به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۲۴ سنت معادل ۰.۳۲ درصد افزایش، به ۷۶ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۹ سنت معادل ۰.۲۶ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز دوشنبه، حدود دو درصد صعود کرده بودند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: این بهبود با نشانههای محدود شدن عرضه، حاصل شد. تولید نفت روسیه در ژانویه، از سهمیه تعیین شده توسط گروه اوپک پلاس، کمتر شد و نگرانیها نسبت به مازاد عرضه را تا حدودی فرو نشاند. تولید نفت روسیه به ۸.۹۶۲ میلیون بشکه در روز کاهش یافت و ۱۶ هزار بشکه در روز پایینتر از سطوح تصویب شده تحت توافق نفتی اوپک پلاس بود.
این تحلیلگران افزودند: نگرانیها نسبت به اختلالات بیشتر در روند عرضه، به دنبال گزارش روز دوشنبه پولیتیکو مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی قصد دارند ناوگان سایه روسیه را توقیف کنند، افزایش یافته است.
حمل نفت روسیه به چین و هند که واردکنندگان بزرگ نفت خام در جهان هستند، به دلیل تحریمهای اخیر آمریکا که نفتکشها، تولیدکنندگان و شرکتهای بیمه را هدف قرار داد، به طور قابل توجهی مختل شده است.
اما عاملی که مانع افزایش بیشتر قیمت نفت شد، جدیدترین تعرفههای اعلام شده از سوی دولت آمریکا بود که ممکن است رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای انرژی را کاهش دهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه اعلام کرد علاوه بر تعرفههای فعلی فلزات، تعرفههای جدید ۲۵ درصدی را بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا، وضع خواهد کرد و این تعرفهها بدون استثنا یا معافیت برای کمک به صنایع آمریکایی، اجرا خواهند شد.
ترامپ هفته گذشته، تعرفههای اضافی ۱۰ درصدی را برای چین اعمال کرد و پکن با اعمال تعرفه بر برخی واردات آمریکایی از جمله تعرفه ۱۰ درصدی برای واردات نفت خام آمریکا، واکنش متقابل نشان داد.
اکثر اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز اعلام کردند عامل دیگری که بر تقاضا برای نفت تاثیر میگذارد، رویکرد فدرال رزرو آمریکاست که قبل از کاهش دوباره نرخ بهره، تا سه ماهه آینده، دست نگه خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی آمریکا با تهدید رشد دوباره تورم به دلیل سیاستهای ترامپ، مواجه است. حفظ نرخ بهره در سطح بالاتر، ممکن است رشد اقتصادی را محدود نگه دارد و بر رشد تقاضا برای نفت تاثیر منفی بگذارد.
تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیشبینی کردند که ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا در هفته گذشته، رشد کرده، اما ذخایر سوختهای تقطیری احتمالا کاهش یافته است. این نظرسنجی در آستانه انتشار گزارش موسسه امریکن پترولیوم و اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد.
انتهای پیام