/هفته جوان/

سلامت جوانان چگونه ارزیابی می‌شود؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به ارزیابی و مراقبت سلامت و ارائه آموزش‌ها به جوانان در هفته جوان، برنامه‌های مرتبط با سلامت جوانان در این هفته را تشریح کرد. 

دکتر پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری هفته ملی جوان از ۲۲ تا ۲۸ بهمن‌ماه اظهار کرد: ۱۱ شعبان روز تولد حضرت علی اکبر (ع) که امسال مصادف با ۲۲ بهمن‌ماه است، به عنوان روز ملی جوان، تعیین شده است. هر ساله به این مناسبت برنامه‌های اطلاع‌رسانی، مشاوره‌ای و ارائه خدمات سلامت برای گروه سنی ۱۷ تا ۴۰ سال در طول هفته جوان به صورت حضوری، مجازی و رسانه‌ای در سطح معاونت بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان‌ها طبق اعلام وزارت بهداشت برگزار می شود. 

وی افزود: امسال شعار هفته جوان «سبک زندگی سالم جوانان، محور پیشرفت و تعالی جامعه» تعیین شده است تا جوانان، بیشتر به این مقوله توجه کنند. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهداف برگزاری روز و هفته جوان عنوان کرد: آگاه‌سازی اجتماعی در خصوص ابلاغ  سیاست‌های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری، حساس‌سازی اجتماعی و معطوف کردن توجه جوانان به امر سلامت خود در خصوص ازدواج و فرزندآوری به موقع و متعدد، آگاهی‌رسانی به خانواده‌ها در مورد نقش ازدواج بهنگام در سلامت جوانان و پیشرفت و تعالی جامعه و اطلاع‌رسانی برای تشکیل پرونده سلامت و دریافت خدمات اعم از مشاوره، آموزش‌های هنگام ازدواج و... برخی از اهداف برگزاری این هفته هستند.

بختیاری‌نیا بیان کرد: آشنایی جوانان با سازمان‌های ارائه‌دهنده خدمات سلامت و ایجاد انگیزه برای مشارکت داوطلبانه فعال در امر سلامت و حساس‌سازی برای همکاری و برنامه‌ریزی همه ارگان‌ها به منظور ارتقای سلامتی و رفاه جوانان در راستای تحقق اهداف سیاست‌های ارتقای سلامت و جمعیتی برای پیشرفت و تعالی کشور نیز از دیگر اهداف برگزاری این هفته هستند. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: معاونت بهداشت دانشگاه، متولی سلامت جوانان است و علاوه بر ارزیابی و مراقبت سلامت این گروه سنی به آموزش جوانان می‌پردازد. در مراقبت سلامت جوانان، نمایه توده بدنی، فشار خون، سلامت روان، درگیری با مصرف دخانیات، مواد و الکل، سلامت اجتماعی، بیماری سل، آسم و سلامت دهان و دندان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

وی افزود: فعالیت‌های آموزشی به صورت برگزاری همایش‌ها، جلسات و سمینار ویژه جوانان و ارائه آموزش‌های لازم در کانون‌های تجمعی جوانان از جمله دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی، حوزه‌های علمیه، سربازخانه‌ها، ورزشگاه‌ها، مساجد و بسیج توسط کارشناسان ستادی، مراقبان سلامت و بهورزان در موضوعات مختلف مرتبط با سلامت جوانان اجرا می‌شود. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به برنامه‌های مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس در هفته جوان گفت: برنامه‌های اطلاع‌رسانی با حضور جوانان با تاکید بر آگاهی از سلامت خود و اهمیت مراقبت سلامت، ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز، پیشگیری از سوانح و حوادث، تغذیه سالم، ازدواج بهنگام و فرزندآوری، پیشگیری از سقط خود به خودی، فعالیت فیزیکی مناسب و ... در این هفته برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین سعی می‌شود با ایجاد فضای اطلاع‌رسانی در اماکن عمومی مرتبط با جوانان مانند پارک‌ها،سربازخانه‌ها، فرهنگسراها، مراکز تفریحی، باشگاه‌های ورزشی و... اطلاعات مورد نیاز به جوانان داده شود. 

بختیاری‌نیا عنوان کرد: همایش‌های مرتبط با سلامت جوانان مانند آموزه‌های طب ایرانی در باروری سالم، سقط و ناباروری، ازدواج سالم، فرزندآوری، پیشگیری از آسیب‌های تک فرزندی و کم فرزندی هم در کانون‌های تجمعی جوانان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: راه.اندازی غرفه و ایستگاه‌های آموزشی با همکاری کارشناسان سلامت روان، بهبود تغذیه و غیرواگیر و ارزیابی سلامت جوانان به طور رایگان و طبق بسته خدمتی سلامت جوانان و توزیع محتوای آموزشی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین در این هفته مشاوره رایگان در زمینه‌های مرتبط از جمله جوانی جمعیت، ازدواج بهنگام، پیشگیری از مصرف سیگار و مواد دخانی، موادمخدر و محرک، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، پیشگیری از حوادث ترافیکی، بهداشت روان و مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی، تغذیه سالم و... توسط کارشناسان مربوط به هر موضوع ارائه می‌شود. 

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403112317156
  • خبرنگار : 50225