خودکفایی خراسان جنوبی در تولید گوشت و تخم‌مرغ

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی،  اعلام کرد: استان در تولید گوشت سفید و تخم‌مرغ به خودکفایی رسیده و ۷۰ درصد مازاد بر مصرف داخلی دارد.

حسین اکبری در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص وضعیت تولید گوشت سفید در خراسان جنوبی، گفت: وضعیت تولید گوشت سفید در خراسان جنوبی مطلوب است و تقریبا ۷۰ درصد مازاد مصرف داخل استان است.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر مرغ گوشتی سویه آرین، کاپ و راس در استان تولید می‌شود، افزود: جهاد کشاورزی برنامه‌ای برای حمایت از تولیدکنندگان گوشت قرمز دارد و تامین نهاده‌های دامی و خرید دام مازاد از دامداران از طریق پشتیبانی امور دام صورت می‌گیرد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد مازاد بر مصرف داخل استان در حال تولید است، اظهارکرد: درحال حاضر دام سبک نژادهای بومی، بلوچی، بز کرکی و نژادهایی با بهره‌وری بالا از قبیل افشاری، زندی، لاکن و دام سنگین نژادهای دورگ از قبیل هلشتاین و سمینتال پرورش می‌یابد.

اکبری افزود: وضعیت قیمت‌ها توسط ستاد تنظیم بازار استان بررسی می‌شود و در راستای کیفیت گوشت سفید و قرمز برنامه‌های ترویجی و آموزشی و تحقیقاتی در دست اقدام است.

وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان در زمینه بازاریابی گوشت کمک می‌کند و در راستای بازاریابی زمینه‌های صادرات و در خصوص تامین زیرساخت‌ها اعم از کشتارگاه‌ها و بسته‌بندی اقدامات موثری صورت می‌پذیرد.

اکبری درخصوص وضعیت تولید تخم‌مرغ در خراسان جنوبی، گفت: وضعیت تولید تخم مرغ در استان مطلوب و ۶۵ درصد مازاد بر مصرف استان است‌ و بیشتر مرغ تخمگذار نژاد لگهورن و لوهمن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه آیا جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید تخم مرغ در خصوص ضریب تبدیل و بهسازی و نوسازی مرغداران تخمگذار در حال بررسی و اقدام موثر است، افزود: تسهیلات تبصره ۱۸ سرمایه‌ای و سرمایه در گردش برای پرورش‌دهندگان گوشت و تخم‌مرغ ارائه می‌شود.

سرپرست جهادکشاورزی با اشاره به اینکه صادرات گوشت و تخم مرغ براساس مجوزهای صادره از سوی معاونت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان است، گفت:
معاونت توسعه بازرگانی بر مبنای تولیدات و نیاز روزانه استان و اخیرا سامانه سماتیم توزیع گوشت مرغ راه اندازی شده است.

اکبری ادامه داد: در راستای خوراک دام و طیور جلسات منظم کمیته بهره‌وری خوراک دام با نمایندگان کارخانجات خوراک دام و اتحادیه دامداران گذاشته و مشاورات لازم و نظارت کامل صورت می‌پذیرد.

وی، وضعیت مصرف گوشت سفید سرانه مصرف ۲۲ کیلوگرم و گوشت قرمز ۱۳ کیلوگرم عنوان و اظهار کرد: جهاد کشاورزی  برنامه آموزشی پرورش دهندگان در زمینه دام و طیور و زنبور عسل از متخصصان و اساتید کشور استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403112317216
  • خبرنگار : 50026