محمدعلی ویشکایی در گفتوگو با ایسنا، از تمامی مردم به ویژه عزیزانی که در سیلاب و آبگرفتگی اخیر دچار خسارت و مشکلات شدهاند عذرخواهی کرد و ضمن ابراز همدردی با آسیب دیدگان، گفت: مجموعه مدیریت بحران استان گیلان اکنون تمام توان خود را برای جبران خسارات به وجود آمده به کار گرفته است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت سیلاب ۱۹ بهمن در استان گیلان، اظهار کرد: با حضور میدانی استاندار و اعضای ستاد مدیریت بحران استان به ویژه فرماندهی سپاه قدس استان و نمایندگان مردم شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی و با همکاری فرمانداران و شهرداران و کمک گروه های جهادی و طلاب و بسیجیان و نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر استان در کمترین زمان ممکن توانستیم مشکلات مردم را به حداقل برسانیم.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با بیان اینکه حضور مدیران ملی در شرایط سیلاب برای رفع سریع تر مشکلات و رسیدگی به خسارات بسیار اثربخش بود، افزود: طبق برآوردها، دو هزار واحد مسکونی در شهرهای رشت، خمام و پیربازار درگیر سیلاب و آبگرفتگی شدند.
ویشکایی با اشاره به بارش ۲۵۰ میلیمتری در شهرستان رشت طی ۴۸ ساعت، متذکر شد: ارزیابی واحدهای خسارت دیده توسط کارشناسان بنیاد مسکن و کارشناسان فنی شهرداری و دهیاری و شهرداران و شوراهای شهر تقریبا به اتمام رسیده است.
وی از خانوارهایی که در سیل و آبگرفتگی اخیر دچار خسارت شده و به هر دلیلی هنوز مورد ارزیابی خسارت قرار نگرفته اند خواست با شماره های ۳۳۷۱۲۶۲۹ شهرداری پیربازار، ۳۴۴۲۲۰۰۷ و ۳۴۴۲۲۰۰۸ فرمانداری خمام، ۳۳۱۲۲۰۰۵، ۳۳۱۲۲۰۰۶ و ۳۳۱۲۲۰۰۷ فرمانداری رشت، ۳۳۵۲۴۷۷۱ و ۳۳۵۴۰۹۵۲ بنیاد مسکن استان، ۳۳۶۹۰۶۰۰ اداره کل مدیریت بحران استان و ۱۳۷ شهرداری رشت جهت اعلام خسارت تماس بگیرند.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با بیان اینکه ارزیابی خسارت زیرساخت های حوزه راه و شهرسازی و برق و… همچنان ادامه دارد، تاکید کرد: بالغ بر ۹۵ درصد خانوارها در خانه های خود مستقر شده اند؛ با همکاری گروه های جهادی و طلاب و بسیجیان و بسیج اصناف استان، شست وشوی فروش و لوازم منزل و تعمیرات لوازم منزل و… انجام شده است.
وی همچنین از توزیع روزانه دو هزار پرس غذای گرم توسط گروه های جهادی خبر داد و بیان کرد: آماده پرداخت خسارت در دو بخش بازسازی و تامین لوازم منزل هستیم که به صورت بلاعوض از صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان و ستاد مدیریت بحران استان انجام خواهد شد؛ تسهیلات بدون بهره نیز از محل اعتبارات مدیریت بحران پرداخت می شود.
ویشکایی در ادامه از تهیه شناسنامه بحران هر ۱۷ شهرستان گیلان خبر داد و عنوان کرد: کلیه تهدیدات مربوط به رانش و تخریب پل و تاسیسات و… را احصا، پایش و مستندسازی کردیم تا جهت تامین اعتبار در بودجه به سازمان مدیریت بحران ارسال شود.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با بان اینکه بالغ بر ۱۷۰ پل آسیب دیده از سیلاب های گذشته داریم که نیاز به مقام سازی دارند، تاکید کرد: همچنین بالغ بر ۳۸۰ نقطه رانشی را شناسایی کردیم.
به گزارش ایسنا، طی امروز آذوقه رسانی به ۲۰ خانوار عشایر در منطقه گیشاکوه لنگرود توسط نیروهای امداد جمعیت هلال احمر استان گیلان و با همراهی مدیرکل مدیریت بحران استان از طریق یک سورتی پرواز بالگرد انجام شد. این خانوارها طی ۶ روز گذشته به دلیل بارش برف به آذوقه دسترسی نداشتند.
انتهای پیام