مقابله با یک آلاینده خطرناک به کمک مگس سرکه/ کشف منشأ نورهای اسرارآمیز کیهانی

در روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، فضا، آموزش، پژوهش و دانش‌بنیان‌ها پرداختیم که قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه نگاهی خواهیم داشت به اخباری که امروز در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا منتشر شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

مقابله با یکی از خطرناک‌ترین آلاینده‌های جهان به کمک مگس‌های سرکه

مگس‌های سرکه که تحت مهندسی ژنتیک قرار گرفته بودند، توانستند یکی از خطرناک‌ترین آلاینده‌های جهان را تجزیه کنند.

چین از ربات‌های انسان‌نما و پاندای خود در نمایشگاه فناوری عربستان رونمایی کرد

شرکت چینی یوبی‌تک (UBTECH) به دنبال گسترش حضور خود در خاورمیانه با معرفی گزینه‌های رباتیک پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی برای صنعت، آموزش و مصارف خانگی است.

راهکار محققان دانشگاه تهران برای مشارکت شهروندان در طراحی شهر

پژوهشگران دانشکده شهرسازی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران، راهکاری را برای مشارکتی کردن تولید طرح در فرایند طراحی شهری ارائه کردند.

رویکردی جدید برای درمان حساسیت به بادام‌زمینی ایجاد شد

کودکان مبتلا به آلرژی بادام زمینی با آستانه بالا، پس از گذراندن یک برنامه ۱۸ ماهه با استفاده از کره بادام زمینی، پیشرفت‌های باورنکردنی در از بین رفتن حساسیت خود نشان دادند. این رویکرد می‌تواند به نزدیک به یک میلیون کودک مبتلا به این نوع آلرژی کمک کند.

ناسا بازگرداندن «فضانوردان سرگردان» به زمین را تسریع می‌بخشد

ناسا تاریخ بازگشت فضانوردان بوئینگ استارلاینر را پس از تعویض فضاپیمای دراگون اسپیس‌ایکس بار دیگر تغییر داده است.

پیشرفت بیش از ۱۵ درصدی عملیات عمرانی ایستگاه‌های زمینی سلماس و چناران از ابتدای دولت چهاردهم

رئیس سازمان فضایی ایران از پیشرفت بیش از ۱۵ درصدی عملیات عمرانی ایستگاه‌های زمینی سلماس و چناران خبر داد.

آخرین فرصت ویرایش معدل داوطلبان آزمون ارشد

داوطلبان آزمون ورودی مقطع کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ باید معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون خود را با توجه به توضیحات عنوان شده بررسی و در صورت مشاهده مغایرت به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به ویرایش معدل خود اقدام کنند.

یافته جدید درباره ارتباط عملکرد دوپامین در مغز و لرزش در بیماری پارکینسون

پژوهش‌های اخیری که با مشارکت استاد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران انجام شده، اطلاعات درباره عملکرد دوپامین در مغز و لرزش‌های بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون را فراهم می‌کند.

سناریویی برای ادغام دانشگاه‌های دولتی وجود ندارد/برنامه وزارت علوم برای آمایش دانشگاه پیام نور

معاون آموزشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه سناریویی برای ادغام دانشگاه‌های دولتی با یکدیگر وجود ندارد، گفت: برنامه‌ای که در خصوص دانشگاه پیام نور داریم، این است که با طرح پیشنهادی این دانشگاه بازآرایی و پیگیری موضوعات آمایشی در این دانشگاه اتفاق بیفتد.

«مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری» منصوب شد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با صدور حکمی، «امیر محمود بخشایش» را به سمت «مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری» منصوب کرد.

آغاز ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون در مقطع کاردانی دانشگاه آزاد

ثبت نام پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی(پذیرش بدون آزمون) در مقطع کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد اسلامی از امروز آغاز شد.

منشأ نورهای اسرارآمیز کیهانی کشف شد

هنگامی که دانشمندان، رصدخانه پرتو ایکس آژانس فضایی اروپا ایکس‌ام‌ام-نیوتون (XMM-Newton) را به سمت دو نور مرموز در اطراف ابر ماژلانی بزرگ نشانه گرفتند، یک منبع نور غیرمنتظره را کشف کردند و آن بقایای دو ابرنواختر ناشناخته بود.

اسامی پذیرفته‌شدگان رشته‌های بدون آزمون کاردانی به کارشناسی اعلام شد

اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی ظرفیت‌های خالی مانده کدرشته‌محل‌های مرحله پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (معدل مدرک کاردانی) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در مقطع کاردانی به کارشناسی ناپیوسته بهمن ماه سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

جزئیات سؤالات آزمون دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد

با مشخص شدن زمان توزیع کارت آزمون‌ دکتری سال ۱۴۰۴، جزئیات بیشتری از سؤالات و نحوه برگزاری این آزمون اعلام شد و براین اساس، در آزمون دکتری ۱۴۰۴ به همه متقاضیان به ترتیب سه بسته نایلونی بسته اول حاوی سؤالات آزمون زبان انگلیسی عمومی، بسته دوم حاوی سؤالات آزمون دروس استعداد تحصیلی و در نهایت بسته سوم حاوی سؤالات تخصصی همراه با پاسخنامه داده می شود که متقاضیان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سؤالات هریک از دفترچه‌های مذکور در زمان مقرر شده در پاسخنامه‌های مربوطه اقدام کنند.

تحول سلول‌درمانی با کمک یک میکروژل سه‌بعدی

یک کشت سلولی سه‌بعدی جدید به پژوهشگران امکان می‌دهد تا بررسی کنند که چگونه فشار مکانیکی بر سلول‌های بنیادی تأثیر می‌گذارد و به پزشکی ترمیمی و سلول‌درمانی کمک می‌کند.

دو دانشجویی که جان استاد دانشگاه را نجات دادند

در آخرین روزهای سال ۲۰۲۴ دو دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه میامی با اقدام سریع و به موقع خود، یکی از اعضای هیات علمی این دانشگاه را از مرگ حتمی نجات دادند.

شرایط پذیرش بدون آزمون دانشجوی دکتری اعلام شد

جزئیات پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان در دوره‌های دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد.

ترامپ دچار هذیان عظیم شده است/رویکرد دولت آمریکا فاشیستی است

تحلیل‌گر و روان‌شناس سیاسی با بیان اینکه روان‌شناسی سیاسی ترامپ نشان می‌دهد که وی مبتلابه بحران‌های روحی حل‌نشده و هذیان عظیم است،‌ تصریح کرد: میل او به احیاء امپریالیسم آمریکا و کشورگشایی و تصاحب است، اما واقعیت داخلی و خارجی آمریکا به‌گونه‌ای نیست که این آرزوهای ترامپ تحقق یابد.

ارتعاشات ناخواسته، نقاط کوانتومی را برای برقراری ارتباط امن تقویت می‌کنند

بررسی جدید پژوهشگران آلمانی نشان می‌دهد وقتی فونون‌ها مختل می‌شوند، رفتار نقاط کوانتومی را بهبود می‌بخشند و آنها را برای ارتباطات کوانتومی و رمزنگاری قابل اعتمادتر می‌کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112418339
  • خبرنگار : 71654