به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اعلام خبر تشکیل هیئت اندیشهورزان این دانشگاه، گفت: شکلگیری این هیئت عالی، ترجمان عملی رویکرد دانشگاه علامه طباطبائی به بهرهگیری از ظرفیت ذینفعان در مسیر رشد و تعالی خانواده بزرگ این نهاد مهم آموزش عالی کشور است.
وی ادامه داد: هیئت اندیشهورز دانشگاه ترکیبی ۲۰ نفره از استادان، محققان و پژوهشگران با سابقه علمی و پژوهشی از دانشکدههای دهگانه دانشگاه است. هدف از تشکیل هیئت اندیشه ورز این است که با نگاهی جامع، مبتنی بر خرد جمعی به تدبیر مسائل و موضوعات مربوط به دانشگاه پرداخته شود. همچنین در این ساختار، دو استاد از هر دانشکده انتخاب شدهاند تا با تکیه بر تخصص، تجربه و دانش خود، در شناسایی مسائل و چالشها، تحلیل وضع فعلی و آینده و ارائه راهکارهای جدید به مدیریت دانشگاه کمک کنند و در فرایندهای همفکری و تصمیمگیری کلان دانشگاه مشارکت فعال داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: ابتکار تشکیل هیئت اندیشهورز، نشاندهنده تغییر بنیادین در رویکرد دانشگاه علامه طباطبائی به فرآیندهای تصمیمگیری است. یعنی دانشگاه بهجای تمرکز بر تصمیمگیریهای مدیریتی سنتی، بستری را فراهم کرده که در آن ذینفعان مختلف، شامل استادان، کارکنان، پژوهشگران و محققان، نقش فعالی در شکلدهی به سیاستها و برنامههای دانشگاه ایفا کنند.
وی عنوان کرد: اجرای این رویکرد، دانشگاه را از یک ساختار مدیریتی متمرکز و سلسلهمراتبی به سمت مدلی از حکمرانی مشارکتی سوق میدهد که در آن تمامی صداها شنیده شده و نظرات گوناگون در تصمیمگیریهای کلان لحاظ میشوند.
دکتر احمدوند با بیان اینکه در دنیای امروز، یک دانشگاه زنده و پویا، بستر دیده شدن و شنیده شدن صداهای مختلف است، افزود: تشکیل هیئت اندیشهورزان در دانشگاه علامه طباطبائی، پاسخی دقیق و مدبرانه به این نیاز است. این هیئت، به عنوان یک اتاق فکر استراتژیک، بستری برای تضارب آرا، نقد سیاستها و تدوین برنامههای راهبردی دانشگاه خواهد بود. حضور استادان و اعضای هیئت علمی و پژوهشگران نهتنها وزن علمی تصمیمات را افزایش میدهد، بلکه این اطمینان را ایجاد میکند که تصمیمگیریها بر پایه دانش تخصصی و شناخت عمیق از نیازها و چالشهای دانشگاه استوار است. این هیئت به صورت ماهانه تشکیل جلسه میدهد و به دانشگاه کمک میکند تا در مسیر پیشرفت، از خرد جمعی بهره بگیرد.
وی گفت: از وجهی دیگر، تشکیل هیئت اندیشهورز، نشاندهنده نگرش دانشگاه به حکمرانی مشارکتی است. به این معنا که دیگر تصمیمهای دانشگاه پشت درهای بسته اتخاذ نمیشوند، بلکه در فضایی باز، با مشارکت صاحبنظران و بر اساس خرد جمعی شکل میگیرند. رویکرد و باور مدیران و مسئولان دانشگاه علامه طباطبائی نیز همین است.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه نگاههای محدود و بسته به سیاستگذاری و مدیریت امور دانشگاه، دیگر پاسخگوی نیازها نیست، گفت: دانشگاه برای رشد، تثبیت و ارتقای جایگاه خود به همفکری، تنوع دیدگاهها و مشارکت گسترده نیاز دارد. از این زاویه تشکیل هیئت اندیشهورز، اقدامی برجسته در جهت نظاممندتر شدن مشارکت ذینفعان دانشگاه در مدیریت امور است. هیئت اندیشهورزان تنها محدود به سطح کلان دانشگاه نیست، بلکه در سطح معاونتهای دانشکدهها نیز ساختارهای مشابهی شکل گرفته است. در این هیئتها، نمایندگانی از کارکنان دانشکدهها حضور دارند و تصمیمات بر اساس مباحث کارشناسی و تبادل نظر علمی اتخاذ میشود.
این استاد علوم سیاسی اظهار کرد: دانشگاه علامه طباطبائی، با تشکیل هیئت اندیشهورز، نشان داد که در راه ساختن آیندهای روشنتر با حضور و مشارکت تمام ذینفعان خود، آماده است تا صداهای مختلف را بشنود، ایدههای جدید را بپذیرد و با بهرهگیری از خرد جمعی، مسیر پیشرفت را هموارتر کند. هیئت اندیشهورزان، نهتنها گامی در مسیر توسعه دانشگاه است، بلکه پنجرهای به سوی آیندهای پویاتر، شفافتر، با مشارکت همه ذینفعان این نهاد آموزش عالی کشور است.
دکتر احمدوند در پایان گفت: وجود ساختاری به نام هیئت اندیشهورزان در دانشگاه علامه طباطبائی، فراتر از یک تغییر مدیریتی، به عنوان الگویی متعالی و پیشرونده برای سایر دانشگاهها و مراکز علمی، آموزنده و الهامبخش است. گرچه در برهههای مختلف بسیاری از نهادهای آموزشی به چنین موضوعی توجه کردهاند، اما کمتر دانشگاهی موفق شده آن را به مرحله اجرا برساند. با نقشآفرینی این هیئت و اثبات اثربخشی آن، نهتنها دانشگاه علامه طباطبائی، از یک نهاد صرفاً آموزشی به یک مرکز تعامل، سیاستگذاری و نوآوری تبدیل خواهد شد، بلکه به عنوان یک بازیگر کلیدی در حل مسائل و مشکلات اجرایی کشور نیز مطرح میشود.
انتهای پیام