رئیس جمعیت هلال‌احمر استان خبرداد

افزایش ۵۰ درصدی پایگاه‌های امداد جاده‌ای همدان

رئیس جمعیت هلال‌احمر استان همدان از افزایش ۵۰ درصدی پایگاه‌های امداد جاده‌ای این استان طی دو سال گذشته خبر داد.

علی سنجربگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: حدود دو سال قبل تعداد پایگاه‌های امداد جاده‌ای استان همدان ۱۴ مورد بود که این تعداد پایگاه امداد جاده‌ای امروز به ۲۱ پایگاه افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه اولویت اول در ایجاد هر یک از پایگاه‌های امداد جاده‌ای ابتدا حادثه‌خیز بودن هر نقطه از محورهاست، بیان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر بسیاری از نقاط حادثه‌خیز سطح استان همدان اصلاح و رفع شده است.

سنجربگی بیان کرد: در سال‌های گذشته بیشترین علت تصادفات در جاده‌ها تصادفات رخ به رخ بود که با اصلاح نقاط حادثه‌خیز موارد تصادفات رخ به رخ کاهش محسوسی داشته و در حال حاضر بیشترین موارد تصادفات جز واژگونی خودرو هستند.

وی اظهار کرد: در ۱۰ ماهه سال‌جاری ۵۸۲ مورد عملیات امداد و نجات اعم از جاده‌ای و غیرجاده‌ای توسط جمعیت هلال احمر استان همدان انجام شده که ۸۰ درصد این عملیات‌ها حوادث جاده‌ای بوده است.

سنجربگی خاطرنشان کرد: طی مدت فوق توسط هلال احمر استان ۲۱۱۷ کلاس آموزشی برگزار شده که در این کلاس‌های آموزشی ۵۱ هزار و ۹۰۰ نفر شرکت کردند.

وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه سال‌جاری توسط جمعیت هلال احمر استان در فضای مجازی حدود ۱۰۶۷ مورد محتوای آموزشی تولید شده که با نشر این محتواهای آموزشی تعداد ۵۱۰ هزار نفر در فضای مجازی از این محتواهای تولید شده بازدید داشته‌اند.

رئیس جمعیت هلال احمر استان همدان با بیان اینکه هلال احمر علاوه بر آموزش‌های تخصصی برای نیروهای امدادی و نجاتگران جمعیت خود دارای آموزش‌های همگانی است، افزود: آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر علاوه بر حضوری بودن در فضای مجازی نیز با تولید محتوا لازم ارائه می‌شود.

سنجربگی با بیان اینکه هر چه به مردم آموزش همگانی بدهیم آمادگی آنان در برخورد با حوادث بیشتر و تلفات کمتر خواهد بود، گفت: در حال حاضر سایت آموزشی خادم مربوط به جمعیت هلال احمر آموزش‌های مورد نیاز در مواقع احتمالی حوادث و سوانح را ارائه می‌دهد ضمن اینکه افراد مختلف با مراجعه به این سایت به راحتی می‌توانند در دوره‌های آموزشی هلال احمر به صورت مجازی شرکت کرده و بعد از آزمون آنلاین برای آنان گواهینامه الکترونیکی صادر می‌شود.

وی در ادامه از فعالیت ۲۳۰ خانه هلال در سطح استان همدان خبر داد و گفت: خانه‌های هلال عمدتا در روستاها بوده و مهمترین رسالت این خانه‌ها آموزش همگانی و تشکیل نیروی محلی و آماده‌سازی تیم‌های عملیاتی در روستاها برای هر گونه حوادث احتمالی است.

سنجربگی هدف از راه‌اندازی خانه‌های هلال را فراهم شدن زمینه آموزش‌های امدادی به ساکنان مناطق دور افتاده و افزایش تاب‌آوری محلات در برابر حوادث دانست و تصریح کرد: شتاب بخشی به امدادرسانی توسط داوطلبان توانمند و آموزش دیده را یکی دیگر از مزایای مهم خانه‌های هلال می‌توان برشمرد.

وی یادآور شد: افراد آموزش دیده در خانه‌های هلال در هنگام بروز حوادث به عنوان تیم ارزیاب عمل کرده و میزان خسارت و امکانات، نیرو و تجهیزات مورد نیاز برای امدادرسانی را به امدادگران هلال احمر گزارش می‌کنند بنابراین با گزارش نوع و شدت حادثه، سرعت امدادرسانی به حوادث نیز افزایش پیدا می‌کند.

