رقابت قصه‌گویانی از ایران و جهان

مرحله پایانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح روز ۲۷ بهمن به میزبانی یزد آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، آیین گشایش مرحله پایانی این رویداد بین‌المللی قرار است با حضور برترین قصه‌گویان ایران و قصه‌گویانی از ۱۵ کشور جهان از صبح روز ۲۷ بهمن در یزد، پایتخت قصه‌گویی ایران، برگزار شود.

این جشنواره امسال با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی است» با استقبال بیش از ۳۴هزار قصه‌گو از سراسر کشور روبه‌رو شد و قصه‌گویانی از ۲۵ کشور جهان نیز برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی و ثبت‌نام کردند.

در همین حال جریان برگزاری این جشنواره به‌صورت رقابتی از مرحله شهر و استان طی ماه‌های گذشته آغاز شد و در مرحله منطقه‌ای نیز ۱۰ گروه‌ داوری ۶۶۴ اثر را مورد ارزیابی قرار دادند تا در نهایت ۹۸ قصه به مرحله نهایی که روزهای ۲۷ تا ۳۰ بهمن‌ به میزبانی یزد برگزار می‌شود، راه پیدا کنند.

برهمین اساس قرار است صبح روز ۲۷ بهمن و در آیین گشایش این رویداد از برگزیدگان غیرحضوری جشنواره در بخش‌های محیطی، پادکست و ۹۰ ثانیه‌ای تجلیل شود. در عین حال برپایی بزرگ‌ترین شادپیمایی قصه‌گویی با حضور عروسک‌های غول‌پیکر، اجرای برنامه‌های شاد با حضور عموهای فتیله‌ای و هنرمندان یزدی نیز از برنامه‌های رسمی روز نخست جشنواره قصه‌گویی است.

همچنین، تماشاخانه سیار قصه‌گویی به مناطق محروم و شهرستان‌های اطراف یزد اعزام خواهد شد تا شمار افزون‌تری از کودکان و نوجوانان از این رویداد فرهنگی بهره‌مند شوند.

رونمایی از عروسک مهدی آذریزدی، نویسنده نامدار کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» نیز از بخش‌های شاخص جشنواره است. این عروسک به‌عنوان نماد این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است که در روزهای برپایی جشنواره رونمایی خواهد شد.

بر اساس این گزارش، بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از بخش‌هایی مانند سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، آیینی سنتی، پادکست، مینی‌مال، زبان اشاره، منظوم، محیطی، دینی، علمی، پیشرفت و قهرمانان ایثار و مقاومت تشکیل شده است.

در عین حال قرار است ۱۵ قصه‌گوی خارجی از کشورهایی مانند ایتالیا، ژاپن، تایلند، اندونزی، لبنان، عراق، سوریه، الجزایر، روسیه، پاکستان، تاجیکستان، هند، نیجریه، مکزیک، یونان و برزیل به یزد سفر کنند و میهمان این شهر تاریخی و فرهنگی ایران باشند و با یکدیگر به رقابت بپردازند.

بر همین اساس علاقه‌مندان به تماشای قصه‌ها در سراسر کشور یا در هرجای جهان نیز می‌توانند همه یا بخشی از این رویداد بین‌المللی را به صورت زنده از طریق شبکه مجازی شاد، شبکه استانی یزد، شبکه خبر و شبکه دو دنبال کنند.

این جشنواره هر روز از ساعت ۸ تا ۱۲:۳۰، سپس از ۱۵ تا ۲۰ در تالار مرکزی شهر یزد واقع در بلوار جمهوری، تقاطع محمودآباد(مردآباد)، خیابان شریف (وکیل)، میدان حج، بلوار احسان، بلوار امام حسین میزبان علاقه‌مندان است.

برگزاری جشنواره قصه‌گویی در شهر یزد، علاوه بر رقابت قصه‌گویان در بخش‌های مختلف، فرصتی را برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و گردشگری یزد به‌عنوان شهری با پیشینه‌ای غنی در حوزه روایت‌گری فراهم کرده است.

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403112619407
  • خبرنگار : 71573