یک فعال گردشگری مطرح کرد

لزوم تقویت‌ ظرفیت‌های گردشگری داخلی در آستانه نوروز ۱۴۰۴

یک فعال حوزه گردشگری گفت: مسافران در آستانه نوروز ۱۴۰۴ دغدغه‌هایی دارند که مسئولین وزارت گردشگری و ادارات کل باید نسبت به رفع دغدغه گردشگران داخلی گام‌های مهمی بردارند.

حسین رضایی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اولویت‌های برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران در آستانه نوروز ۱۴۰۴ اظهار کرد: صنعت گردشگری، دنیایی جذاب و بی پایان است که هر لحظه تجربیات لذت بخش تازه‌ای برای مخاطب به ارمغان می‌آورد که از آموختن آن هرگز خسته نمی‌شویم، از همین رو فراهم‌آوردن محیطی برای تعامل با فعالان این عرصه و بهره‌برداری از تجربیات و شنیدن کلام مخاطبین و علاقمندان به سفر و معرفی محصولات گردشگری و آشنایی با جاذبه‌های برجسته شهری و کشور از مهمترین عوامل برگزاری نمایشگاه گردشگری است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ تاکنون ۱۷ رویداد مهم در این حوزه هر ساله چشم‌نواز علاقمندان به این صنعت بوده است و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شرایطی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی تهران را کلید زده که همه توان خود را به کار برده و با کمک بخش خصوصی علاوه بر ایجاد فضایی مفرح، سعی در معرفی جاذبه‌های توریستی، تاریخی، آداب و رسوم فرهنگی مردم را دارد و فرصتی ارزشمند برای ارتباط رو در رو و حقیقی گردشگرها و تامین‌کننده ایجاد کرده است.

این فعال حوزه گردشگری بیان کرد: در این نمایشگاه مخاطب با انواع تجهیزات سفر، کمپینگ، خدمات خودرویی، گردشگری الکترونیک، هتل‌ها و دهکده‌های توریستی، صنایع دستی و هنری، آژانس‌های مسافرتی، خطوط هوایی، دریایی، زمینی، ریلی، پایانه‌های مسافری، گردشگری زیارتی، گردشگری سلامت، ورزشی، اکو توریسم، بانک و بیمه‌ها، آموزشگاه‌های مرتبط، مناطق آزاد، نشریات تخصصی، موزه‌ها و کاخ موزه‌ها، گروه‌های نمایشی و موسیقی محلی و آشنا می‌شود. نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران در حدود ۵۰ هزار متر مربع فضای مفید با ۲۰ سالن از ۲۳ الی ۲۶ بهمن ماه میزبان علاقمندان به این صنعت است.

رضایی عنوان کرد: ۸ هیات خارجی و اینفلوئنسرهای آمریکایی، پاکستانی، کنیایی، بنگلادشی و زیمبابوه به دعوت ایران، همچنین ۱۲ کشور در این نمایشگاه برای معرفی جذابیت‌های کشورهای خود در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.، اما کمتر اثری از حضور گردشگران خارجی و توریست‌های بین‌المللی برای بازدید از این نمایشگاه دیده نمی‌شود. لذا وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در شرایط فعلی بایستی همه توان خود و بخش‌های جانبی را بر محور شناسایی این صنعت قرار دهد و از همه پتانسیل‌های تبلیغی کشور و بین‌المللی برای شناسایی این رویداد استفاده کند.

وی اضافه کرد: شاید این گردهمایی فرهنگی بتواند برای سال رونق گردشگری در سال ۱۴۰۴ تاثیرگذار باشد، در حالیکه ما به ایام نوروز و ماه رمضان نزدیک می‌شویم، انتظار می‌رود استان‌های مسافرپذیر که با حضور مسافران رونق می‌گیرند، خود را آماده‌تر نشان دهند و با حضور در این نمایشگاه، با ارائه بسته‌های حمایتی، نگرانی مسافران جهت سفر به این استان‌ها را کاهش دهند.

این فعال گردشگری بیان کرد: بسیاری از مردم شریف ایران طبق سنوات گذشته تمایل دارند لحظه تحویل سال نوروز ۱۴۰۴ را در بارگاه مقدس رضوی یا قم، شیراز و یا سایر امامزادگان کشور سپری می کنند که با استعانت از حضور در این مکان‌های معنوی، حلاوت زیارت را در طول سال و در همه ابعاد زندگی خود حس کنند.

رضایی با اشاره به دغدغه مسافران و زائران در آستانه نوروز ۱۴۰۴ گفت: گرانی بلیت هواپیما، کمبود بلیت قطار، شلوغی ترمینال‌های مسافربری، خدمات خودرویی کم مسئولیت، جاده‌های حادثه خیز و بی‌کیفیت از جمله دغدغه‌های مسافران و گردشگرانی است که مسیرهای هوایی، زمینی و ریلی را برای سفر کوتاه خود انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: انتظار است در این نمایشگاه با برنامه‌ریزی ادارات کل گردشگری این دغدغه‌ها برطرف شود، گرچه برنامه‌ریزی‌هایی برای سفر ارزان توسط معاونت گردشگری انجام شده و مالیات برخی هتل‌های کم ستاره برداشته شده، اما توجه ستادهای خدمات سفر را به این نکته جلب می‌کنم که گرانی ارزاق و خدمات، به آرامی سفر را از سبد هزینه خانوار حذف خواهد کرد و قطعا  کنترل این هزینه‌ها در محل‌های اقامتی مسافرین بدون شک یک نیاز عمومی از سوی تمام مردم است.

این فعال گردشگری یادآور شد: همچنین این نکته را نباید فراموش کنیم که با افزایش نرخ ارز، قیمت سفر تغییر خواهد کرد و علاقمندان به سفر را مجبور به عقب نشینی می‌کند. اگر دولت می‌خواهد گردشگری داخلی بتواند عقب‌ماندگی این صنعت را جبران کند، بایستی قیمت‌ها را کنترل کند، چرا که افسار گسیختگی قیمت‌ها لذت سفر را از بین می‌برد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112518653
  • خبرنگار : 50093