علی گرمابی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه از شهردار و شورای شهر خواسته شده که از باغ شهر مراقبت کنند، گفت: در حوزه گردشگری، باغ شهر و خانه باغهای شهرستان ظرفیتهای بسیار خوبی داریم.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه کشمش شهرستان به عنوان یک محصول استراتژیک به صورت فلهای و غیراستاندارد بستهبندی و عرضه میشود، خاطرنشان کرد: کشمش این شهرستان به لحاظ کیفیت و طعم در ایران منحصر به فرد و بینظیر است.
گرمابی با تأکید بر اینکه باید ارزش افزوده محصول به خود کشاورز برسد، افزود: نباید کشمش خلیلآباد به عنوان یکی از بهترین و با کیفیتترین کشمشهای کشور به نام افغانستان بستهبندی و به بازارهای جهانی عرضه شود.
وی بر جلوگیری از فروش کشمش این شهرستان به صورت فلهای تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم نام خلیلآباد جهانی شود بهترین ظرفیت، معرفی درست انگور و کشمش شهرستان است.
فرماندار خلیلآباد افزود: کشمشی که امروز توسط سایر مناطق در بازارها عرضه میشود حاصل شهرستان خلیلآباد است، این شهرستان رتبه اول تولید انگور و کشمش در خراسان رضوی را دارد.
وی خاطرنشان کرد: خلیلآباد یکی از مناطق مهم تولید انگور و کشمش در کشور است. این شهرستان ۵۷۲۷ هکتار باغ انگور دارد و بسیاری از خانوارها در این شهرستان از راه تولید کشمش و انگور امرار معاش میکنند.
کویر خلیلآباد بهترین ظرفیت برای اجرای مزرعه پنلهای خورشیدی
گرمابی با اشاره به ناترازی انرژی، کویر شهرستان را بهترین پتانسیل برای اجرای مزرعه پنلهای خورشیدی در سطح گسترده دانست و افزود: بنا بر نیاز جامعه دهیاریهایی که در مجاورت کویر و غیر آن هستند باید در توسعه مزرعه پنلهای خورشیدی ورود کنند.
وی با بیان اینکه خاموشی چاههای کشاورزی در اوج نیاز آبی گیاه زیانهای جبران ناپذیری را به کشاورز وارد میکند، بیان کرد: متأسفانه تاکنون فقط مصرف کننده انرژی بودیم و هیچگاه برای توسعه زیرساختها اقدامی انجام ندادهایم، البته این به سیاستها و مباحث کلان برمیگردد که دولتها ورودی نداشتهاند.
فرماندار خلیلآباد، با تأکید بر اینکه باید از پتانسیل کویر بیش از این استفاده شود، پنلهای خورشیدی را یک مزیت برای روستاها دانست و گفت: تأکید شده که حتماً طرحهای درآمدزایی متناسب به ظرفیتها و مزیتهای شهرستان باشد که پنلهای خورشیدی یکی از این مزیتها است.
وی در ادامه از وجود ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه صنایع کوچک مقیاس و مشاغل خانگی در شهرستان خبر داد و گفت: هر خانه باید یک کارخانه باشد.
روستائیان به حوزههایی که هزینههای کمتر و بهرهوری بیشتری دارد ورود کنند
گرمابی افزود: روستائیان میتوانند در حوزههایی که هزینههای کمتر و بهرهوری بیشتری دارد ورود کنند که پرورش بلدرچین، مرغ بومی، شترمرغ و ... از آن جمله است، میطلبد کارشناسان جهاد کشاورزی به میان روستائیان بروند و آموزشهای لازم را ارائه دهند.
وی گفت: بهرهوری فقط به این نیست که اصلاح الگوی کشت داشته باشیم و گونههایی که با اقلیم منطقه سازگار نیست را در خلیلآباد توسعه و ترویج دهیم، بلکه باید از اصلاح نژاد در حوزه تاکستانها هم استفاده شود و در بخش دام نیز باید دوقلو زایی را با روشهای نوینی که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته است، گسترش دهیم.
فرماندار خلیلآباد، با بیان اینکه هرچند شهرستان برای استفاده از صنایع پیشرفته گلخانهای ظرفیتهای بسیاری دارد اما متأسفانه از این فرصتها استفاده نشده است، تصریح کرد: در حوزه اشتغال به جای اینکه اشتغال پایدار داشته باشیم اشتغال کاذب داریم.
وی گفت: باید اشتغال پایدار را در حوزه بهرهوری و کشاورزی با آبیاریهای نوین توسعه دهیم و هزینههای کشاورز را پائین بیاوریم و از سویی محصولات را در قالب تأمین و تکمیل بازار فروش تقویت کنیم این اشتغال پایدار میشود.
گرمابی با اشاره به اینکه بسیاری از کارآفرینان برتر، نخبه و موفق از جامعه بانوان هستند، افزود: متأسفانه هرگاه صحبت از اشتغال میشود همه ذهنها به سمت آقایان میرود.
وی با بیان اینکه مردم نیازمند هستند تا مدیران کار کارشناسی انجام دهند در غیر این صورت پرت منابع و اعتبارات را خواهیم داشت، گفت: لازمه این کار برنامه محور بودن است.
فرماندار خلیلآباد، با اشاره به اینکه در حوزه زیرساختهای عمرانی و استقرار ادارات، سایت اداری و اردوگاه شهرستان ورود مثمر ثمری خواهیم داشت، گفت: تمام تلاش خود را در توسعه و پیشرفت شهرستان به کار گرفتهایم.
انتهای پیام