به گزارش ایسنا، میگویند انسان و طبیعت ریشه از خاک دارند و وجود آنها یکی است؛ همین است که از بین رفتن طبیعت و عمل درختکشی، گویی تیری است در قلب آدمی!
در آیین افتتاحیه بخش «درخت زرین» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر (جمعه ۲۶ بهمن)، پرفورمنسی درباره موضوع «درختکشی» اجرا شد که هم ادای احترامی بود به مادر طبیعت و هم تلنگری بود برای پاسداشت درختان سرزمین و جلوگیری از نابودی آنها.
پس از اجرای پرفورمنس، به منظور کامل کردن این تلنگر، نهالی در حیاط مجموعه فرهنگی و هنری آسمان کاشته شد.
در ادامه، با حضور نادره رضایی (معاون امور هنری)، عباس مشهدی زاده (مجسمهساز)، بهرام کلهرنیا (دبیر رویداد) و جمشید حقیقتشناس (کیوریتور نمایشگاه درخت زرین)، عباس میرهاشمی (عکاس)، امیر راد (دبیر هنری جشنواره) و ... نمایشگاه «درخت زرین» رسماً افتتاح شد. این نمایشگاه با محوریت «سرو ابرکوه» در یزد برپا شده است.
جمشید حقیقتشناس (کیوریتور نمایشگاه درخت زرین) گفت: این نمایشگاه را به موجودی تقدیم میکنم که چهار هزار سال در این سرزمین زیسته است. اگر امروز جهانی وجود دارد به یمن توجه به این موجود عزیز است.
همچنین کلهرنیا گفت: اینجا با زبان دیدن حرفها زده و شنیده میشود. آقای حقیقت شناس با فروتنی و خیلی کوتاه پیشکشی را به سرو کهن تقدیم کردند. اگر در تاریخ بخوانیم متوجه میشویم که زیباترین سند زندگی اجتماعی ما ایرانیان را زیر پای پهن میکنند.
تنم لرزید که تراژدی درختکشی را در قالب یک پرفورمنس دقایقی قبل دیدم. اگر در فجر دور هم جمع شدیم برای این است که جهت ارتقا و رشد دست به دست هم دهیم. آرزو داریم تا بهترینها را از ارائههایی معنادار سرشار کنیم. در گشایشهای آینده نیز شاهد معناسازی در فجر خواهید بود. جشن ملی تجسمی بر شما مبارک باد.
رضایی نیز طی سخنانی کوتاه گفت: ممنونم از جناب کلهرنیا و تمامی همکارانم در معاونت هنری و هنرمندان گرامی. امیدوارم آنچه در اینجا به لحاظ بصری میبینیم مرجعی برای گفت و گو باشد.
در این زمینه تماشا کنید:
انتهای پیام