به گزارش ایسنا، به نقل از جهان نیوز: این روزها شاهد یک نوع بمباران تبلیغاتی برای خرید و پس انداز طلا به صورت آنلاین هستیم. سکوهای مجازی خرید و فروش طلا مردم را ترغیب میکنند که با هر مقدار سرمایهای که دارند، بیایند و در حساب مجازی خود، طلا ذخیره کنند و در واقع، از این طریق، سرمایه خود را در برابر تورم و کاهش ارزش پول حفظ کنند.
در این راستا، اخیراً نیز سردار منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا گفته است: «مردم به دارا بودن و اخذ نماد تجارت الکترونیکی در سکوهای خرید و فروش طلا توجه و سپس اقدام به مبادله کنند و تحت تأثیر تبلیغات فیک در فضای مجازی قرار نگیرند».
چند نکته که باید در این زمینه به آن توجه کرد:
یک: تبلیغات گسترده و شرایط اقتصادی، برخی از مردم را به سمت خرید طلا سوق داده است و در این میان، برخی سکوهای مجازی خرید و فروش طلا نیز فرصتی برای عرض اندام پیدا کردهاند.
دو: خرید و فروش طلا، به خودی خود، ممنوع و مذموم نیست؛ اما اولاً این سکوها باید مجوز کافی داشته باشند؛ ثانیاً، در واقعیت هم باید طلایی وجود داشته باشد که براساس آن، معامله صورت گیرد و به اصطلاح شاهد خالی فروشی و کلاهبرداری نباشیم. این ادعا که امکان تحویل فیزیکی طلا وجود دارد هم به تنهایی کفایت نمیکند و باید بررسیهای بیشتری صورت گیرد.
سه: با توجه بهاینکه احتمال وقوع جرایمی مانند کلاهبرداری و خالی فروشی در این شیوه فروش طلا وجود دارد، دادستانی نیز با ورود به موضوع سکوهای آنلاین طلا، از مردم خواسته است با احتیاط بیشتری در این زمینه عمل کنند؛ چراکه در حال حاضر پروندههای متعدد در دادسراها در حال رسیدگی است که نشاندهنده گستردگی تخلفات است.
چهار: بدون شک، میزان ذخیره طلای کشور، محدود است. طلا، پفک نمکی یا بیسکویت نیست که به راحتی بتوان آن را تولید، ذخیره و یا وارد کرد و به بازار فرستاد! طلا یک فلز گرانبهاست؛ نه به سادگی به دست می آید و نه بهاین سادگی می توان میزان ذخیره آن را در کشور افزایش داد.
پنج: این حجم از تبلیغات برخی از سکوهای خرید و فروش طلا، در حقیقت می تواند یک نیاز کاذب و عطش در جامعه به وجود آورد و تقاضا را زیاد کند. حال پرسش این است که با توجه به محدود بودن میزان ذخایر طلا، آیا می توان بهاین همه تقاضا پاسخ داد؟ اگر جو روانی یا هر دلیل دیگر موجب شد که میلیونها نفر به یکباره از این سکوها، طلای خود را مطالبه کنند، آیا امکان تحویل طلای فیزیکی واقعاً وجود دارد؟
شش: پرسش دیگر این است که اگر روزی به هر دلیلی برخی از این سکوها ورشکست شوند و یا توانایی تحویل طلا – در صورت درخواست مشتریان – را نداشته باشند، در آن صورت، سرمایه مردم چه میشود؟
در سالهای گذشته در مورد برخی موسسات مالی و اعتباری تجربه تلخی داشتهایم و کار به جایی رسید که عملاً یک چالش امنیتی برای کشور به وجود آمد. همچنین در دورهای، عدهای، مردم عادی را ترغیب کردند که سرمایه و زندگی خود را به بورس بیاورند و سهام بخرند؛ حال اینکه بسیاری از مردم از ساز و کارهای بورس اطلاعی نداشتند و در این میان، سرمایههایشان نابود شد.
هفت: در هر صورت، هم مردم باید با احتیاط بیشتری رفتار کنند، هم سکوهای مجازی خرید و فروش طلا باید مجوزهای کافی را دریافت کنند و بهاین موضوع توجه کنند که براساس آن مقدار دارایی طلا که دارند، معامله کنند و هم اینکه پلیس، دادستانی و سایر نهادها همواره با حساسیت، فعالیت این سکوها را دنبال کنند و با سکوهایی که مجوز کافی ندارند و یا احیاناً در حال تخلف هستند، برخورد کنند.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام