به گزارش ایسنا، با وجود اینکه هنگ کنگ واردات، تولید و فروش سیگارهای الکترونیکی و محصولات تنباکوی گرمشده را در آوریل ۲۰۲۲ ممنوع کرده اما مصرف آنها در این مرکز مالیِ چین همچنان رایج است.
«لو چونگ مائو»، وزیر بهداشت در یک برنامه تلویزیونی گفت: برای محافظت از جوانان خود، ما معتقدیم که زمان ممنوعیت استفاده از کارتریج های سیگار الکترونیکی فرا رسیده است.
لو گفت: ما با قانون گذاری علیه مالکیت و استفاده در فضای باز شروع خواهیم کرد. زمانی که مردم به (ممنوعیت) عادت کردند، آن را در همه جا اجرا خواهیم کرد.
لو گفت این سیاست که اولین بار در سال گذشته به عنوان ممنوعیت کلی سیگارهای الکترونیکی مطرح شد در ماه آوریل با هدف اجرایی شدن از اواسط سال ۲۰۲۶ به قوه مقننه ارسال خواهد شد.
این ممنوعیت از مکانهای عمومی آغاز میشود زیرا مشکلات اجرایی زیادی در مناطق سرپوشیده وجود خواهد داشت.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، سازمان جهانی بهداشت سال گذشته میلادی اعلام کرد که حدود ۳۵ کشور فروش سیگارهای الکترونیکی را ممنوع کردهاند.
طبق قانون سال ۲۰۲۲، هر فردی که در هنگ کنگ سیگارهای الکترونیکی وارد میکند تا ۷ سال زندان و جریمه ۲ میلیون هنگ کنگ (۲۵۷ هزار دلار) مجازات میشود، در حالی که فروشندگان و تولیدکنندگان نیز میتوانند تا شش ماه زندانی شوند.
لو گفت بسیاری از افرادی که هنوز در هنگ کنگ از سیگار الکترونیکی استفاده میکنند، به واردات غیرقانونی متکی هستند و کارتریج یا غلاف سیگار الکترونیکی به ابزاری برای استفاده تفریحی مواد مخدر تبدیل شده است.
این در حالی است که در سالهای اخیر مصرف سیگار الکترونیکی در میان جوانان انگلیسی نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته است، اگرچه دادهها نشان میدهند که این روند ممکن است در حال کاهش باشد. ارقام منتشر شده در سال گذشته نشان میدهد که ۱۸ درصد از نوجوانان ۱۱ تا ۱۸ ساله سیگار الکترونیکی مصرف کردهاند که از آمار ۲۰ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است اما بیشتر از ۱۳ درصد ثبت شده در سال ۲۰۱۹ است. حدود ۷.۲ درصد از کودکان گفتهاند اخیرا در سال گذشته از سیگار الکترونیکی استفاده میکردند.
سیگارهای الکترونیکی از مدتها قبل وارد بازار شدهاند و برخی پزشکان آن را برای ترک سیگار توصیه میکنند. با این حال در مورد تاثیر ترکیبات سیگارهای الکترونیکی و اثر آنها بر ریهها و رگهای خونی اطلاعات زیادی وجود ندارد و حتی اگر نسبت به سیگارهای معمولی، مواد سمی کمتری داشته باشد، عوارض طولانیمدت آنها هنوز کاملا شناخته نشده است.
انتهای پیام