مخالفت نخست‌وزیر واتیکان با آوارگی ساکنان غزه

نخست‌وزیر واتیکان در مخالفت با پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم غزه، آن را اقدامی "بی‌معنا" خواند که موجب دامن زدن به تنش‌های منطقه‌ای خواهد شد.

به گزارش ایسنا، کاردینال «پیترو پارولین» نخست‌وزیر واتیکان روز پنج‌شنبه پیشنهاد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه را رد کرده و گفت که «مردم فلسطین باید در سرزمین خود باقی بمانند».

پس از اجرایی‌شدن آتش‌بس در غزه و در حالی که میلیون‌ها فلسطینی در حال بازگشت به خانه‌های خود در غزه هستند، رئیس‌جمهور آمریکا طرح کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به کشورهای دیگر از جمله مصر و اردن را مطرح کرد که با مخالفت گسترده کشورهای عربی و بین‌المللی مواجه شد.

سازمان ملل این طرح ترامپ را «پاکسازی قومی» خوانده است.

ترامپ گفته قصد دارد با مالکیت این شهر جنگ‌زده، آن را به یک شهر ساحلی توریستی تبدیل کند و مردم غزه نیز پس از کوچ اجباری، نباید امکان بازگشت به آن را داشته باشند.

همچنین ترامپ تهدید کرده که اگر مصر و اردن با استقبال از ساکنان نوار غزه مخالفت کنند کمک‌ها به این ۲ کشور را قطع خواهد کرد.

روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که نخست‌وزیر واتیکان در حاشیه نشست ایتالیا-واتیکان گفت: این یکی از نکات اساسی سریر مقدس است: هیچ اخراجی در کار نباشد.

پیترو گفت که کوچاندن فلسطینی‌ها باعث تنش‌های منطقه‌ای می‌شود و «بی‌معنا» است، چراکه کشورهای همسایه مانند اردن مخالف این موضوع هستند.

او افزود: به نظر ما، راه‌حل این مسئله راهکار «۲ دولت» است چراکه به مردم امید می‌دهد.

تنها یک ماه از آغاز دولت جدید ترامپ گذشته است و کاخ سفید در مسیری متضاد با واتیکان قرار گرفته.

هفته گذشته، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان از برنامه‌های ترامپ برای اخراج‌های گسترده مهاجران غیرقانونی در آمریکا انتقاد کرد که واکنش تندی از سوی کاخ سفید را به دنبال داشت.

رهبر کلیسای کاتولیک در نامه‌ای به اسقف‌های آمریکا، اخراج مهاجران را «بحران بزرگ» خواند و گفت که بازگرداندن افرادی که از کشورهای خود فرار کرده‌اند، «کرامت مهاجران را خدشه‌دار می‌کند».

«تام هومان» مسؤول امور مرزهای آمریکا  در واکنش به این اظهارات پاپ گفت: کاش او به کلیسای کاتولیک بچسبد و آن را درست کند و اجرای قوانین مرزی را به ما بسپارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112619255
  • خبرنگار : 71628