشبرد برنامه های فرهنگی و اجتماعی غیرقابل چشم‌پوشی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان به وظایف و نحوه عملکرد معاونت پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و افزود: معاونت پیشگیری در قالب ادارات پیشگیری وضعی، قضایی، مشارکت های مردمی، امنیتی و انتظامی در سال ۱۳۸۹ تشکیل شده است که این ارگان با استفاده و بهره‌مندی از یک‌سری داده‌ها که از طریق بدنه جامعه از جمله اصحاب رسانه به ستاد پیشگیری از جرائم ارسال می‌شود، مشکلات و نیاز های اجتماعی را رصد می‌کند.

انتهای پیام ‌

  • شنبه/ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403112720089
  • خبرنگار : 50627