معاون سلامت دامپزشکی مازندران اعلام کرد

استمرار خدمات مبارزه با بیماری‌های دامی در روزهای تعطیل سال

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی مازندران گفت: با توجه به حضور در فصل سرما در راستای مدیریت بیماری‌های دامی، اکیپ‌های مبارزه با بیماری‌ها در شهرستان‌ها با وجود تعطیلی اداره‌ها به مناطق روستایی خدمات می‌دهند.

دکتر عبدالرضا حسین‌زاده امروز ۲۳ بهمن، با اشاره به سرمای هوا و پیش‌بینی استمرار بارندگی و کاهش دمای هوا و تصویب کارگروه مدیریت مصرف انرژی استانداری مازندران مبنی بر تعطیلی ادارات، گفت: در راستای مدیریت بیماری‌های دامی و لزوم اجرای طرح‌های واکسیناسیون جهت جلوگیری از بروز و کنترل بیماری‌های دامی بویژه بیماری‌های مشترک انسان و دام اکیپ‌های مبارزه با این بیماری‌ها از فردا کار خود را در روستاها ادامه می‌دهد.

وی با اشاره به نزدیکی فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و لزوم تامین مواد غذایی و فرآورده خام دامی سالم و بهداشتی، گفت: نظارت‌های دامپزشکی بر مراکز تولیدی نگهداری عرضه و صنایع وابسته به دامپزشکی ادامه خواهد داشت.

به گفته معاون سلامت دامپزشکی مازندران، در شب‌های گذشته با وجود تعطیلی ادارات همکاران این اداره کل در کشتارگاه‌های دام و طیور فعال استان بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی نظارت داشتند. کار همکاران‌ حوزه مبارزه با بیماری‌های دامی و نظارت بهداشتی خارج از فضای اداری است، به همین دلیل، تعطیلی ادارات نباید موجب اختلال در کار شود.

وی ادامه داد: افتخار همکاران من خدمت در مناطق روستایی و درب منزل روستاییانی است که بدون توقع در سخت‌ترین شرایط آب و هوایی و در صعب العبورترین نقاط به خدمات خود ادامه می‌دهند.

وی در خصوص پایدار بودن جبهه سرما در استان خاطر نشان کرد: دامداران در شرایط جوی نامساعد از چرای دام‌ها بویژه در ارتفاعات، بستر رودخانه‌ها و حریم خطوط فشار قوی انتقال برق جلوگیری کنند.

معاون سلامت دامپزشکی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش دما، دامداران پناهگاه مسقف برای دور نگه داشتن دام‌ها از کوران باد و تهیه بستر با ضخامت مناسب، خشک و عایق بالا بردن درجه حرارت بدن دام ایجاد کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مازندران درباره صاحبان صنعت طیور، گفت: آنها باید طیور را گرم و خشک نگه دارند و به منظور حفظ و تداوم تولید تخم مرغ باید فضایی گرم و خشک برای طیور خود مهیا کنند. همچنین خروجی‌ها در واقع به منزله تهویه هستند اما در صورت افزایش تراکم هوا، به جریان هوای بیشتری نیاز است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران، این مسئول بیان کرد: با فرا رسیدن بارندگی و مرطوب شدن بستر نگهداری دام‌ها برخی از انواع بیماری‌ها مانند پنومونی و گندیدگی سم شیوع پیدا می‌کند. انگل‌های گوارشی و ریوی در شرایط سرما فعالیت بیشتری دارند و خوراندن داروهای ضد انگل به دام زیر نظر دامپزشک ضروری است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403112317672
  • خبرنگار :