شهر درق یکی از مهمترین مناطق ایران در تولید سمنو است و در همین راستا کارگاههای بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.
درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به دلیل به کار بردن شیوههای خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.
بکاربردن شیوههای خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.
در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه گندم و آرد سبوسدار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگهای بزرگی روی آتش قرار داده میشود و بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی میتواند به برگزاری این مراسم جذابیت بدهد.
۲۰۰ کارگاه خانگی بزرگ و کوچک تولید سمنو در شهر درق فعال است که ۱۰ کارگاه هر روز در سال تولید سمنو دارند و تولیدات خود را به نقاط مختلف کشور صادر میکنند.
سالانه بیش از ۷۰ تن سمنو در این شهر تولید که بخشی از آن صادر میشود.
انتهای پیام