معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:

نزدیکی دانشگاه و صنعت به شکوفایی علمی و اقتصادی کشور کمک می‌کند

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: امیدوارم با همکاری نزدیک میان دانشگاه، صنعت و نهادهای تصمیم‌گیر، شاهد شکوفایی علمی و اقتصادی کشور باشیم.

علیرضا کلانتر مهرجردی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره امیرکبیر که امروز چهارشنبه ۲۴ بهمن در اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: مسأله ارتباط دانشگاه و صنعت از جمله نیازهای واقعی و امروز کشور است. در این راستا دانشگاه‌ها باید از نقش صرفاً آموزشی فراتر بروند و به‌عنوان موتور محرک نوآوری و توسعه اقتصادی عمل کنند. یکی از بهترین راه‌ها برای تحقق این هدف، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویی به سمت نیازهای واقعی صنعت است.

وی درباره اهمیت ارتباط پایان‌نامه‌ها با صنعت، گفت: بسیاری از صنایع با چالش‌هایی مواجه هستند که می‌توان از طریق پژوهش‌های علمی، راه‌ حل‌هایی برای آن‌ها ارائه داد. اگر پایان‌نامه‌ها بر اساس نیازهای واقعی صنعت تعریف شوند، علاوه بر ارتقای سطح علمی کشور، به رشد اقتصادی نیز کمک می‌شود. موضوع دیگر افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان است. یکی از مشکلات اصلی فارغ‌التحصیلان، نبود تجربه عملی است. انجام پروژه‌های صنعتی در قالب پایان‌نامه موجب افزایش مهارت‌های کاربردی دانشجویان می‌شود و زمینه اشتغال آن‌ها را فراهم می‌کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی جلوگیری از هدررفت منابع پژوهشی را یکی دیگر نتایج ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان و اعلام کرد: هر ساله هزاران پایان‌نامه در کشور نگارش می‌شود که بسیاری از آن‌ها تنها در کتابخانه‌ها بایگانی شده و کاربردی در صنعت ندارند. اگر این پژوهش‌ها در مسیر صحیح قرار گیرند، می‌توانند تحولی بزرگ در بخش‌های صنعتی و اقتصادی ایجاد کنند.

وی در ادامه به راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت در حوزه پایان‌نامه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد سامانه‌های ارتباطی بین دانشگاه و صنعت و تقویت آن و حل کاستی‌ها، ایجاد بانک اطلاعاتی از نیازهای پژوهشی صنایع و تطبیق آن با توانمندی‌های علمی دانشگاه‌ها، حمایت مالی و تشویق پایان‌نامه‌های مسئله‌محور، ارائه تسهیلات و گرنت‌های تحقیقاتی به دانشجویانی که پایان‌نامه‌های آن‌ها در راستای حل مشکلات صنعتی تعریف شده‌اند، تعامل مستمر میان اساتید و مدیران صنعتی و برگزاری جلسات منظم میان دانشگاهیان و فعالان صنعتی برای تعریف پروژه‌های پژوهشی کاربردی از جمله این راهکارهاست.

کلانتر اضافه کرد: در کنار صنایع  سخت، حوزه‌ای که باید بیش از پیش به آن توجه کنیم، صنایع نرم و فرهنگی است. این صنایع شامل بخش‌هایی مانند تولید محتوا، انیمیشن، بازی‌های رایانه‌ای، مد، گردشگری فرهنگی، و صنایع خلاق است. این حوزه‌ها علاوه بر ارزش اقتصادی بالا، به توسعه فرهنگی و هویتی کشور نیز کمک می‌کنند.

وی افزود: این صنایع به ایجاد اشتغال گسترده و ارزش افزوده بالا کمک می‌کند. همچنین کشورهایی که در حوزه صنایع فرهنگی فعال هستند، نفوذ فرهنگی بیشتری در جهان دارند. امیدوارم با همکاری نزدیک میان دانشگاه، صنعت و نهادهای تصمیم‌گیر، شاهد شکوفایی علمی و اقتصادی کشور باشیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403112418122
  • خبرنگار : 50022