رئیس جمعیت هلال احمر استان همدان در ادامه بیان کرد: سازمان جوانان هلال احمر برنامه‌های مختلفی برای جوانان در شهر و روستا دارا بوده که در این برنامه‌ها یکی از اهداف کلی هلال احمر آموزش جوانان است .

سنجربگی سازمان جوانان را به عنوان قدیمی‌ترین تشکل در حوزه جوانان دانست و گفت: این سازمان گذرگاه و دروازه ورودی داوطلبان و امدادگران به جمعیت هلال احمر محسوب می‌شود.

برگزاری ۶۹۴ برنامه برای جوانان هلال احمر

وی خاطر نشان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۶۹۴ پروژه، برنامه و فعالیت برای امور جوانان هلال استان تعریف و اجرا شده که ۱۳۴ هزار و ۳۶۵ نفر از جوانان استان از این برنامه‌های ما استفاده کرده‌اند.

این فرد مسئول در ادامه اظهار کرد: امسال به عنوان یک برنامه تحولی که استاندار همدان تحت عنوان «سند تحول پیشرفت» استان پیگیر هستند هلال احمر استان یک برنامه تحولی را پیشنهاد داده که این برنامه تحولی تحت عنوان «مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی هلال احمر» به دنبال برنامه‌ایست که تحت بستر لایه‌های GIS تمامی اطلاعات لازم مورد نیاز هلال احمر اعم از اطلاعات جغرافیایی، انسانی، مکانی، مراکز جمعیتی شهری و روستای استان را در یک دیتا سنتر جمع‌آوری کند.

سنجربگی با بیان اینکه با حمایت سازمان جمعیت هلال احمر کشور در حال حاضر مکان و بحث سخت افزاری این پروژه تهیه شده است، افزود: در صورتی‌که این پیشنهاد تحولی هلال احمر به تصویب برسد باید به دنبال مهمترین بخش کار یعنی دیتا باشیم.

وی با اشاره به اینکه به احتمال قوی این برنامه تحولی پیشنهادی تصویب خواهد شد، خاطر نشان کرد: بر اساس پیش‌بینی این پروژه بزرگ هلال احمر استان در سال ۱۴۰۷ قابل بهره‌برداری خواهد بود و دسترسی به اطلاعات را برای هلال احمر راحت‌تر خواهد کرد.

سنجربگی با اشاره به برخی مزاحمت‌های تلفنی و ارائه برخی گزارش‌های اشتباه به هلال احمر توسط برخی از افراد مزاحم، تصریح کرد: بهره‌برداری از مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده‌کاوی هلال احمر استان به‌طور قطع با داده‌ها و اطلاعاتی که هلال احمر خواهد داشت صحت و سقم موارد گزارش‌ها را برای هلال احمر مسجل خواهد کرد.

راه‌اندازی تیم واکنش سریع در هلال احمر همدان

وی در ادامه با اشاره به اهمیت آمادگی نیروهای هلال احمر و لجستیک و تجهیزات امداد و نجات قبل هرگونه حادثه و بحران احتمالی، یادآور شد: بر اساس پروتکل هر استان سطح کشور یک تیم واکنش سریع داراست که در همین رابطه استان همدان نیز دارای یک تیم واکنش سریع است.

سنجربگی با بیان اینکه امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که هر شعبه هلال احمر در سطح استان دارای یک تیم واکنش سریع باشد، افزود: این تیم‌های واکنش سریع زبده ۱۸ نفره بوده که به صورت شبانه‌روز پنج نفر از این افراد به صورت آماده‌باش در پایگاه حضور دارند.

وی گفت: در این طرح بنا داریم برای هر یک از شهرستان‌ها نیز به صورت جداگانه یک تیم واکنش سریع راه‌اندازی کنیم تا با این اقدام دیگر نیازی به اعزام تیم واکنش سریع از استان نباشد.

سنجربگی ادامه داد: امسال تعداد قابل توجهی خودروهای کمک‌دار دو کابین و آمبولانس با مساعدت جمعیت هلال احمر کشور به ناوگان امدادی هلال احمر استان اضافه شده و ناوگان امدادی هلال احمر با این اقدام نوسازی شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر لجستیک و ناوگان امدادی هلال احمر استان تقریبا شرایط خوبی دارد، اظهار کرد: تجهیزات و امکانات مورد نیاز امداد و نجات هر روز به‌روز تر و پیشرفته‌تر می‌شود که در همین رابطه تجهیزات و امکانات امداد و نجات ما قدیمی بوده و نیاز به تجهیزات امداد و نجات پیشرفته در شرایط سخت داریم.

هلال احمر همدان نیازمند پهپاد جستجوگر 

سنجربگی پهپاد جستجوگر را یکی از موارد تجهیزات مورد نیاز در هلال احمر استان همدان دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر در استان همدان در بحث ابزار و امکانات زنده‌یاب دارای زنده یاب سنسور دار هستیم اما با وجود آن سگ‌های زنده‌یاب یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای ما بوده که کارآیی آن بهتر از ابزار و امکانات دست‌ساز است.

وی با بیان اینکه استان همدان در حال حاضر دارای دو قلاده سگ زنده یاب آموزش دیده با دو تیم مربی با تجربه هستند، گفت: یکی از تیم‌های سگ‌های زنده یاب استان همدان جز تیم‌های خوب کشوری است.

سنجربگی در ادامه با بیان اینکه حوزه فعالیت جمعیت هلال احمر بسیار گسترده است، یادآور شد: در بخش معاونت امور جوانان هلال احمر استان همدان، توسعه و مشارکت جوانان در فعالیت‌های عام‌المنفعه و بشردوستانه در دستور کار بوده که در همین رابطه ۷۲ هزار نفر جوان در سامانه عضویت امور جوانان هلال احمر استان عضو هستند.

وی با بیان اینکه افراد تا سن ۳۵ سالگی می‌توانند عضو امور جوانان باشند و بعد از آن به داوطلب هلال احمر تبدیل می‌شوند و داوطلب هلال احمر خواهند بود، گفت: معاونت امور جوانان هلال احمر طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی را در این بخش برای اعضا خود از آموزش، اردوهای زیارتی و سیاحتی دارا بوده و افراد عضو اعم از کانون غنچه‌های هلال در پیش دبستانی تا کانون دانشجویی و طلاب در این برنامه‌ها شرکت دارند.

 سنجربگی با اشاره به طرح‌های مختلف برای جوانان عضو هلال احمر از جمله طرح دادرس، طرح ماهر، طرح فاخر، طرح یاس و طرح‌های مختلف دیگر، گفت: در طرح فاخر جوانان هلال احمر استان همدان در ارائه خدمات بشر دوستانه به مسافران نوروزی امسال رتبه برتر کشوری را کسب کردند.

وی همچنین با اشاره به طرح یاس، تصریح کرد: طرح یاس (یاران آسیب ستیز) با همکاری کمیته امداد و هلال احمر برای دختران مجرد ۴۰ سال در حال اجراست.

سنجربگی اظهار کرد: برگزاری دوره آموزشی شامل کمک‌های اولیه، امداد و نجات، کارآفرینی، مشاوره، مهارت‌های زندگی، اجرای مراسم ملی مذهبی، اعزام دختران به اردو از جمله اردوهای زیارتی، راهیان پیشرفت، راهیان نور، اربعین، از جمله برنامه‌های برگزار شده در قالب طرح ملی یاس در استان است.

رئیس جمعیت هلال احمر استان همدان در ادامه با اشاره به فعالیت‌های خدمات اجتماعی امور داوطلبان هلال احمر استان همدان، تصریح کرد: کار اصلی خدمات اجتماعی و سازمان داوطلبان جذب و نگهداری داوطلبان بوده که افراد بالای ۳۵ سال در سازمان داوطلبان در چهار گروه و رشته مشارکت، مهارت، حمایت و هدایت سازماندهی می‌شوند.

اعزام کاروان سلامت به روستاهای دور افتاده و محروم

سنجربگی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۷ هزار نفر در استان همدان داوطلب هلال احمر در چهار گروه فوق هستند، خاطرنشان کرد: داوطلبان گروه حمایت نیازمندانی را که جمعیت هلال احمر در سوانح و حوادث با آنان ارتباط دارند کمک و حمایت مالی می‌کنند.

وی همچنین گفت: افراد مرجع، نخبه، شاخص و مسئولین جز گروه هدایت بوده و گروه مهارت نیز گروهی هستند که بسته به نوع مهارت آنان از تخصص آنان در ارائه خدمات به مردم استفاده می‌شود.

سنجربگی با اشاره به اعزام کاروان سلامت به روستاهای دور افتاده و محروم سطح استان همدان، خاطر نشان کرد: کاروان سلامت شامل داوطلبانی از پزشکان و معلمان و یا سایر افراد و مشاغل با تخصص‌ها و حرفه‌های مختلف بوده که خدمات بهداشتی و درمانی، آموزشی و یا سایر خدمات را در قالب این کاروان در روستاهای دور افتاده و محروم و یا حاشیه شهر به مردم و نیازمندان ارائه می‌دهند که این گروه جز گروه مهارت محسوب می‌شوند.

  وی توزیع سبد معیشتی، اهدای خون ،افطاری در ماه رمضان را از دیگر خدمات گسترده هلال احمر به همراه داوطلبان خود برشمرد و تصریح کرد: در طرح محلات کم برخوردار هلال احمر استان ۶ محله همدان از جمله کوی کوثر را برای توانمندسازی تقبل کرده که در این رابطه خدمات لازم آموزشی و درمانی به این محلات توسط هلال احمر ارائه می‌شود.

سنجربگی همچنین گفت: در این محلات علاوه بر اقدامات فوق نسبت به شناسایی معتادان متجاهر اقدام و آنان را به حوزه مختص به مواد مخدر برای ترک اعتیاد معرفی کرده‌ایم ضمن اینکه کاروان سلامت را نیز در مناسبت‌های مختلف در این محلات برای ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی، درمانی، دندانپزشکی و سایر خدمات دیگر به مردم این محلات مستقر کرده‌ایم.

بزرگترین بانک امانات تجهیزات پزشکی کشور در همدان

 وی در ادامه با اشاره به اینکه هلال احمر استان همدان دارای بزرگترین بانک امانات تجهیزات پزشکی در کشور است، اظهار کرد: این بانک امانات تجهیزات با کمک داوطلبان و هلال احمر در استان شکل گرفته که تجهیزات پزشکی آن به صورت رایگان و به‌طور امانت به افراد متقاضی ارائه می‌شود.

سنجربگی از اجرای ۶۶۵ پروژه داوطلبی و خدمات داوطلبانه طی ۱۰ ماه امسال در این استان خبر داد و افزود: ۱۰۲ هزار نفر از این خدمات بهره‌مند شدند و این خدمات حاصل کار ۵۴ هزار و ۹۸۶ نفر ساعت کار داوطلبانه داوطلبان هلال احمر بوده است.

وی ارزش ریالی این خدمات را ۲۱ میلیارد و ۳۱۹ میلیون تومان برشمرد و گفت: ۶ تا هفت میلیون تومان این خدمات و کمک‌ها توسط منابع هلال احمر و مابقی توسط منابع داوطلبان بوده است.

سنجربگی بیان کرد: هر ساله مقداری اعتبار از سازمان جمعیت هلال احمر به هلال احمر استان اختصاص داده می شود که این اعتبار را برای بحث دارو و درمان و توانبخشی فیزیکی و مکانیکی در داروخانه و درمانگاه در موقعیت های مختلف کمک می کنیم.

وی یاد آور شد: افراد نیازمند و معلولانی که نیاز به اندام مصنوعی داشته باشند قیمت این اندام مصنوعی توسط هلال احمر برای آنان با قیمت دولتی بوده ضمن اینکه پرداخت بخشی از این قیمت را نیز هلال احمر کمک خواهد کرد.

خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی توسط ۴۰۰۰ نیروی هلال‌احمر

سنجربیگی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های حوزه بهداشت و درمان و توانبخشی هلال احمر استان همدان طی ۱۰ ماهه سال‌جاری و فعال بودن تیم‌های آموزش دیده و تخصصی BHCU (بهداشت و درمان اضطراری ) و RDH (بیمارستان صحرایی) و تیم بهداشت مراقبتی پایه هلال احمر استان، تصریح کرد: یکی از پروژه‌های بزرگ تیم درمان اضطراری حوزه بهداشتی درمانی و توانبخشی هلال احمر استان همدان پروژه معاینه و واکسیناسیون حجاج برای تشرف به خانه خدا بوده که این طرح مجدد پس از چندین سال شروع شده و امسال توسط این تیم واکسیناسیون و معاینه حجاج انجام شد.

وی همچنین گفت: پیاده‌روی اربعین یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ در حوزه بهداشت و درمان هلال احمر بوده که در این پروژه مدیریت این امداد و نجات زائران بر عهده هلال احمر است.

سنجربیگی گفت: در این پروژه امسال ۴۰۰۰ نیروی متخصص هلال احمر از سطح کشور برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و امداد و نجات به زائران حضور داشتند که نیروهای متخصص هلال احمر نیز در این پروژه سهیم بودند.

وی بیان کرد: در اربعین امسال هلال احمر استان همدان با استقرار درمانگاه در کشور عراق به مدت ۲۰ روز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران داشت که عملکرد این درمانگاه بسیار چشمگیر و قابل توجه بود.

سنجربگی اضافه کرد: در طی ۱۰ ماهه سال‌جاری ۷۱ هزار و ۶۸۶ نفر از هلال احمر استان همدان در بخش بهداشت و درمان و توانبخشی خدمات دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403112719608
  • خبرنگار : 50037